FTC: Akeem Adams agyvérzést kapott, állapota válságos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.29. 19:08
null
Rossz hír: Akeem Adams állapota válságosra fordult (Fotó: Szabó Miklós)
Három hónappal szívinfarktusát követően válságosra fordult Akeem Adams állapota – adta hírül a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján.

„Akeem Adams, a Ferencváros labdarúgójának állapota az orvosok heroikus küzdelme ellenére három hónappal a súlyos szívinfarktust követően a tegnapi nap folyamán válságosra fordult. Akeem a keringését stabilan tartó műszív kezelés mellett jelentős méretű agyvérzést szenvedett el, ami mára veszélybe sodorta a játékos központi idegrendszeri funkcióit.

A közvéleményt a továbbiakban a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika kezelőorvosaival történő folyamatos konzultáció mellett az FTC fogja, kizárólag a hivatalos honlapján keresztül tájékoztatni.

A család, az Akeem életéért küzdő orvosok és a klub tisztelettel ennek figyelembevételét kéri a sajtó munkatársaitól” – olvasható a Ferencváros közleményében.

A Trinidad és Tobagó-i Wired868.com informátora szerint – akit a honlap nem nevezett meg – „csak a csoda mentheti meg Adamset”. A portál úgy értesült, hogy Adams kómában van, és „már az orvostudomány is tehetetlen”.

A Ferencváros 22 éves trinidadi futballistája szeptember 25-én, otthonában esett át súlyos szívinfarktuson, az őt kezelő orvosi csapatnak életmentő műtéteket kellett rajta végrehajtani. Mélyaltatásban tartották, műszívet kapott, az egyik életmentő beavatkozás keretében pedig a végtagizomzat elhalása miatt amputálni kellett a bal lábát. Adams állapota ezt követően javult, de nem annyira, hogy a tervezett szívtranszplantációt végre lehessen hajtani. Adams karácsonykor még beszélt családjával és barátaival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik