Fogadási csalás: elrendelték a volt egri N. Norbert előzetes letartóztatását

Vágólapra másolva!
2013.07.18. 13:35
null
N. Norbert a bíróság folyosóján (Fotó: Szabó Miklós)
A Pesti Központi Kerületi Bíróság ma kora délután a Központi Nyomozó Főügyészség indítványára elrendelte a fogadási csalással meggyanúsított korábbi egri futballista, N. Norbert előzetes letartóztatását.

A döntés nem jogerős, a játékos ügyvédje ugyanis fellebbezett. A szintén a héten őrizetbe vett B. Csaba szabadlábon védekezhet, ellene nem kérte az előzetes letartóztatást az ügyészség, mivel együttműködött a hatóságokkal. A kecskeméti futballistát tegnap este szabadlábra helyezték.

A KTE ELKÜLDENÉ B. CSABÁT
A Nemzeti Sport információi szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő KTE-Phoenix Mecano kezdeményezi a fogadási csalással kapcsolatban meggyanúsított B. Csaba szerződésének felbontását.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség a fogadási csalások miatt folyamatban lévő újabb nyomozás keretében őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki N. Norbertet, az Egri FC volt futballistáját és B. Csabát, a Kecskeméti TE játékosát több rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által, kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének, valamint több rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója kötelességének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A megalapozott gyanú lényege szerint N. Norbert 2013. április 26. és 2013. május 25. között az Egri FC által lejátszott öt NB I-es bajnoki mérkőzés, míg B. Csaba 2013. március 23. és 2013. május 25. között az Egri FC által játszott hét NB I-es bajnoki meccs, valamint három – más csapatot érintő – U19-es találkozó manipulálásában működött közre.

N. Norbert a gyanúsítás közlése ellen panaszt jelentett be, érdemi vallomást nem tett. B. Csaba a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. A Nemzeti Sport már korábban megírta, hogy Mészáros Ferenc, az Eger vezetőedzője a Pápa elleni összecsapás után számon kérte N. Norbertet, és értesítette a klubvezetőséget is a meccs befolyásolásának gyanújáról.

Az újabb két fővel összesen 13 személyre emelkedett az ügy gyanúsítottjainak száma. A manipulációval érintett futballmérkőzések száma jelenleg 14.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik