nemzetisport.hu 2014.02.28 12:37 Frissítve: 2015.03.29 01:36

FTC: a Barca U18 jöhet az új stadionba

A Barcelona U18-as csapata is eljön, hogy részt vegyen a Kocsis Sándor-emléktornán augusztusban a Ferencváros új stadionjában, ahol a házigazdák és a katalánok mellett a Honvéd és a Puskás Akadémia korosztályos csapata játszana – legalábbis a szervező Aranycsapat Alapítvány elnöke, Kű Lajos korábbi válogatott labdarúgó szerint, aki a DIGI Sport Reggeli start című műsorában beszélt erről.

 

 

„Az Aranycsapat alapítvány elnökeként Kocsis Sándor-emléktornát szervezek, halálának 35., születésének 85. évfordulójára. Szeretném, ha 2014 valóságos Kocsis Sándor-emlékév lenne a magyar futballban. Hatvan éve, hogy ő volt a vébé gólkirálya, ráadásul a szakvezetők a világ legjobb játékosának is megválasztották akkor. Az emléktornán pedig itt lesz egykori csapata, a Barcelona is, a Ferencváros, a Honvéd és a Puskás Akadémia gárdái mellett. A Barcelona tehát augusztusban fellép Budapesten, méghozzá a Fradi új stadionjában” – mondta az Aranycsapat Alapítvány elnöke, Kű Lajos a Digi Sportnak. A Ferencváros korábbi válogatott labdarúgója az NB I tavaszi szezonjáról is beszélt.

„A Fradinál jól sikerült az erősítés a télen, reménykedem, sőt, szerintem az FTC a bajnoki cím titkos esélyese, a tízpontos hátrányt nem tartom egyáltalán behozhatatlannak. Másik kedvenc csapatom fehérváriként a Videoton, amelyben sajnos igen kevés magyar játszik, de kerete toronymagasan a legerősebb, a legesélyesebb a bajnoki aranyra, szerintem jobb a Debrecennél. A kiesők? Nem tartom valószínűnek, hogy az MTK közéjük tartozik majd” – mondta Kű, aki a létszámcsökkentés ötletéről is beszélt.

„Biztosan nincs ma tizenhat élvonalbeli képességű csapat itthon, mégsem lenne jó csökkenteni az NB I létszámát, mert az a vidéki bázisok elhalásához vezetne. Annak viszont változatlanul nem örülök, hogy túl sok a kevésbé jó idegenlégiós, aki elveszi a lehetőséget a magyar fiatalok elől. Nem csoda az sem, hogy a légiósaink hazatérnek, mert nemzetközileg még igen gyengék vagyunk” – vélekedett az olimpiai ezüstérmes labdarúgó, aki megemlékezett a szerdán elhunyt Novák Dezsőről is.

„Fantasztikus éveket töltöttem Novák Dezsővel a Ferencvárosban, világklasszisról van szó. Helytálló őt a maiak közül a barcás Dani Alveshez hasonlítani, habár még nála is jóval gólerősebb volt, kegyetlen szabadrúgáslövő, hibátlan tizenegyesrúgó. Azért, hogy aláírt és ügynök volt, nem csak őt hibáztatom; én nagyon szerettem őt, emberként is imponáló volt, a magam részéről megbocsátottam neki.”

2019.05.26 08:08:05

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Fernando Fernándeznek élő szerződése van, szerinte minden posztra érkezhet új játékos.

2019.05.25 18:15:34

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

A fehérváriak történetük során másodszor nyerték meg a sorozatot. Hadzic lőtte a győztes gólt!

2019.05.23 23:39:48

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem hallottam, hogy a szokatlanul erős kritikát bárki kikérte volna magának.

2019.05.23 21:46:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu