FTC: Berki lemondott, Pruknert bemutatták

Vágólapra másolva!
2010.06.04. 11:12
null
Berki Krisztián lemondott (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Címkék
Az FTC Zrt. az Albert-stadionban tartott sajtótájékoztató keretében mutatta be a labdarúgócsapat új vezetőjét, Prukner Lászlót, aki  szakmai igazgatóként fog dolgozni a zöld-fehéreknél. A sajtótájékoztató végén az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Berki Krisztián bejelentette a lemondását.

Berki Krisztián, az FTC Zrt. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztató elején bejelentette, hogy Prukner László nem pusztán az együttes vezetőedzője lesz, hanem a szakmai igazgatója is.

Ez azt jelenti, hogy a Kaposvárról érkező trénernek kell majd kialakítania a klub új sportpolitikáját mind az utánpótlás, mind az első és a második csapat tekintetében. 

„Az volt a cél, hogy olyan embert találjunk, aki az elvárásoknak és a hagyományoknak megfelelő helyre tudja dirigálni az együttest – indokolta az új szakvezető kinevezését Berki Krisztián. – Prukner László nemcsak a vezetőedzői feladatokat látja el. Szakmai igazgatóként sportpolitikát, szakmai koncepciót és egy új struktúrát kell kidolgoznia."

BERKI HIVATALOS KÖZLEMÉNYE: A FRADIÉRT TETTEM!
 „Döntésemet, ahogy eddig a munkámat is, a Ferencváros érdekében tettem, mivel úgy éreztem, hogy ennek most van itt az ideje. Döntésem okáról nem szeretnék most nyilatkozni; egy hétre elutazom Máltára, kapusunk, Justin Haber esküvőjére, aztán majd ha hazaértem, állok a média rendelkezésére. Köszönöm Kevin McCabe-nek a bizalmát és támogatását. Köszönöm a média türelmét, hogy ameddig Máltán leszek, tiszteletben tartja, hogy szabadságon vagyok. Hajrá Fradi!”


Újságírói kérdésre Berki Krisztián elmondta, az egyetlen hátránya az lehet az új trénernek, hogy nincs ferencvárosi kötődése, de Berki szerint Prukner a maga habitusával, diplomáciai érzékével kezelni tudja ezt a helyzetet.

Prukner László bemutatkozó beszédében szerényen és filozofikusan fogalmazott, a Ferencvároshoz tartozókat pedig arra kérte, hogy tegyék félre sérelmeiket.

„Tisztában vagyok vele, hogy nem miattam nagy az érdeklődés, hanem a Ferencváros miatt. Nagyon nehéz döntést hoztam, hiszen huszonhét évet töltöttem Kaposváron, de ha már meghoztam ezt a döntést, sikeres akarok lenni a Fradival" – fogalmazott Prukner, aki „belépőként" három vezérelvét osztotta meg az újságírókkal, melyeket érvényesíteni szeretne ferencvárosi munkája során is:

„A sport megtanít becsületesen győzni és emelt fővel veszíteni, tehát megtanít mindenre." (Hemingway)

„Az emberekkel való viselkedés művészete a sikeres emberek titka.” (Parker)

„Ha egy problémát egy adott gondolkodásmód idézett elő, azt ugyanazzal a gondolkodásmóddal nem lehet megoldani." (Einstein) 

Prukner aláírta új szerződését, és egy Fradi-sálat is kapott mellé
Prukner aláírta új szerződését, és egy Fradi-sálat is kapott mellé

Az új szakmai igazgató elmondta: mindenképpen szeretne más stílust játszatni a Ferencvárossal. Elsődleges céljának azt tartja, hogy az együttes képes legyen legalább két rendszerben futballozni, és hogy – akár egy adott mérkőzésen belül is – rugalmasan változtathasson a gárdán. „Ehhez rengeteg munkára van szükség. Nem tartom magam PR-edzőnek, csak a munkára kell alapozni. A Ferencvárosnak mindig dominálnia kell és erőt sugároznia a pályán."
   
Prukner a felkészülés során főként külföldi csapatokkal szeretne majd találkozni: „Egy edzőmeccsnek csak akkor van értelme, ha minimum azonos szintű ellenfelet választ az ember. Viszont amíg formálódik az együttes, addig nem szabad kitenni a kritikáknak."

PRO LICENCES EDZŐ A FRADINÁL
 



Éppen ezért a Ferencváros júliusban pár hétre az Egyesült Államokba utazik, hogy ott készüljön a következő szezonra, de az még nem dőlt el, hogy hányadikán. Az azonban már biztos, hogy június 23-án kezdik meg a felkészülést a zöld-fehérek.

A legmegdöbbentőbb bejelentést Berki Krisztián tette, aki lemondott az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatói tisztéről.

„Ezennel lemondok a posztomról. Most pár napig nem leszek elérhető, elutazom ugyanis Máltára Justin Haber esküvőjére” – zárta szűkszavúan a mai sajtótájékoztatót Berki, aki nem indokolta döntését.

A sportvezető 2008. júniusában lett az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, szerződése 2012. június 30-ig szólt.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik