FTC: „Budapest gyémántja” örül, hogy végre nem ő a kölyök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.28. 15:57
„Budapest gyémántja” címmel jelentetett meg írást az osztrák derStandard.at Emir Dilaverről, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros jobbhátvédjéről, aki Thomas Dollnál a menetelő zöld-fehérek alapembere lett ebben a szezonban.

Az Austria Wientől érkező bosnyák játékos egy kivétellel az összes találkozót végigjátszotta a bajnokságban a Fradiban, akkor is csak sérülés miatt kellett lecserélni az Újpest elleni találkozón.

„Nagyon elégedett velem az edzőm – mondta Dilaver a derStandard.at-nak. – Sokat beszél a játékosokkal, önbizalmat ad nekünk, így mindenki tudja, mit kell tennie. Nem is emlékszem már, mikor kaptunk ki legutóbb, talán szeptemberben vagy októberben volt.”

Dilaver jól emlékszik, a Fradi legutóbb október elején szenvedett vereséget a DVTK-tól, ám miután szombaton legyőzte a Diósgyőrt, elmondhatja, hogy 15 forduló óta veretlen. A bosnyák labdarúgó a szezon elején még volt, hogy szűrőként játszott, ám most már hosszú ideje csak jobbhátvédként szerepel.

„Örülök neki, hogy végre fix pozícióban játszhatok. A szűrő és a jobbhátvéd pozíciója teljesen más feladatkör, mostanában már nem variálunk. Nagyon keményen játszom ezen a poszton, és igazán élvezem is!”

„Ausztriában még csak a kölyök voltam, itt azonban kulcsemberré váltam. Végre kiteljesíthetem önmagam! Tudom, hogy nem szabad álmodoznom, inkább csak dolgozom tovább, hogy elérjem a céljaimat.”

Dilaver elmondta azt is, nagyszerű körülmények között készülhetnek a csapattal hétről hétre. A bosnyák – akinek szerződése 2017-ig érvényes a Ferencvárossal – következő céljának azt tekinti, hogy bekerüljön a válogatottba. Nem is olyan régen sikerült is ez egy bosnyák játékosnak a Fradiból, Muhamed Besic azóta a Premier League-ben, az Evertonban szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik