FTC: közel 13.5 milliárd forintért építik fel a Fradi új stadionját

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 17:35
Eredményesen lezárult az új ferencvárosi labdarúgó stadion generál-kivitelezésére és a meglévő stadion bontására kiírt közbeszerzési eljárás – idézi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közleményét a fradi.hu. Az alábbiakban a közleményt olvashatják.

„Eredményesen lezárult az új ferencvárosi labdarúgó stadion generál-kivitelezésére és a meglévő stadion bontására kiírt közbeszerzési eljárás.

Az új stadion beruházójaként kijelölt, a közbeszerzési eljárást lefolytató Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot benyújtó Market Építő Zrt.-vel generál-kivitelezési szerződést kötött. A munkaterület átadása megkezdődött. A nyertes ajánlat összege 13.488.488.019 forint.

A stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie. Késedelem esetén a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles megfizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak. A közbeszerzési eljárás egyetlen szakaszában sem volt jogorvoslati kérelem."

A zöld-fehérek a munkálatok ideje alatt a Puskás Ferenc Stadion játsszák hazai mérkőzéseiket. A Ferencváros vasárnap 18 órától a többek között Vass Ádámot is foglalkoztató erdélyi csapat, a mostani idényben a Bajnokok Ligájában szerepelt kolozsvári CFR ellen játssza búcsúmérkőzését az Albert Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik