HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2013.04.17 18:43 Frissítve: 2015.02.27 02:04

FTC: többmilliárdos árbevételt várnak az új stadiontól

Szakmailag alapos munkát végzett a ferencvárosi labdarúgó-stadion terveinek kialakításában a nemzetközi IMG vállalat, és szerintük munkájuk eredménye a stadion működése során hosszú évek alatt több milliárd forint árbevételt fog eredményezni. Ezt a cég budapesti képviselete közölte szerdai közleményében az MTI-vel.

HIRDETÉS
Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy feljelentést tesz egy a Ferencváros új stadionjának beruházásával kapcsolatban készült tanulmány miatt. Döntését azzal indokolta, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 24 millió forintot fizetett ki egy olyan, az új Fradi-stadion beruházásával kapcsolatban készült 49 oldalas tanulmányért, amely lényegében az internetről letölthető információkat tartalmaz. Szerinte az ügy a hűtlen kezelés alapos gyanúját kelti.

Az IMG – amely egyebek között a Wembley, a Maracana, a Luzsnyiki, a Mainz és az Offenbach stadionok felépítésében vagy működtetésében is részt vett – az új ferencvárosi stadion tervezésében való közreműködésről azt írta: munkájuk arra irányult, hogy a magyar tervezők megismerhessék és felhasználhassák a világban az elmúlt tíz évben fölhalmozódott tapasztalatokat, speciális megoldásokat és a legkorszerűbb megoldásokat építhessék be, fejleszthessék tovább a ferencvárosi labdarúgó stadion tervezésénél. Továbbá, hogy maximalizálják az új stadion ”bevételtermelő képességét”, és ezáltal biztosítható legyen a gazdaságos, önfenntartó működés.

Ismertetésük szerint az IMG fél éven keresztül vett részt az új stadion terveinek kialakításában. Ennek során az IMG németországi, kölni irodájában egy összesen 15 mérnökből és gazdasági szakemberből álló munkacsoport elemezte és folyamatosan véleményezte a terveket, és ezzel kapcsolatos szaktanácsadást végzett. A munkát vezető három szakember rendszeres látogatásokat tett Budapesten. Minden alkalommal többnapos műhelymunkán vettek részt a tervezőkkel, a magyarországi mérnöktanácsadóval, a labdarúgóklub képviselőivel és a megrendelő képviselőivel.

Tanácsadói díjuk magában foglalta a féléves munkát, és felső korlát nélkül valamennyi utazási és szállás, sokszorosítási, postázási és egyéb költséget. „Figyelembe véve a hat hónap során az IMG 15 munkatársa által az e feladatra fordított mérnöknapok és gazdasági tanácsadói napok nagy számát, a megbízási díj nemzetközi összehasonlításban alacsonynak mondható” – fogalmazott a vállalat.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.21 23:17:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2018.11.21 18:10:14

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Juhász Roland fejelte a Mol Aréna Sóstó első gólját, ezzel el is döntötte a három pont sorsát.

2018.11.19 21:57:40

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Lassan elérünk oda, ahol egyszer már voltunk.

2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
HIRDETÉS