FTC: Dollnak a Lazio-Roma jut eszébe az Újpest-Fradiról

Vágólapra másolva!
2014.04.04. 12:02
A labdarúgó NB I 23. fordulójának rangadóján az Újpest a Ferencvárost fogadja, melynek vezetőedzője, Thomas Doll a zöld-fehérek hivatalos honlapjának adott interjúban elmondta, tisztában van vele, hogy az ősi rivális elleni ütközet a szurkolók számára az év meccsét jelenti.

„A legutóbbi, Pápa elleni mérkőzésünk nagyon fontos volt a derbi szempontjából, hiszen bár több találkozón is jól játszottunk, a gólszerzéssel eddig hadilábon álltunk. Fontos, hogy ráéreztük a győzelem ízére. Emlékszem azokra a derbikre, amelyeken részt vettem, a Lazio–Roma, a Schalke–Dortmund vagy a Hamburg–St. Pauli mérkőzésekre. Pontosan tudom, hogy az ilyen találkozók az év meccsét jelentik a szurkolók számára, és azzal is tisztában vagyok, hogy a srácok készen állnak az összecsapásra. Természetesen én is nagyon várom már a derbit, sokat hallottam róla. Régóta nem nyertünk az Újpest otthonában, ezért is fontos a pénteki meccs. A hétközi edzéseken is érezni lehetett, hogy a derbire készülünk, mindenki tudja, hogy ez más, mint a többi mérkőzés” – mondta Thomas Doll a Fradi hivatalos honlapjának adott videointerjúban.Fradi hivatalos honlapjának adott videointerjúban.

„Nagyon fontos, hogy helyes mentalitással, keményen lépjünk pályára. Biztos, hogy kiváló hangulat és mindkét csapat részéről sok szurkoló lesz a mérkőzésen, ugyanakkor az is lényeges, hogy hideg fejjel, higgadtan játsszunk. A testbeszédben, a lelkesedésben és az agresszivitásban is megfelelő utat kell választanunk. Érezzük, hogy csakúgy, mint az eddigi mérkőzéseinken, most is kilencven percig magunk mögött tudhatjuk majd fanatikus drukkereinket. Fontos, hogy a csapat és a szurkolók az első perctől kezdve együtt harcoljanak. A játékosaim tisztában vannak azzal, hogy nagy felelősséggel tartoznak a derbi, a szurkolóink és a Ferencváros iránt” – tette hozzá az FTC vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik