FTC: a képviselő szerint a biztonsági őr törvényellenesen dolgozott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 12:48
A Jobbik szerint Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának, a Ferencvárosi Torna Club elnökének felelnie kell arra, hogyan dolgozhatnak a Fradi Security tagjai között életellenes bűncselekmények miatt elítélt vagy azzal gyanúsított biztonsági őrök – mondta keddi sajtótájékoztatóján Zagyva György Gyula.

A jobbikos képviselő emlékeztetett: évekkel korábban a Hajógyári szigeten egy fiatalember belefulladt a Dunába, ami miatt két biztonsági őrt gyanúsítottak meg. Egyikük – B. Ádám Ferenc – nyolc hónapot töltött előzetes fogva tartásban, és bár már szabadlábon van, emberölés gyanúja miatt jelenleg is zajlik ellene eljárás.

Ennek ellenére a két héttel ezelőtti Ferencváros–Újpest első osztályú labdarúgó-mérkőzésen a korábban meghalt fiatalember testvére felismerte B. Ádám Ferencet a Fradi Security ott dolgozó emberei között. Erről Zagyva György Gyula fényképeket is bemutatott a sajtótájékoztatón.

Kiemelte: a vonatkozó törvények szerint aki ellen két év, vagy ennél hosszabb tartalmú szabadságvesztéssel fenyegetett szándékos bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás folyik, az az eljárás befejezéséig nem dolgozhat biztonsági őrként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik