FTC: a Sahtarból erősíthetnek a zöld-fehérek – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.07.08. 10:20
null
Ivan Petrjak (jobbra) a Fradiba igazolhat (Fotó: AFP)
Ukrán sajtóhírek szerint a labdarúgó NB I-re és az Európa-liga selejtezőjére készülő Ferencváros a Sahtar Doneck ukrán válogatott játékosával, Ivan Petrjakkal erősítheti meg a keretét.

A zbirna.com arról cikkez, hogy a Ferencváros közel áll az ukrán bajnok Sahtar Doneck labdarúgója, Ivan Petrjak megszerzéséhez. A bal és jobb oldalon is bevethető középpályás értékét kétmillió euróra taksálja a Transfermarkt, és a sajtóhírek szerint az FTC a magas bérigénye miatt csak kölcsönbe szerezné meg őt – egyéves periódusról szólnak a híradások.

A 24 éves játékos négyszer ölthette magára az ukrán felnőttválogatott mezét, játszott már az Európa-ligában, s egy percet a Bajnokok Ligájában is kapott. 2015-ben a legjobb fiatal futballistának választották meg a hazájában. Petriak az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve 17 meccsen szerepelt a klubjában és két gólt jegyzett.

A Ferencváros nem kommentál átigazolási pletykákat.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL**
Érkezők: Kjartan Finnbogason (izlandi, AC Horsens – Dánia, szabadon igazolhatóként), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda – Szerbia), Marcel Heister (német-horvát, Beitar Jeruzsálem – Izrael), Davide Lanzafame (olasz, Bp. Honvéd), Matías Ezequiel Rodríguez (argentin, Chacarita Juniors – Argentína), Sigér Dávid (Balmazújváros – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bene Marcell, Burzi Alex, Hajdú Roland, Orosz Marcell, Róhfeld Gergő, Tóth Dominik
Kiszemeltek: Abdul Latif (ghánai, Ashanti Gold SC – Ghána, próbajáték), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck)
Távozók: Batik Bence (Budapest Honvéd), Gera Zoltán (visszavonult), Hajnal Tamás (visszavonult), Janek Sternberg (német, 1. FC Kaiserslautern – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Priskin Tamás (Haladás), Silye Erik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Joseph Paintsil (ghánai, Tema Youth – Ghána, onnan KRC Genk – Belgium), Marcos „Marquinhos” Pedroso (brazil, Figueirense – Brazília), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Rui Pedro Couto Ramalho (portugál)

**Az alacsonyabb osztályú partnercsapatnak (FTC: Soroksár) kölcsönadott játékosok nem szerepelnek listánkban, csak akkor tüntetjük fel őket, ha csatlakoznak anyaegyesületük keretéhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik