FTC: az „albán Messi” még gondolkodik, német védő is képben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.03. 09:31
Sajtóhírek szerint a Luzernben játszó albán válogatott középpályás, Jahmir Hyka is szerepel a Ferencváros labdarúgócsapatának téli kiszemeltjei között, a Nemzeti Sport Online értesülései szerint pedig hamarosan egy új balhátvéd is érkezhet.


Jahmir Hyka még nem döntött el, hogy elfogadja-e a Ferencváros ajánlatát (fotó: archív)
Jahmir Hyka még nem döntött el, hogy elfogadja-e a Ferencváros ajánlatát (fotó: archív)

Az ulloi129.hu ferencvárosi szurkolói portál arról ír svájci források alapján, hogy az „albán Messit igazolhatja át” a Fradi a svájci élvonalból.

„Svájci forrás szerint a Fradi komolyan érdeklődik a Luzern albán válogatott középpályása, Jahmir Hyka iránt – fogalmaz a szurkolói oldal. – A 28 éves játékos elsősorban a bal oldalon érzi jól magát támadó középpályásként, azonban a jobb szélen vagy középen is tud futballozni. Már öt és fél éve stabil tagja a Luzernnek, amellyel El-csoportmeccsen is pályára lépett, de ifiként megfordult a Rosenborgnál és az Olympiakosznál is, a Mainz színeiben pedig nyolc alkalommal a Bundesligában is pályára lépett. Az őszi szezonban 15 bajnokin 6 gól és 3 gólpassz fűződött a nevéhez, a svájci élvonalban összesen 158 találkozón 17 gólt és 19 gólpasszt jegyzett. Hyka évek óta rendszeres tagja az albán válogatott keretének, eddig 42 válogatott mérkőzésen képviselte a szkipetárokat és két gólt szerzett. A válogatottal az Eb-t is megjárta, s ugyan nem lépett pályára, de az őszi válogatott meccseken újra szerepet kapott.

Hyka az elmondások szerint igazán robbanékony játékos, aki alacsony termetével és súlypontjával egy az egyben különösen jó, a labdával is jó barátságot ápol, de a távoli lövéseivel szintén képes veszélyt okozni. Talán ezért nevezték el »albán Messinek« a Luzern szurkolói."

A Luzerner Zeitung ugyancsak arról ír, hogy a 2011-ben szerződtetett Hyka, akinek nyáron lejár a szerződése, minden bizonnyal már a télen távozik, ám kérőjeként a Süper Ligben 9. helyen álló Antalyasport említik meg, és más oldalak is arról számolnak be, hogy a török csapat képviselői több meccsen is megnézték az őszi szezonban az albán légióst.

A Nemzeti Sport Online külföldi kollégáktól úgy értesült, a középpályás a napokban döntheti el, hogy elfogadja-e a Ferencváros ajánlatát és Magyarországra igazol, vagy Törökországba, esetleg Ausztriába szerződik – ebből a három országból vannak ajánlatai.

HYKA-GÓL A BASEL ELLEN

Ugyanakkor Hyka mellett más légiós is képben van az Üllői úton: úgy tudjuk, felvetődött egy német balhátvéd megszerzése is, aki az Oroszországba távozó Cristian Ramírezt pótolhatná.

A Ferencváros január 6-án kezdi meg a téli felkészülést, és nem zárható ki, hogy az első tréningen új játékosok is feltűnnek. Ralf Zumdick másodedző a napokban például elismerte, hogy két ghánai fiatalt is várnak próbajátékra.

Az FTC-t már többször is kerestük az elmúlt hetekben átigazolási hírekkel kapcsolatban, de a klub „zuhanyhíradós híreket" nem kommentál, átigazolással kapcsolatos híreket a hivatalos honlapján közöl.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bognár István (DVTK), Botka Endre (Honvéd), Csilus Ádám (Soroksár – kölcsönből vissza?), Holczer Ádám (Soroksár – kölcsönből vissza?), Jahmir Hyka (albán, Luzern – Svájc), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Balázs (Soroksár – kölcsönből vissza?), Silye Erik (Soroksár – kölcsönből vissza?)
Távozók: Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Busai Attila (DVTK), Jova Levente, Pintér Ádám, Florian Trinks (német)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik