FTC: „Az El-csoportkörhöz már nem kell sokat erősítenünk”

Vágólapra másolva!
2015.04.02. 18:41
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy a klub kimondott célja az ezüstérem, de még az aranyról sem mondtak le. Emellett idén szeretnének bejutni egy nemzetközi kupa csoportkörébe is.



A Ferencváros 2015-ben még veretlen tétmérkőzésen. „Ez nemcsak a szakmai stábnak és nekünk tetszett, hanem a szurkolóknak is. Ez abból is látszik, hogy egyre többen vannak a hazai mérkőzéseken. Most már azért tízezer körüli nézőszámmal megyünk, ami nagyon jó” – fogalmazott Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója, aki szerint beérni látszik a munka gyümölcse.

Olyan tavasz van mögöttünk eddig, amilyet mindig is szerettünk volna, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Nekünk kimondott célunk az ezüstérem megszerzése, nyilván az MTK-nak és a Debrecennek is lesz hozzászólása, vagy akár másnak, de szeretnénk mindenféleképpen megszerezni az ezüstöt, és a bajnoki címről sem mondunk le egészen addig, ameddig matematikai esélyünk van” – mondta a célokról Orosz Pál, aki hozzátette, a közvetlen riválisaival szembeni mérkőzések nagyobb részét hazai pályán játsszák a tavasz hátralévő részében.

Thomas Doll viszonylag bő kerettel és motivált játékosokkal dolgozhat. „Szokták ezt úgyis mondani, hogy abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ha akarnánk, még egy csapatot ki tudnánk állítani adott esetben, és ez nem vicc, tényleg így van” – vázolta a helyzetet a klubvezető, aki megerősítette, hogy ez cél volt a klubnál, mivel a jó teljesítményhez kell a konkurenciaharc a labdarúgásban is.

A fiatalokról is ejtett néhány szót: „Természetesen ők is szeretnének bekerülni a csapatba, és azt látják, hogy nem könnyű jelen pillanatban. Ha megnézzük a kispadunkat, elég hosszú, az edzői stáb bármikor hozzá tud nyúlni a padhoz, és adott esetben a kezdőcsapaton is változtathat. Viszont jó dolog, hogy a fiataloknak van lehetősége, a Ligakupa-meccseken is pályára tudnak lépni, és a második csapatunk is szépen szerepel Lipcsei Peti vezetésével.”

Hála Istennek, most egy csapat vagyunk, lehet érezni, hogy nincsen semmiféle feszültség, nincsenek klikkek a csapaton belül, egymásért küzdenek a játékosok. Ez idő, munka és hozzáállás kérdése, az is fontos, hogy Thomasnak olyan játékosmúltja van, amilyen, komoly csapatokban játszott. Ha valamit mond, arra oda kell figyelni. Azt se feledjük, hogy a Hamburggal vezetőedzőként bronzérmes volt a Bundesligában” – mondta a német szakemberről Orosz Pál.

Reagált arra is, hogy a szakember munkájára állítólag már Bundesliga-csapatok is felfigyeltek. „Majd ha megkeresik, akkor beszélünk róla, de én beszéltem Thomasszal, és mielőtt bármiféle más gondolat lenne a fejében, ő szeretne a Ferencvárossal bizonyítani, szeretne bajnokságot és kupát nyerni a Ferencvárossal, és mindannyian szeretnénk úgy kijutni a nemzetközi porondra, hogy csoportkörbe jussunk.”

Orosz Pál nemrég jött haza Svédországból az Európai Klubok Szövetségének éves közgyűléséről, ahol sok minden elhangzott. „Többek között az is, hogy jelentősen megnövekedik az El- és BL-pénz is, már a selejtezőkörökben fizetett összeg is. Nagyon nem mindegy egy csapat költségvetésében, hogy adott esetben meddig jut el, mondjuk, hogy az első vagy a második selejtezőkör után kiesik, esetleg bejut a csoportkörbe. Ha bejut, az már egy Ferencváros szintű költségvetés esetén is nagyon szignifikáns összeg” – ismertette Orosz Pál, aki a nemzetközi szereplést érintő törekvésekről is szólt.

„A reális cél, hogy szeretnénk idén bekerülni a csoportkörbe, az nagyon-nagyon jó lenne, igazából a mostani kereten már olyan nagyon sok erősítést nem kell ehhez végezni, maximum egy-két poszton. A szakmai stábbal majd egyeztetünk, de ez reális célnak tűnik. Ehhez az kell, hogy vagy a dobogó első három fokának valamelyikén végezzünk, vagy megnyerjük a Magyar Kupát.”

A szövetség bemutatott egy kézikönyvet a klubmenedzsmentről, amelynek megírásában a Ferencváros és Orosz Pál is közreműködött. „A marketing-rész a Ferencváros része volt, az a megtiszteltetés ért engem és a klubot, illetve ezáltal a magyar labdarúgást, hogy olyan csapatokkal együtt, mint például a PSV Eindhoven, ennek a könyvnek kvázi társszerzői lehettünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik