Fogadási botrány: az NNI is vizsgálja a DVSC-Young Boys meccset

Vágólapra másolva!
2011.02.01. 10:36
Címkék
A Nemzeti Sport információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a fogadási botránnyal összefüggésben már a 2008-ben rendezett Debrecen–Young Boys UEFA-kupa-selejtező-visszavágót is vizsgálja (az 1–4 után 2–3), és hamarosan összehangolt akció várható.

A Nemzeti Sport már 2010 májusában beszámolt róla, hogy a fogadási csalásokkal összefüggésben az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálja a 2008-ben rendezett Debrecen–Young Boys UEFA-kupa-selejtező-visszavágót. A Nemzeti Sport már 2010 májusában beszámolt róla, hogy a fogadási csalásokkal összefüggésben az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálja a 2008-ben rendezett Debrecen–Young Boys UEFA-kupa-selejtező-visszavágót.

Volker Talarowski, a bochumi ügyészség szóvivője nemrég a Népszavának elmondta, hogy a 2008. augusztus 28-án rendezett Debrecen–Young Boys UEFA-kupa-selejtező-visszavágó (az 1–4 után 2–3) szerepel az ügyészség nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos vádiratában is.

A szóvivő neveket nem említett, ám azt sejttette, hogy a mérkőzés eredményének befolyásolására ígért és kapott ötvenezer eurón majd' minden debreceni játékos osztozott – a vádiratban természetesen nevek is szerepelnek. Bármennyire is furcsa, a tanúvallomásokra épülő iratban ugyanakkor egyetlen labdarúgót sem gyanúsít meg, magyar futballista ellen nem emel vádat a német hatóság.

A vád ugyanis kizárólag a nemzetközi bűnszervezet fejének tartott horvát Ante Sapinára, illetve a magyarországi szervezésért felelős Mario Cvrtakra zúdul. A fogadási csalássorozat magyar szálainak felgöngyölítésén immár több mint egy éve munkálkodó Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) illetékesei a nyomozás érdekeire hivatkozva nem nyilatkoznak.

Azért azt megtudtuk, hogy többek között a svájci Young Boys elleni találkozót is vizsgálják, természetesen a Bochumból kapott iratok, vallomások, nyomozati eredmények alapján.

Információnk szerint kész az akcióterv, és csak idő kérdése, melyik nap kopogtatnak a gyanúba keveredett játékosok, játékvezetők, sportvezetők, közvetítők ajtaján a kommandósok. Összehangolt akció várható, egyeztetve az MLSZ-szel. Híreink szerint hasonló akció várható, mint amilyet a közelmúltban előállított, az újpesti derbi előtt és alatt balhézó fradisták ellen hajtottak végre a rendőri szervek (hajnalban rontottak rá a gyanúba keveredett szurkolókra a lakásukon).

Az NNI nyomozói előtt sem titok, kik lehetnek azok a debreceni játékosok, akik a „védett tanú" – Mario Cvrtak bizalmi embere, sofőrje – állítása alapján elfogadták a pénzt a Young Boys elleni meccs eredményének befolyásolásáért.

A 3–2-es hazai vereséggel végződő találkozón az alábbi összeállításban játszott a DVSC: Polekszics – Bernáth, Mészáros N., Bíró P., Takács Z. – Dombi, Kiss Z., Leandro, Varga Z. (Dudu, 60.) – Oláh L. (Eterovic, 84.), Kerekes Zs. (Czvitkovics, 65.).

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik