FTC: Doll friss hírekkel szolgált Van der Vaart ügyéről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.13. 22:05
A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll terjedelmes interjút adott az átigazolásokkal foglalkozó transfermarkt.de című honlapnak. A német szakember szót ejtett a Fradival korábban összeboronált két sztárjátékosról, Rafael van der Vaartról és Piotr Trochowskiról, valamint beszélt a Bundesliga és az NB I közti különbségekről is.

„A német és a magyar bajnokság játékstílusa hasonló, de az egyértelmű, hogy a Bundesliga másik szintet képvisel. A német első osztályban világklasszis játékosok szerepelnek, az NB I-ben nem. A két bajnokságban közös, hogy Magyarországon is értelmes, gondolkodó futballisták játsszák a játékot. Néhány csapat felvenné a versenyt a Bundesliga kettes együttesekkel. A Fradi jobb napjain még a Bundesliga alsóházához tartozó csapatok orra alá is borsot törne. Néhány játékos fizikailag kimondottan erős, és megüti a német első osztály szintjét” – kezdte Doll.„A német és a magyar bajnokság játékstílusa hasonló, de az egyértelmű, hogy a Bundesliga másik szintet képvisel. A német első osztályban világklasszis játékosok szerepelnek, az NB I-ben nem. A két bajnokságban közös, hogy Magyarországon is értelmes, gondolkodó futballisták játsszák a játékot. Néhány csapat felvenné a versenyt a Bundesliga kettes együttesekkel. A Fradi jobb napjain még a Bundesliga alsóházához tartozó csapatok orra alá is borsot törne. Néhány játékos fizikailag kimondottan erős, és megüti a német első osztály szintjét” – kezdte Doll.

Doll Van der Vaartról már lemondott, Trochowskiról még nem (Fotó: Földi D. Attila)
Doll Van der Vaartról már lemondott, Trochowskiról még nem (Fotó: Földi D. Attila)

A Ferencváros vezetőedzője kijelentette, a magyar sajtó sokkal inkább betartja a határokat, mint a német. A Hamburg trénereként minden edzés után az újságírók rendelkezésére kellett állnia, ehhez képest Magyarországon nyugodtan dolgozhat. Doll kijelentette, élete egyik legjobb döntésének tartja, hogy 2013 decemberében elfogadta a Ferencváros ajánlatát.

A Fradi tavaly nyáron megkörnyékezte a 36-szoros német válogatott Piotr Trochowskit, míg az idén a Real Madrid korábbi játékosa, a holland nemzeti csapattal világbajnoki ezüstérmet szerző Rafael van der Vaart került a zöld-fehérek látókörébe. Doll a két, nemzetközileg is elismert futballistáról is beszélt.

„Van der Vaart megszerzése valószínűleg álom marad. Nagyszerű futballista, de két évig még szerződés köti a Betishez. Az átigazolás nem tűnik reálisnak. Ki állná a fizetését?” – tette fel a költői kérdést Doll.

„Trochowskival kapcsolatban vagyok. Ha felépül, és képes teljes értékű edzésmunkát végezni, szívesen látjuk Budapesten. Az ajánlatunk még mindig érvényes. A következő napokban ismét felhívjuk” – jelentette ki a szakvezető.

Doll hozzátette, jelen pillanatban nem időszerű a Bundesligába való visszatéréséről beszélni, hiszen jól érzi magát a Ferencvárosnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik