FTC: a horvát másodosztály gólkirálya a kiszemeltek között – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.06.07. 21:05
Horvát sajtóinformációk szerint a Ferencváros labdarúgócsapatának képviselői szombaton Varasdon jártak, ahol a horvát másodosztály gólkirályára, a 22 éves Domagoj Drozdekre voltak kíváncsiak.

Drozdek csapata, az NK Varazdin a mögöttünk hagyott idényben második lett a horvát másodosztályban, így osztályozót játszhatott a Prva Liga kilencedik helyezettjével, az Istra 1961-gyel az élvonalbeli tagságért. A varasdi együttes az első meccsen 3–1-re kikapott, a hazai visszavágón pedig csak 1–0-ra nyert, így nem jutott fel a legjobbak közé. A párharcban az NK Varazdin mindkét gólját Drozdek szerezte.

Az aktualno.hr azt írja, hogy az FTC illetékesei a múlt szombati, varasdi mérkőzést (1–0) tekintették meg a helyszínen.

DROZDEK GÓLJA

A 22 éves, 180 centiméter magas Drozdek a 2017–2018-as szezonban 27 mérkőzésen 16-szor volt eredményes, ezzel a másodosztály gólkirálya lett. Egy hónappal ezelőtt a horvát sajtóban arról lehetett olvasni, hogy az NK Lokomotiva és a Dinamo Zagreb is érdeklődik iránta.

A pálya közepén és a támadósor bal szélén is bevethető támadó 2016 júniusáig három és fél éven át a Borussia Dortmund U19-es és második csapatában játszott. Értékét a transfermarkt.de 25 ezer euróra becsüli.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL**
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bene Marcell, Burzi Alex, Orosz Marcell
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas), Domagoj Drozdek (horvát, NK Varazdin – Horvátország), Hangya Szilveszter (Vasas), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda – Szerbia), „Geferson” Cerqueira Teles (brazil, CSZKA Szófia – Bulgária), IvanGoranov (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Sigér Dávid (Balmazújváros)
Távozók: Batik Bence (szabadon igazolható), Janek Sternberg (német, 1. FC Kaiserslautern – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Joseph Paintsil (ghánai, Tema Youth – Ghána, ?), Marcos „Marquinhos” Pedroso (brazil, Figueirense – Brazília), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Amadou Moutari (nigeri, Austria Wien – Ausztria), Hajnal Tamás (visszavonul?), Priskin Tamás, Rui Pedro Couto Ramalho (portugál)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik