FTC: Gera hátát „égetné” a 10-es és újra válogatott lenne

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.31. 14:37
null
Gera Zoltán nem levezetni tért haza (Fotó: Korponai Tamás)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros labdarúgócsapatának játékosa, Gera Zoltán és az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a Blikk sztárchatjében válaszolt az érdeklődők kérdéseire.

 

Nem levezetni jöttem, ha levezetni akarnék, akkor mentem volna olyan országba, ahol más anyagi lehetőségek vannak – mondta Gera. – Nekem tervem van még a futballban, szeretnék sikeres lenni, motivált vagyok és ez jelzi, hogy miért jöttem vissza a Fradiba. Lett volna lehetőségem máshova igazolni, de azt gondoltam, ez a legmegfelelőbb hely.”

„Óriási a különbség az angol és a magyar futball között, ez nemcsak a focira, hanem az élet nagyon sok területére vonatkozik, de nem lehet összehasonlítani az angol focit a magyarral. A lehetőségek, a közeg, a fizetések, a körülmények teljesen mások. Nincs lehetőség leigazolni Hazard-t vagy Diego Costát, de a Népligetben minden feltétel adva van ahhoz, hogy profi munkát végezzünk, nagyon jó a háttér. Gondolok itt az egyéni edzésekre, a fizioterapeutákra, óriási fejlődésen ment keresztül a klub.”

„A célom az, hogy újra jó erőállapotba kerüljek, élvezzem a futballt, jól menjen a játék, sikeresek legyünk a csapattal és aztán meglátjuk, hogy a jövő mit hoz. Nem gondolom, hogy előbb kellett volna hazajönnöm, mert a terveim nem változtak, most is addig szeretnék futballozni, amíg bírok. Fizikálisan jó pár év bennem van, fontos, hogy a sérülések elkerüljenek és akkor hasznára tudok lenni a csapatnak. Ha egy évvel korábban jöttem volna, rosszabb állapotban lennék.”

„Beszéltem a szövetségi kapitánnyal röviddel a kinevezése után, megkérdezte, hogy vállalom-e a válogatottságot akkor is, ha húsz percet vagy fél órát játszom. Mondtam: természetesen. Legutóbb az Európa-liga-meccsükön beszéltem vele és azt vettem ki a szavaiból, ha jó állapotban leszek, egészséges leszek, rendszeresen játszom, akkor lehet, hogy meghív a csapatba.”

„Hogy miért nem lettem 10-es? Égette volna a hátamat. A viccet félretéve sosem voltam számmániás játékos, mindegy, hogy hányas szám van a hátamon, az a lényeg, hogy jól játsszak.”

Orosz Pál elmondta, Julian Jenner visszatérésére és Radó András érkezésére semmi esélyt nem lát, nem tart attól, hogy a Chelsea elleni stadionavató mérkőzés magas jegyárai visszatartanák a szurkolókat, emellett elismerte, hogy Buzsáky Ákosnak továbbra is problémák vannak a térdével, de „mivel profi szemléletű játékos, mindent megtesz, hogy mihamarabb visszatérjen a pályára”.

„Gera Zoli jövetelével egy más jellegű támadófutballt fognak látni a szurkolók – mondta Orosz arra a kérdésre, hogy érkezik-e még erősítés a támadósorba. – Nem feledkezzünk meg arról, hogy ott van Böde Dani és Benjamin Lauth, többszörös német válogatott csatár. Emellett amennyiben lehetőségünk lesz rá, tovább erősítjük a támadórészlegünket, más poszton nem kívánunk változtatni.”

A keretünk nem gyengült a legutóbbihoz képest, sőt erősödött. Extra lökést ad a csapatnak, hogy egy ilyen stadionban léphetnek pályára a játékosok, és ne felejtsük azt sem, hogy az előző szezonban az összes mérkőzésünket hazai pálya nélkül játszottuk, így lettünk harmadikok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik