FTC: Adams keringése beindult a műszív révén, de még súlyos az állapota

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.27. 09:18
null
Simon Krisztián (balra) Adams emberi gesztusáról beszélt (Fotó: Korponai Tamás)
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elmondta, megtörtént a harmadik műtét Akeem Adams esetében, a műszív beindította a keringését, de továbbra is súlyos az állapota. Elképzelhető, hogy szívátültetésre lesz szüksége a fiatal trinidadi védőnek.

♦ SZERDA ESTE AKEEM ADAMS, A FERENCVÁROS FUTBALLISTÁJA SZÍVROHAMOT KAPOTT
♦ A 22 ÉVES VÉDŐT INTENZÍV OSZTÁLYON ÁPOLJÁK, TÖBB BEAVATKOZÁSON IS ÁTESETT. ÁLLAPOTA SÚLYOS. HARMADIK MŰTÉTJÉRE CSÜTÖRTÖK ESTE KERÜLT SOR
♦ VÉRADÓK SEGÍTSÉGÉT KÉRI A FERENCVÁROS, PÉNTEKEN IS VÁRJÁK A VÉRADÓKAT
♦ A VÉRADÁS HELYSZÍNE: KAROLINA ÚT 19-21., IDŐPONTJA: 7–19 ÓRA
♦ A TRINIDADIAKAT IS SOKKOLTA AZ ESET, IMÁDKOZNAK ADAMSÉRT
♦ ÉDESANYJA ÉS ÖCCSE IS BUDAPESTRE JÖN
♦ KERINGÉSTÁMOGATÓ ESZKÖZT KELLETT BEÉPÍTENI
♦ MŰSZÍVRE KAPCSOLTÁK, AMELY BEINDÍTOTTA A KERINGÉSÉT
♦ SZÍVÁTÜLTETÉSRE IS SZÜKSÉG LEHET

„Tegnap este megtörtént a harmadik beavatkozás, egy életmentő műtét, műszívre csatlakoztatták, ami rendbe hozta a keringését, ezt mesterségesen tartják fenn. Az eddigi problémák miatt jelentős a szövetelhalás, mesterséges altatásban van, továbbra is súlyos az állapota. A jó hír, hogy a keringése a műszív által rendbe jött, a rossz, hogy a saját szíve nem tudta ezeket a funkciókat átvenni. Nem vagyok orvos, de amennyiben ez nem változik, akkor szívátültetésre lesz szüksége" – nyilatkozta telefonon Orosz Pál a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„Ezúttal is szeretnék köszönetet mondani minden Ferencváros-szimpatizánsnak, aki úgy döntött, hogy vérét adja Akeemért. A Karolina úton továbbra is várják a véradókat" – tette hozzá a vezérigazgató, aki rövid jellemzést is adott a hátvédről.

„Akeem fantasztikus személyiség, ha minden labdarúgó így gondolkodna és viselkedne a pályán, akkor ez egy csodálatos világ lenne. Mindent alárendel a focinak, nagyon könnyen kezelhető ember, és mindig maximálisan koncentrál. A fiam is belső védő, azt szeretném, ha ő is ilyen lenne, mint Akeem."

A sportvezető megerősítette azt a sajtóértesülést, miszerint Adams családjában előfordult már korai haláleset.

Az édesapja negyvenévesen, más jellegű, de szintén kardiovaszkuláris probléma miatt halálozott el” – fogalmazott Orosz, majd hozzáfűzte: amikor a játékos szerződtetésekor a FIFA-protokoll szerinti orvosi vizsgálatnál rákérdeztek arra, hogy volt-e a családjában egészségi probléma, Adams nemmel felelt.

SIMON KRISZTIÁN ADAMS EMBERI GESZTUSÁRÓL

Simon Krisztiánt is megdöbbentette, hogy Adams szívinfarktust kapott, hiszen a hétvégi, Ferencváros elleni derbin még egymás ellen küzdöttek – a pályán. Az Újpest szélsője kiemelte a trinidadi védő emberi gesztusát.

„Megdöbbentem, amikor olvastam, mi történt Akeem Adamsszel, és rögtön be is ugrott egy szituáció a hétvégi meccsről. Amikor szabálytalankodott velem szemben, azonnal elnézést kért, ami ilyen kiélezett rangadón igazán szép, emberi gesztus volt. A derbin semmi jelét sem tapasztaltam annak, hogy néhány nappal később ez történhet vele. Megrázott az eset, a csapat nevében is jobbulást kívánok neki" – mondta Simon a Nemzeti Sportnak.

Dzsudzsák Balázs egy közösségi oldalon fejezte ki sajnálatát, és elmondta, szurkol a játékosnak:

„Nem tudok elmenni sajnos szó nélkül amellett, ami Akeem Adamsszel történt... Habár nem ismerem őt, nagyon sajnálom a történteket, és kívánom, hogy minél hamarabb felépüljön! Hajrá, Adams!”

AZ FTC KÖZLEMÉNYE

„A szerdai nap folyamán szívinfarktust kapott Akeem Adams továbbra is a Városmajori Szívklinika intenzív osztályán fekszik. A Ferencvárosi Torna Club trinidadi labdarúgója csütörtökön éjjel műszívet kapott, enélkül az életben maradási esélyei minimálisra csökkentek volna.

Akeem Adams állapota továbbra is válságos, életveszélyes, de az orvosok mindent megtesznek azért, hogy életben tartsák.

A Ferencvárosi Torna Club vezetősége, minden sportolója, és minden alkalmazottja szeretné háláját kifejezni dr. Merkely Béla professzornak, valamint csapatának, a Városmajori Szívklinika dolgozóinak, akik az FTC egészségügyi stábjának tagjaival, dr. Reha Gáborral és dr. Szelid Zsolttal együtt már több napja folyamatos, megfeszített, heroikus munkával küzdenek Akeem Adams életéért.

Klubunk továbbá szeretné megköszönni annak a több mint száz véradónak a felajánlását, akik az elmúlt 24 órában jelentkeztek az Országos Vérellátó Szolgálat Budapesti Központjában.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik