FTC: „Doll taktikája sokkal konzervatívabb Monizénál”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.28. 10:45
null
Jack Tuijp (balra) ősszel a Pécs ellen góllal kezdett a Fradiban, azóta viszont az első keretből is kikerült (Fotó: Grnák László)
A Ferencváros első keretéből a télen kikerült Jack Tuijp magyarországi pályafutása nem először téma a holland sajtóban. A csatárt ezúttal az ELF Voetbal Magazin látogatta meg. Tuijp összehasonlította Ricardo Moniz és Thomas Doll ferencvárosi munkáját, beszélt a magyar labdarúgásról, és azt is felidézte, mely klubokkal szemben döntött nyáron a Ferencváros mellett.

 

„A Volendamnál mindig automatikusan kezdő voltam, itt meg várom a hétvégét, hogy kiderüljön, játszhatok-e. Közhely, de nem mondhatok mást, keményen dolgozom az edzéseken, és próbálom kihozni magamból a lehető legtöbbet” – nyilatkozta a jelenlegi helyzetéről Jack Tuijp.

A csatár elmondta, a jó kezdés, az 1. fordulóban a Pécs ellen szerzett gól után egy nagyon hektikus időszak következett számára, sérülés is hátráltatta, és az sem kedvezett neki, hogy Ricardo Moniz vezetőedzőt leváltották. Mint ismeretes, a télen érkezett új trénernél, Thomas Dollnál került ki az első keretből az NB I-ben ősszel hét bajnokin egy gólt szerző csatár.

„A magyar színvonal elég alacsony. Ez abban is megnyilvánul, hogy gyakran hat ember védekezik vonalban, így jóval kevesebb a helye a csatárnak, mint Hollandiában. Ez egy kemény futball, amiben kevés a terület a játékhoz. Moniz taktikája elég támadó volt, mi két csatárral játszottunk, de az új tréner taktikája sokkal konzervatívabb, ami sokkal nehezebb számomra” – fogalmazott Tuijp.

Thomas Doll (balra) valóban konzervatívabb Ricardo Moniznál? (Fotó: NSO-montázs)
Thomas Doll (balra) valóban konzervatívabb Ricardo Moniznál? (Fotó: NSO-montázs)

 


SZAVAZÁS

Egyetért Tuijppal? Moniz csapata valóban támadóbb volt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Tegyük gyorsan hozzá, valóban volt időszak, amikor Moniznál két csatár játszott, de többnyire nála is egy előretolt ék volt a pályán (Böde Dániel), és a támadófutballt amúgy sem feltétlenül a csatárok száma határozza meg. Az ugyanakkor tény, a Ferencváros jó ideje nem tud olyan látványos és eredményes támadófutballt felmutatni, mint a Moniz-éra elején, a 2012–2013-as szezonban, de akkor Tuijp még nem is futballozott a csapatban...

A csatár elmondta, a jelenlegi helyzet ellenére míg bízik abban, hogy változik a helyzete, és visszakerülhet még az első kerethez.

Tuijp az ELF Voetbal Magazinnak beszélt a magyarországi életről is, megjegyezte, hogy a lakásához közeli plázában olcsón, már 2.75 euróért tud tésztát enni, a budai Citadella pedig olyan, mint az athéni Akropolisz – vagyis a magyarországi kalandot próbálja egy nagy kirándulásként felfogni.

A holland légiós azt is felidézte, hogyan került Magyarországra, mely klubok érdeklődtek iránta a nyáron.

„Volt egy lehetőségem Angliából, a League One-ban (az angol harmadosztály – a szerk.) szereplő Brentford FC-től, de a klub elnöke végül inkább angol játékos mellett döntött. Aztán érdeklődött a német Erzgebirge Aue, az azeri Neftci Baki, Törökországból pedig a Denizlispor. A legkitartóbb érdeklődő pedig a görög harmadosztályban, egy dúsgazdag üzletemberrel új korszakot nyitó AEK Athén volt. Először hároméves szerződést ajánlottak, folyamatosan emelkedő fizetéssel. A következő napon azonban már csak kétéves kontraktusról volt szó. Aztán amikor arról volt szó, hogy Athénba utazom, nem küldték a repülőjegyet és a szerződéstervezetet sem, ezért végül igent mondtam a Ferencvárosnak” – idézte fel emlékeit Tuijp, aki a távolabbi jövőjével kapcsolatban még nem tudott részleteket mondani.

LABDARÚGÓ NB I, 22. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Március 28., péntek
19.00
Mezőkövesd–Budapest Honvéd (Tv: Sport1)
Solymosi Péter
Március 29., szombat
14.00
DVTK–Puskás Akadémia FC (Tv: M1)
Németh Ádám
16.00Kaposvári Rákóczi–MVM PaksFábián Mihály
16.00
Pécsi MFC–Kecskeméti TE-Phoenix Mecano (Tv: Sport1)Vad II István
18.00Ferencváros–Lombard Pápa (Tv: Sport1)Becséri Dániel
20.00Győri ETO–MTK (Tv: Sport1)Farkas Ádám
Március 30., vasárnap
16.30
Videoton–Debreceni VSC-Teva (Tv: M1)
Iványi Zoltán
18.30
Haladás–Újpest FC (Tv: Sport2) Andó-Szabó Sándor
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik