FTC: szerződtették Radó Andrást – hivatalos!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.13. 17:16
null
Radó András és Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/rado-a-fradiban-/20150713/c/10943">fradi.hu</a>)
A Ferencváros bejelentette, hogy szerződtette Radó Andrást a Haladástól. A Nemzeti Sport Online elsőként számolt be róla, hogy a csatárért ajánlatot tett a Ferencváros a szombathelyieknek, s ma délelőtt azt is megtudtuk, hogy a szombathelyiek készek elfogadni azt. Az üzlet keretében a Haladáshoz kerülő Ugrai Roland hároméves szerződést írt alá Szombathelyen.
RADÓ: ABSZOLÚT MÉRTÉKBEN BAJNOKESÉLYES A CSAPAT

„Nagyon örülök, hogy lezáródott ez a történet, már nagyon hosszú ideje húzódott – nyilatkozta Radó András a fradi.hu-nak. – Óriási megtiszteltetés, hogy a Ferencvárosba tudtam igazolni. Abszolút mértékben bajnokesélyes a csapat, amelybe nyilván nehezebb lesz bekerülni, de azért jöttem ide, mert képesnek tartom magam rá.”

A céljairól a következőt mondta a 21 éves támadó: „A bajnoki cím, illetve a Magyar Kupa-címet is jó lenne megvédeni, egyénileg pedig az, hogy minél hamarabb be tudjam verekedni magam a csapatba. Azért jöttem ehhez a nagy klubhoz, hogy fejlődjek.”

Radó hamar visszatérhet Szombathelyre, hiszen a Fradi vasárnap a Haladás otthonában kezdi meg a bajnoki szezont.

„Nagyon pikáns meccs lesz, az első fordulóban rögtön a korábbi csapatommal találkozunk, de ilyen az élet. Ha pályán leszek, mindent megteszek majd annak érdekében, hogy győzelemhez segítsem a Ferencvárost.”

Az FTC új szerzeménye szerint a fővárosi csapatból könnyebben bekerülhet a válogatottba: „Azzal, hogy ide tudtam szerződni, nagyobb esélyt kaphatok erre, de ezt itt is a jó játékkal tudom kivívni, úgyhogy ennek megfelelően próbálok teljesíteni.”

Radó 2008-ban szerződött nevelő egyesületétől, a Pápától Szombathelyre, ahol 18 évesen mutatkozott be az NB I-ben.

„Gyorsaságával, robbanékonyságával és agilis mozgásával azonnal felhívta magára a figyelmet" írja a fradi.hu Radóról, aki első idényében 12 mérkőzésen játszott, két gólt lőtt, emellett nyolc gólpasszt is kiosztott.

Szezonról szezonra jobb formát mutatott, tavaly ősszel azonban megsérült. Ám tavasszal visszatérve ismét csapata egyik legjobbja volt, aminek köszönhetően a nyári piacon élénk volt az érdeklődés iránta.

Az U19-es és U21-es válogatott, 91 NB I-es meccsen 29 gólt jegyző csatárt a Ferencváros mellett az Újpest akarta szerződtetni, a napokban úgy tűnt, meg is állapodtak, de végül a Ferencváros ajánlata lett a nyerő.

Amint arról beszámoltunk, a Ferencváros pénz mellett Ugrai Roland játékjogával fizeti ki az ötszázezer euróra taksált Radót a Haladásnak. A vasiak honlapja hétfő délután be is jelentette, hogy Ugrai, aki 2014-ben éppen a Haladástól került az FTC-hez, hároméves szerződést írt alá régi-új együttesénél.

Cristian Ramírez, Leandro de Almeida, Stanislav Sesták és Haraszti Zsolt után a 21 éves labdarúgó az FTC ötödik nyári szerzeménye.

A zöld-fehér csapattal kapcsolatos hír,, hogy David Mateos, a Ferencváros labdarúgója egyelőre nem készülhet a többiekkel. A Kossuth Rádió kérdésére Thomas Doll, az FTC vezetőedzője mindössze annyit mondott, hogy a játékos „a hozzáállása miatt nem tagja a keretnek" – fogalmaz hétfő esti hírében az MTI.

