nemzetisport.hu 2018.10.30 15:35 Frissítve: 2018.10.30 16:08

FTC: Belgiumban, Portugáliában és Dél-Amerikában is néznek játékosokat

A portugál sportnapilap, a Record számolt be arról, hogy 25 különböző klub, köztük a Ferencváros megfigyelője is ott ült vasárnap este, az FC Porto–Feirense (2–0) portugál bajnoki mérkőzésen, a Nemzeti Sport Online pedig azt is megtudta, mely országokba utaznak még mostanában a klub képviselői.

Hajnal Tamás koordinálja a megfigyelők munkáját a Ferencvárosnál (Fotó: fradi.hu)

 

A Record cikke szerint a Porto vasárnapi 2–0-s győzelmét a Manchester United, a Chelsea, a Dortmund vagy éppen az Atlético Madrid mellett a Ferencváros megfigyelője is a helyszínen tekintette meg, és más portugál bajnokikon is feltűntek a hétvégén a külföldi „scoutok”, akik 25 különböző európai klubtól érkeztek Portugáliába.

A hírek arról nem szóltak, hogy mely játékosokra voltak kíváncsiak, és a Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy a Ferencvárosnak egyelőre nem is volt konkrét kiszemeltje, hanem amolyan piaci felmérés, kapcsolatépítés céljából utazott el a klub képviselője az ibériai országba. Az FTC piaci híreket ugyan nem kommentál, de külföldi kollégákon keresztül megtudtuk, nem a portugáliai volt az egyetlen hasonló „felfedezőútja” a klub megfigyelőinek.

Úgy tudjuk, hogy nemrég Belgiumban is több mérkőzésen ott ült a Ferencváros egyik képviselője, hamarosan pedig Dél-Amerikába várják a klub sportkoordinátorát, Hajnal Tamást. A Ferencváros Dél-Amerikában már visszatérő vendégnek számít, hiszen az előző vezetőedző, Thomas Doll időszakában több alkalommal, Brazíliában, Uruguayban és Argentínában is néztek meg játékosokat a zöld-fehérek. A dél-amerikai kapcsolatoknak köszönhetően érkezett tavaly nyáron a klubhoz az uruguayi Fernando Gorriarán, idén pedig az argentin Matías Ezequiel Rodríguez.

Ezek az utazások összhangban állhatnak azokkal a célokkal, feladatokkal, amelyekről Hajnal Tamás nyilatkozott szeptemberben a fradi.hu-nak a sportkoordinátori kinevezése kapcsán.

„A feladatom, hogy eredményes játékospolitikát tudjunk kialakítani közösen a csapaton belül – mondta, a visszavonulását a nyáron bejelentő korábbi labdarúgó. – Nehéz elsőre leírni a feladatkört, hiszen temérdek összetevője lesz, de a lényeg, hogy a különböző szakmai csoportok munkáját segítsem. Ezt közösen, csapatmunkaként kell megtennünk, így léphetünk előre, és érhetjük el céljainkat. A Ferencvárosnak jól felkészült scoutjai vannak, Vladan Csukics is közéjük tartozik, ő leginkább egy bizonyos piac feltérképezésével foglalkozik. Fontos szempont, hogy minél több piaccal megtegyük ugyanezt. Ezáltal az én jövőbeli útjaimat célirányosan meg tudjuk tervezni, hogy konkrét játékosok miatt utazzak külföldre. A legfontosabb célpont, hogy a klubnak jó játékosokat találjunk, ennek a megszervezése összetett feladat. Ennek a munkának az elvégzése nagyrészt rám hárul, de én csapatban gondolkozom. Az a lényeg, hogy együtt hozzunk jó döntést, hogy a csapat értékét gazdaságilag és szakmailag is növelni tudjuk.”

Hajnal és az említett Csukics mellett, aki alapvetően a balkáni piacért felelős (ő tavaly ősszel beszélt a munkájáról a Nemzeti Sport Online-nak adott interjúban), még egy volt ferencvárosi játékos, Szergej Kuznyecov is a Ferencváros megfigyelőihez tartozik, neki a keleti, főképp az ukrán piac felé történő nyitásban lehet szerepe. Mint ismert, az új vezetőedző, Szerhij Rebrov érkezése óta már több ukrán játékos is képbe került a Fradinál, a hírek szerint legutóbb a középpályás, Ihor Haratin, ám, mint arról a fentiek árulkodnak, több piacon is nyitott szemmel járnak az NB I-ben listavezető Ferencváros képviselői. A klub nem titkolt célja a főtáblára kerülés valamelyik európai kupában, aminek érdekében a télen újabb erősítések várhatók a nyáron hét új játékost (köztük hat légióst) igazoló csapatnál.

2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Brkovics kiállítása miatt is összeomlott a DVTK a mérkőzés végére, súlyos vereséget szenvedett.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Bombagólt lőtt a csapatkapitány • Kuttor Attila együttese a harmadik meccsét is megnyerte.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló) HARMATH ÁKOS (percről percre)

Davide Lanzafame és a potya gólt kapó Horváth András sem ilyen visszatérésről álmodott.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Könyves Norbert második labdaérintéséből gólt szerzett, majd a lila-fehérek egyenlítettek.