FTC: Ez volt az elmúlt évtized legsikeresebb éve – Kubatov

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.01. 21:32
null
Kubatov Gábor a Groupama Arénában értékelte a Ferencváros 2017-es évét
Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke szokásához híven a klub hagyományos szilveszteri koccintásán értékelte a mögöttünk hagyott évet. Beszédében az elmúlt évtized legsikeresebbjének nevezte a 2017-es esztendőt, már ami a zöld-fehér szakosztályok teljesítményét illeti, emellett szót ejtett a Fradi történetének legnagyobb ingatlanfejlesztéséről is.

„A klubnak az elmúlt évtizedben ez volt a legsikeresebb éve – jelentette ki szilveszteri köszöntőjének elején Kubatov Gábor.A felnőttbajnokságokban 194 érmet szereztünk, ebből 92 az aranyérem. Ezt viszonyítani kell, egy évvel korábban csak 54 felnőtt elsőségünk volt. Az utánpótlásban is óriásit léptünk előre, 1033 érmet nyertünk, ebből 385 arany volt. Tavaly az arányok úgy néztek ki, hogy csak 457 érmet nyertünk és közte 207 aranyat.”

Az FTC elnöke külön is beszélt az egyes szakosztályok teljesítményéről, munkájáról. A női kézilabdával kapcsolatban kijelentette, az a cél, hogy tartósan bekerüljenek Európa négy legjobb csapata közé. Ez azt jelenti, hogy megcélozzák a Bajnokok Ligájában a final fourt, ahova eddig nem sikerült bejutnia a zöld-fehéreknek. A férfi kézilabdázóknál egyelőre az élvonalban való megkapaszkodás az elsődleges feladat, de hosszabb távon szeretnének ott lenni a dobogó közelében, a Veszprém és a Szeged befogása belátható időn belül nem tűnik reálisnak.

A labdarúgásról szólva Kubatov újból megerősítette, szerinte jó döntés volt, hogy a nehezebb időszakban is kiálltak Thomas Doll vezetőedző mellett, aki az eddig megnyert hét trófeával a klub történetének legsikeresebb edzője, mert továbbra is látják a német szakemberben a lehetőséget, hogy irányításával a nemzetközi szinten is sikeres lehet a csapat.

Az utánpótlással együtt jelenleg 14 millió euró a fociszakosztály költségvetése, miközben egy osztrák élcsapat 25 millióból gazdálkodhat.

„Az elkövetkező évek feladata, hogy továbbjussunk a selejtezőből. Ehhez fel kell emelnünk a költségvetésünket, újabb szponzorokat kell bevonni, hogy elegendő pénzünk legyen a nemzetközi szerepléshez.”

A szurkolókkal kapcsolatos kiegyezésről elmondta, hogy sikerült egy békés viszonyt kialakítani az ultrákkal. Ugyanakkor a zéró tolerancia elvét alkalmazzák azokkal szemben, akik balhéztak a DVSC elleni, telt házas meccsen. Az ötven érintett közül karácsony előttig a rendőrséggel közösen húsz főt már sikerült beazonosítani, azóta pedig még további ötöt.

„Addig nem nyugszom, amíg mindenkit be nem azonosítunk, és ki nem tiltunk a stadionból. És ez vonatkozik azokra is, akik nem értik meg, hogy a vidéki meccseinken nincs pirotechnika. Egy nagyon vékony mezsgyén kell a szurkolóknak egyensúlyozniuk. Ebből a szempontból a Dortmund egy jó példa: nincs erőszak, de jó a hangulat a stadionban. Tehát létezik ez a mezsgye, csak normálisan kell ehhez a kérdéshez hozzáállni.”

Az elnök beszélt a következő évek nagyszabású fejlesztéséről is:

Belefogtunk a Ferencváros történetének legnagyobb ingatlanfejlesztésébe, ez a Fradiváros építése. Az érintett területen egy épületet hagyunk meg négy-öt évig, amíg a többi fel nem épül, itt vannak most a birkózóink, az ökölvívóink és a vívóink. Takarékosan üzemeltethető és környezetbarát épületeket tervezünk, amelyekben ugyanakkor ott vannak az Európában fellelhető top technikák. Építünk négy medencét, az egyik közülük kültéri lesz, mert számítunk arra, hogy a vízilabda előbb-utóbb nyári sportággá válik. Egy multifunkcionális sportcsarnokot is felhúzunk, mert az mégis nonszensz, hogy a női kézilabdázóknak Dabason kell játszaniuk a BL-meccseket. Ki hallott még ilyet? Ugyanakkor a csarnok például majd koncerteknek is helyt tud adni. Építünk egy jégpályát, ami segít stabilizálni a hokiszakosztály helyzetét. Curlingpálya is fog készülni, de minden szakosztály előre fog lépni szakmai szempontból. Hat vagy hét, fűthető nagy füves pálya is készül majd, tehát komoly munka van előttünk. A pénz jelentős része a rendelkezésünkre áll már, három-négy év alatt véghezvihető a projekt.”

A teljes beszéd

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik