nemzetisport.hu 2019.07.21 15:12

FFT: libamájjal lezsírozott bennmaradás

Válogatott futballsztárok is kerültek rács mögé a híres Debrecen–Honvéd bundameccs után, amely kisiklatta Sallai Sándor pályafutását.

 

Az 1988-as ősz ihletett hangulatú, csehovi időszak Magyarországon. Irapuato már beverte az utolsó szöget is a Kádár-rendszer koporsójába, a rendszerváltás szelei viszont még alig éledeznek. Lassú rohadás van.

Ebben a közegben nem kis meglepetésként hat, amikor váratlanul csattan a bilincs a futballisták kezén. Van, akit az ágyából rángatnak ki éjszaka. Sallai Sándort csomagolás közben kapják el, aznap indulna új csapatához Oviedóba. „Egyszer csak eljöttek értem a rendőrök. Majdnem úgy, mint a Tanú című filmben Pelikán József gátőrért. Ballonkabátos urak ültettek be egy kocsiba” – idézi fel a 55-szörös válogatott védő. Másnap már Kovács Kálmán is börtönben csücsül, majd érkezik Gróf Attila, Fodor Imre, Sikesdi Gábor – a Tolnay utcai fogházban akár edzést is lehetne tartani.

Mindennek oka a két és fél évvel korábbi Debreceni MVSC–Bp. Honvéd mérkőzés, amelyen az MLSZ és a hatóságok gyanúja szerint megegyezéses eredmény született. További négy találkozót is vizsgálnak, kitör az évtized bundabotránya.

A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában eleveníti fel a történetet, amelyben komoly szerep jut egy csomagtartónyi libamájnak is. A főszereplők közül Sallai Sándor, Fitos József és Kovács Kálmán is megszólal a cikkben, amely ide kattintva elolvasható.

2019.08.19 09:35:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NB I-ES LEGEK. Kemény meccsek várnak a gyengén teljesítő Honvédra.

2019.08.18 12:03:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dobos Barna nem tartja sportszerűnek, hogy Barczi fülbevalója miatt tíz emberrel kellett kezdeniük – mestermérlegek.

2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Brkovics kiállítása miatt is összeomlott a DVTK a mérkőzés végére, súlyos vereséget szenvedett.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Bombagólt lőtt a csapatkapitány • Kuttor Attila együttese a harmadik meccsét is megnyerte.