Beszámoltunk róla: a Nemzeti Sport Online értesülései szerint a 28 esztendős játékost a nyári átigazolási időszakban az angol másodosztályból és az Egyesült Államokból is megkeresték, és közölte a vezetőséggel, távozni szeretne az Üllői útról, méghozzá ingyen.

A fővárosiak Mateos kérésére nemet mondtak, mivel mindenképpen pénzt szerettek volna kapni érte, ez a nézeteltérés pedig azt eredményezte, hogy a játékos jelenleg külön edz társaitól.

Úgy tudjuk, a hátvéd időközben megváltoztatta a döntését, és közölte, mégis szeretne a Ferencvárosnál maradni, így az sem zárható ki, hogy a kezdeti nehézségek ellenére megoldódik az ügy, és Mateos a 2015–2016-os szezonban is a Ferencváros mezében futballozik.

Radó gólja a Győri ETO ellen

Radó gólja a Mezőkövesd ellen

Radó gólja az Újpest ellen

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Radó András (Haladás), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár) Simita Gergő (Soroksár)

Az utánpótlásból felkerültek: Dragóner Filip, Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek:Gastón Sauro (argentin, Basel – Svájc), Piotr Trochowski (német, szabadon igazolható, legutóbb Sevilla – Spanyolország)

Távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: RAFC), Vladan Csukics (szerb, szabadon igazolható), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Hidvégi Sándor (dunaújvárosi kölcsön után szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein*), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), Nagy Dániel (Würzburger Kicker – Németország), Tarczy Pál (szabadon igazolható), Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia), Ugrai Roland (Haladás)
Kölcsönbe távozók: Csilus Tamás (pápai kölcsön után Kisvárda), Korozmán Kevin (Soroksár)

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország)

Távozhatnak: Dibusz Dénes (érdeklődik iránta: Hertha – Németország), David Mateos (spanyol, érdeklődnek iránta: angol másodosztály, Egyesült Államok), Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár) Simita Gergő (Soroksár)
* Az FC Vaduz liechtensteini csapat, de a svájci élvonalban szerepel.
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Ante Batarelo (horvát, Balmazújváros, szabadon igazolható), Bosnjak Predrag (szerb-magyar, FTC, legutóbb kölcsönben Nyíregyháza), Gosztonyi András (DVTK, szabadon igazolhatóként), Király Gábor (Fulham – Anglia, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (FTC), Stef Wils (belga, Cercle Bruges – Belgium), Thomas Wils (belga, Lierse – Belgium)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Farkas Márk (Kisvárda, ?), Hanzl Máté (Siófok, ?), Andrij Jefremov (ukrán, OFC Gabcíkovo, Bős – Szlovákia), Kulcsár Kornél (Mezőkövesd), Medgyes Zoltán (Mezőkövesd), Nagy Olivér (Ceahlaul Piatra Neamt – Románia), Varga Gábor (Ajka, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Pavel Fort (cseh, 1. FK Príbram – Csehország, szabadon igazolható), Szasa Popin (szerb, Lombard Pápa, szabadon igazolható)

Távozók: Arnaud Bühler (svájci, Lausanne – Svájc), Andrij Jefremov (ukrán, szabadon igazolható), Kulcsár Kornél (szabadon igazolható), Nagy Olivér (szabadon igazolható), Radó András (FTC)

Kölcsönbe távozók: Hegedűs János (Budaörs), Zsirai Martin (ajkai kölcsön után ismét Ajka)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Laurentiu Branescu (román, Juventus – a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország, onnan Omonia Nicosia – Ciprus, kölcsönbe)

Távozhatnak: Raffaele Alcibiade (olasz), Andrea Mancini (olasz, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: DC United – Egyesült Államok, Maceratese – Olaszország, Nova Gorica – Szlovénia), Leandro Martínez (olasz-argentin), Tommaso Rocchi (olasz, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Nova Gorica – Szlovénia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik