FTC: „Gorriarán karrierjében nagy visszalépés lenne”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 16:18
null
Fernando Gorriarán karrierjében visszalépés lenne az NB I? (Fotó: Twitter)
A Digi Sport Reggeli Start című műsorának pénteki adásában Salekovics Ádám, az uruguayi River Plate labdarúgócsapatának elnökségi tagja többek között a Ferencváros egyik lehetséges új igazolásáról, Fernando Gorriaránról beszélt.


„Nem egyszerű, azt gondolom, hogy az uruguayi erősebb bajnokság
– felelt Salekovics arra kérdésre, hogy az ottani labdarúgáshoz képest milyen szinten van az NB I. – Ezt arra alapozom, hogy az itteni csapatok rendre megszorongatják a nemzetközi színtéren a brazil és az argentin riválisokat.”

A beszélgetés ezután a Ferencvárossal szóba hozott, 22 éves Fernando Gorriarán átigazolására terelődött.

„Nem sokat tudunk, nagy titokzatosság lengi körül – mondta a sportvezető. – Magánbeszélgetéseken elmondta, hogy megy, de hivatalosan még nincs semmi konkrétum. Annyit viszont el tudok mondani, hogy júniusban lejár a szerződése.”

„Nagyon jól járna vele a Fradi – folytatta Salekovics. – Őszinte leszek: nem örülök annak, hogy Magyarországra megy, a karrierjében ez nagy visszalépés. Roppant gyors játékosról van szó, tökéletes kapocs a védelem és a támadósor között. A mexikói bajnokság sokkal jobb lenne neki, ott nagyobb lehetősége lett volna arra, hogy előrelépjen.”

A River Plate elnökségi tagja azt is elmondta, hogy szerinte a középpályás akár egy Serie A-s középcsapatban is elférne, de fiatal játékosról lévén szó, szoknia kell az európai ritmust.

Mint ismert, Rodrígo Vázquez az embajadoresdelgol.com oldalon megjelent cikkében számolt be arról, hogy Gorriarán már lejátszotta utolsó meccsét a River Plate-ben, és rövidesen Magyarországra érkezik, hogy négyéves szerződést írjon alá. Az erről szóló Twitter-bejegyzést maga a középpályás is megosztotta a saját oldalán.

Az FTC-nél korábbi megkeresésünkre elmondták: az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal sem szeretnének máshol megjelent, igazolásokkal kapcsolatos hírekre reagálni idő előtt, konkrétumokról a klub hivatalos honlapján számolnak be.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Priskin Tamás
(Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: –
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:Derekas Zoltán, Gera Dávid,Kundrák Norbert, Nagy Gábor,Novák Zsombor
Kiszemeltek:Fernando Gorriarán(uruguayi, River Plate – Uruguay),Otigba Kenneth(magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország)
Távozók:Emir Dilaver(osztrák, lejár a szerződése),Jova Levente(soroksári kölcsön után lejár a szerződése),Florian Trinks(német, lejár a szerződése),Michal Nalepa(lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin(osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria),Kleinheisler László(Werder Bremen – Németország, érdeklődik iránta: Lech Poznan – Lengyelország),Rju Szung Vu(dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Vladan Csukics(szerb, visszavonul?),Hajnal Tamás(lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik