Ketrecharcos tesók, 165 gól – itt a Fradi új tehetsége

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 12:36
null
„Azt mondják róla, sprintben közlekedik a pályán” – Kundrák Norbert a DVSC ellen debütált a Fradiban (Fotó:<a href="http://www.fradi.hu" target="_blank"> fradi.hu</a>)
A Nemzeti Sport Online-on ebben a szezonban időről időre foglalkozunk a labdarúgó NB I-ben bemutatkozó, legifjabb magyar játékosokkal. Az 1999-ben vagy azután született labdarúgókat összegző listánk elején továbbra is az élvonal első 2000-es születésű játékosa, a jelenleg az U17-es Eb-n szereplő, szombathelyi Kiss Tamás található, de a hétvégén egy ferencvárosi játékos, Kundrák Norbert is bekerült a legfiatalabb debütánsok közé. Az utánpótlás-válogatott támadó szombaton Varga Roland helyére állt be a DVSC ellen, vasárnap pedig gólt szerzett és gólpasszt adott az FTC NB III-as együttesében.

A 18. életévét május 18-án betöltő Kundrák Norbert Miskolcon született, a DVTK-ban kezdett el futballozni, majd 2013-ban a Honvédhoz, tavaly nyáron pedig a Ferencvároshoz szerződött. A Fradinál eddig többnyire a korosztályos bajnokságot vezető U19-es csapatban (12 meccs/4 gól) és az NB III-as második csapatban (16 meccs/2 gól) lépett pályára, de ősszel már Thomas Doll együttesében is bemutatkozott, a Koroncó elleni, 9–0-ra megnyert Magyar Kupa-meccsen három gólpasszt adott.

Az NB I-ben szombaton Varga Roland helyére állt be a 66. percben, egy lövőhelyzetig is eljutott a meccsen, az oldalhálóba lőtt.

KUNDRÁK NORBERT ÍGY ÉRTÉKELTE SZOMBATI BEMUTATKOZÁSÁT

Másnap az NB III-ban végigjátszotta a Dabas-Gyón ellen 4–2-re megnyert mérkőzést, gólt szerzett, és gólpasszt is adott. Egy héten belül ez volt a második találata, hiszen legutóbb a Dunaújváros kapuját is bevette a harmadosztályban.

Az MLSZ versenyrendszerében az utánpótlás-bajnokikkal együtt 216 mérkőzés szerepel a neve mellett, ezeken 165 gólt szerzett. Ugyanakkor menedzsere szerint nem a gólszerzés a legfőbb erőssége.

„Már a Honvéd U17-es csapatában is figyeltem a játékát, de igazából egy korosztályos válogatott meccsen, egy Eb-selejtezőn tűnt ki, amikor a mérkőzést elveszítettük ugyan, ám ő nem ismert elveszett labdát, félelemérzet nélkül ment bele a párharcokba – jellemezte Kundrákot a Nemzeti Sport Online megkeresésére a Center Sport menedzseriroda részéről Varga Norbert. – A mentalitásával, a rá jellemző küzdőszellemmel hívta fel magára a figyelmet. Ez utóbbi a vérében lehet, ugyanis két bátyja is küzdősportokat űz, mindketten ketrecharcosok (Kundrák Attila grapplingban, vagyis földharcban világ- és Európa-bajnok, míg Kundrák Zsolt magyar bajnok – a szerző)."

„Szokták róla mondani, hogy sprintben közlekedik a pályán, és remekül ismeri fel, jó ütemben futja be az üres területeket. Erénye még, hogy a támadósorban több poszton is bevethető, a szélről indulva és középen a csatár mögött játszva is hatékonyan tudja segíteni a támadójátékot" – folytatta a játékosügynök.

Varga hangsúlyozta, egy bajnoki meccsből korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, de az, hogy az NB I-ben bemutatkozott, annak a jele, hogy Thomas Doll is lát fantáziát a tehetségben, és a Fradinál minden adva van a további fejlődéséhez.

„Az első csapat meccskeretébe már korábban is bekerült, ősszel a Magyar Kupában játszott is, majd télen elutazhatott a Fradi valenciai edzőtáborába, tavasszal pedig végig Thomas Doll együttesével tréningezhetett. Úgy véljük, nagyon sokan fejlődött ezen időszak alatt, ennek elismerése lehet, hogy most pályára lépett, és bízunk benne, hogy fokozatosan egyre fontosabb szerepet játszhat a Ferencvárosban" – tette hozzá Kundrákkal kapcsolatban a menedzser.

Kundrák a második olyan játékos a Ferencváros utánpótláscsapatából – az 1998-as születésű Csernik Kornél után –, aki ebben az idényben bemutatkozott az élvonalban.

AZ NB I LEGFIATALABB PÁLYÁRA LÉPŐI A 2016–2017-ES SZEZONBAN
Születési dátum NB I-es meccsszám
Kiss Tamás (Haladás) 2000.11.24. 4
Winkler András (Haladás)
2000.11.09.
1
Kóródi Nándor (DVSC) 1999.08.15. 1
Kiss Bence (Haladás) 1999.07.01. 9
Kundrák Norbert (FTC)
1999.05.18.1
Schäfer András (MTK)
1999.04.13.2
Dombi Gergő (Haladás) 1999.01.25. 7
NB I, 2016–2017, 31. FORDULÓ
MÁJUS 13., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Ferencváros–DVSC 0–0
Budapest, Groupama ArénaPintér Csaba
Paks–Gyirmót FC Győr 3–0
Paks, Városi StadionBognár Tamás
DVTK–Mezőkövesd 2–2
Debrecen, Nagyerdei StadionIványi Zoltán
Honvéd–MTK 2–1
Budapest, Bozsik József StadionSolymosi Péter
Haladás–Vasas 2–2
Sopron, Városi StadionVad II István
Újpest–Videoton 0–3
Budapest, Szusza Ferenc StadionKarakó Ferenc
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik