FTC: Doll itt volt, tárgyalt, elment - de még visszajöhet

Vágólapra másolva!
2013.12.09. 14:27
Amint arról már beszámoltunk, Thomas Doll tegnap a helyszínen nézte meg a Ferencváros Videoton elleni bajnokiját. Úgy tudjuk, a szakember tárgyalt is a klubvezetőkkel, majd visszautazott Németországba, hogy átgondolja, milyen feltételekkel szerződne Magyarországra. A héten választ adhat.

A klubvezetők titkolózása ellenére ma már bejárta a hír a hazai sportsajtót: a korábban a Borussia Dortmundot és a Hamburgot is irányító Thomas Doll tegnap Székesfehérváron tekintette meg a Ferencváros Videoton elleni bajnokiját.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, a szakember tárgyalt is a Ricardo Moniz utódját kereső Ferencváros vezetőivel. A klub nagyjából ismertette elképzeléseit, a lehetséges feltételeket. Doll ezt követően hazautazott Németországba. Mérlegeli a klub ajánlatát, és a napokban választ ad, milyen feltételekkel vállalna szerepet a Ferencvárosnál.

A megegyezés nagyban függhet attól, hogy Doll kívánja-e hozni a saját stábját, mert a nyugatról érkező edzők esetében ez kulcskérdésnek számít. A máshol már bizonyító, jegyzett edzők ugyanis általában ragaszkodnak a saját embereikhez, szeretik ők megválogatni a stábtagokat. Ennek azonban anyagi vonzata is van, és azon állhat vagy bukhat az edző szerződtetése, hogy ebben a kérdésben meg tudnak-e állapodni.

A Blikk szerint a Ferencváros 250 ezer eurós (75 millió forint) fizetést tud garantálni az új edzőnek. Kérdés, ebben az összegben benne van-e a stáb költsége is.

Dollon kívül szóba került a hírek szerint a szintén német Thomas Schaaf is, de ő nem kíván Magyarországra szerződni. Korábban a norvég Trond Sollied lehetséges érkezéséről is lehetett hallani, egyes források már biztosra vették a szerződtetését, de úgy tudjuk, az ő esélyei az elmúlt napokban minimálisra csökkentek. A német vonalról Peter Pacult került még képbe, az osztrák szakember bajnokságot nyert a Rapid Wiennel, de dolgozott Németországban is több klubnál, például az 1860 Münchennél.

Dollt is megkerestük a Ferencváros ajánlatával kapcsolatban, de elmondta, a klub kérésére egyelőre nem nyilatkozhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik