FTC: Járni is alig bírunk, mégis játszani kell – Lovrencsics G.

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2018.01.12. 08:53
null
Lovrencsics Gergő tudja jól, hogy összeszorított fogakkal kell küzdeniük, ha bajnokok akarnak lenni (Fotó: Földi Imre)
Kiélezett versenyfutásra számít a Ferencváros labdarúgócsapatának játékosa, Lovrencsics Gergő, aki felkészült rá, hogy az első idei edzőmeccsükön még a lépés is nehezükre esik majd.

 

A szerdai rávezető mozgás után csütörtöktől napi két edzést vezényel Thomas Doll vezetőedző a Népligetben. A listavezető Ferencváros labdarúgói szerdán találkoztak először, az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok után hatvanperces gyakorlás szerepelt a programban, többnyire egymás közötti játékkal. Csütörtök délelőtt a futóteszteken izzadtak a játékosok, majd délután a labda is előkerült.

FÁRADTSÁG NÉLKÜL

A nehéz, fárasztó, egyhangú téli edzéseket többnyire a hátuk közepére sem kívánják a játékosok, ám Lovrencsics Gergő a mostani időszakot könnyebben viseli, mint a korábbiakat.

„A nyolcadik hónapban járó kisfiam vár otthon, és amikor hazaérek a családomhoz, a legkeményebb edzéseket is elfelejtem. Amikor együtt játszunk, vagy csak a kezemben tartom, eszembe sem jut, mennyire fáradtan értem haza. Kisgyermekes apukaként ebből a szempontból könnyebb a felkészülés, az edzőtábort viszont vélhetően nehezebben viselem majd. Már észrevettem, hogy sokkal jobban aggódom a repülés miatt, mint korábban, mert tudom, hogy a feleségem és a kisfiam otthon vár rám. Biztosan nem lesz könnyű, hogy napokig nem láthatom őket, de annál nagyobb örömet jelent majd a hazatérés.”

„A szabadság alatt egyéni edzésterv alapján készültünk, és mivel mindenki elvégezte a házi feladatot, egyikünk sem a nulláról kezdte a felkészülést – mondta Lovrencsics Gergő, a Ferencváros szélsője. – Bár a többhetes szünet után már a szerdai, hatvanperces gyakorlás is eléggé intenzívnek tűnt, igazából csütörtökön csaptunk bele a lecsóba, és többnyire a következő hetekben is napi két edzésünk lesz. A felkészülés sohasem a szezon legkellemesebb része, de túl kell esni rajta. Hogyha a tavasszal eredményesen akarunk szerepelni és a kilencvenedik percben is sprintben közlekedni, bizony ilyenkor össze kell szorítani a fogunkat.”

Mivel néhány légiós egy-két nappal hosszabb szabadságot kapott, a szakmai stáb nem a teljes keretnek vezényelt edzést. Ám a január 16-i, Dunaföldvár elleni felkészülési mérkőzésen vélhetően már az összes labdarúgó bevethető lesz.

„Az első edzőmeccsek sosem könnyűek, sokszor olyan terhelést kapunk, hogy járni is alig bírunk, mégis játszani kell – folytatta a 29 esztendős futballista. – Persze tudjuk, hogy a mostani időszaknak ez a lényege, ilyenkor az a legfontosabb, hogy fizikailag mindenki utolérje magát. A felkészülés későbbi szakaszában a frissítésen lesz a hangsúly, az utolsó két hétben már hétvégente játszunk edzőmeccseket, hogy ráálljunk a bajnoki ritmusra, és már az első tavaszi fordulóban jó formában lépjünk pályára.”

Ami a folytatást illeti: az első tavaszi fordulóban a Honvédot fogadja az FTC, ám a bajnoki címért folyó versenyfutásban vélhetően nem a címvédő, hanem a Videoton lesz a legfőbb vetélytárs. A tél eddigi legnagyobb fogása ráadásul a fehérváriaké, csütörtökön ugyanis szerződtették a Kínából hazatérő Huszti Szabolcsot.

„Bízom benne, nem kell az utolsó fordulóig izgulni, és korábban véglegesítjük az első helyet… Nagyon kiélezett tavasz előtt állunk. Mindkét csapat kerete erős, nem hiszem, hogy a fehérváriak a tavasszal is olyan hullámvölgybe kerülnek majd, mint az ősz végén. Az ellenfél igazolásairól viszont nem szeretnék beszélni, nekünk kizárólag saját magunkra szabad figyelnünk.”

A 20-szoros válogatott futballista szerint a sikeres folytatás kulcsa a stabil védekezés, valamint az eddigieknél hatékonyabb helyzetkihasználás lehet.

„A hárompontos előny nem sok, de mindent megteszünk, hogy megőrizzük. Ehhez viszont támadásban és védekezésben is maximumot kell nyújtanunk, és persze a taktikánkat is tovább kell csiszolnunk. Az ősszel több meccsen is gyengébb játékkal gyűjtöttük be a három pontot, ám éppen a Videoton elleni bajnokin mutattuk meg, jó futballra is képesek vagyunk. Az akkori teljesítményünket kell minél többször megismételni, és akkor miénk lesz a bajnoki cím.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik