Fogadási csalás: a vádismertetéssel megkezdődött a „bundaper”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 11:53
null
A REAC-os szállal kezdődött a „bundaper” tárgyalása (Fotó: Szabó Miklós)
Új fejezetéhez érkezett a hazai fogadási csalás ügy. Majd négy évig tartó nyomozás után ugyanis a Fővárosi Törvényszéken megkezdődött a tárgyalás, az első ütemben tizenhét vádlott állt a bíróság elé a bundaper REAC-os szálában.

Csúszással kezdődött a tárgyalás, majd miután K. Zoltán és L. Mátyás ügyvédei egyesítés iránti indítványt nyújtottak be a bundaügy másik szálaival, ezúttal csak a vádismertetésre, az adategyeztetésre és a vádlottak megnyilatkoztatására került sor, a vádlottak meghallgatását nem kezdték el. Az ügyész felolvasta a vádiratot, amelyből kiderült, hogy a rákospalotai klub egykori játékosaira és edzőjére felfüggesztett börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért a Központi Nyomozó Főügyészség. A jelentős médiaérdeklődés mellett zajló tárgyalást aztán elnapolták, a folytatásra azután kerülhet sor, hogy a bíróság döntött az összevonásról.

A FOGADÁSI CSALÁSOK TÁRGYALÁSÁT NÉGY RÉSZRE BONTOTTÁK

1. rész: REAC. Az ügyészség a vádlottak nagy száma miatt négy részre bontotta a tárgyalássorozatot. Ezek szerint először a REAC elcsalt mérkőzéseihez kapcsolható személyek ügyét tárgyalják, tehát szerdán Aczél Zoltán. Cs. Gergő, E. Károly, F. Balázs, H. Gábor, K. András, K. Balázs, K. Vince, K. Zoltán, L. Mátyás, Ny. Krisztián, P. Olivér, P. Tibor, S. Balázs, S. Tamás, T. Gábor és V. Zoltán hallgathatja végig az ügyész által ismertetésre kerülő vádiratot. Korábban E. Károly, K. Balázs, K. Vince és P. Tibor elismerte a bűncselekmények elkövetését.

2. rész: Siófok, DVTK. A második részben zömében a Siófok és a Diósgyőri VTK elcsalt mérkőzéseinek szereplői – huszonegy fő – ülnek a vádlottak padjára.

3. rész: UTÁNPÓTLÁS. Valószínűsíthető, hogy a csupán kétszereplős harmadik tárgyalás lesz a legrövidebb, amelyen Cs. János és P. Csaba áll a bíróság elé, és Ferencváros–Videoton-PFA U19-es mérkőzéssel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk.

4. rész: NEMZETKÖZI MECCSEK. A negyedik részben – fajsúlyát tekintve ez szerepel az első helyen, időpont szintén nincs még kitűzve – többségében a manipulált nemzetközi mérkőzések kerülnek terítékre, és tizenkét vádlottnak kell majd felelnie tetteiért. Érdekesség, hogy a szindikátus magyarországi irányítói – K. Zoltán és L. Mátyás – a négy tárgyalás közül háromban érintettek, ám Aczél Zoltánnak is meg kell majd jelennie a bíróság előtt, amikor a Siófok meccseit tárgyalják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik