nemzetisport.hu 2019.07.21 15:12

FFT: libamájjal lezsírozott bennmaradás

Válogatott futballsztárok is kerültek rács mögé a híres Debrecen–Honvéd bundameccs után, amely kisiklatta Sallai Sándor pályafutását.

 

Az 1988-as ősz ihletett hangulatú, csehovi időszak Magyarországon. Irapuato már beverte az utolsó szöget is a Kádár-rendszer koporsójába, a rendszerváltás szelei viszont még alig éledeznek. Lassú rohadás van.

Ebben a közegben nem kis meglepetésként hat, amikor váratlanul csattan a bilincs a futballisták kezén. Van, akit az ágyából rángatnak ki éjszaka. Sallai Sándort csomagolás közben kapják el, aznap indulna új csapatához Oviedóba. „Egyszer csak eljöttek értem a rendőrök. Majdnem úgy, mint a Tanú című filmben Pelikán József gátőrért. Ballonkabátos urak ültettek be egy kocsiba” – idézi fel a 55-szörös válogatott védő. Másnap már Kovács Kálmán is börtönben csücsül, majd érkezik Gróf Attila, Fodor Imre, Sikesdi Gábor – a Tolnay utcai fogházban akár edzést is lehetne tartani.

Mindennek oka a két és fél évvel korábbi Debreceni MVSC–Bp. Honvéd mérkőzés, amelyen az MLSZ és a hatóságok gyanúja szerint megegyezéses eredmény született. További négy találkozót is vizsgálnak, kitör az évtized bundabotránya.

A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában eleveníti fel a történetet, amelyben komoly szerep jut egy csomagtartónyi libamájnak is. A főszereplők közül Sallai Sándor, Fitos József és Kovács Kálmán is megszólal a cikkben, amely ide kattintva elolvasható.

2020.05.28 15:48:12

Labdarúgó NB I M. G.

Felcsútra megy a listavezető Ferencváros, Paksra a Fehérvár, a liláknak Kisvárdán kellene javítani.

2020.05.28 22:28:13

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ne félj, babám, pályán a Tabán!

2020.05.28 10:48:26

Labdarúgó NB I P. K.

Pakson már csak a Böde-gólok hiányoznak. Diósgyőri vereségek, felcsúti győzelmek.

2020.05.27 22:21:47

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.