Ferenczi István duplával nyitotta az idényt

Vágólapra másolva!
2010.07.28. 16:58
null
Ferenczi hálás lehet Benunesznek: gólpasszt kapott tőle (Fotó: Mirkó István)
A Vasas a 2010–2011-es idénynyitóján, hazai pályán 4–1-re legyőzte az MTK Budapest együttesét a Ligakupa B-csoportjának második mérkőzésén. A Vasasban Ferenczi István két góllal mutatkozott be, a Ferencvárostól érkezett támadó mellett betalált Csedomir Pavicsevics és Karim Benunesz is.

Giovanni Dellacasa, a Vasas vezetőedzője „bevállalós” taktikával küldte pályára a Vasast, hiszen Csedomir Pavicsevics, Ferenczi István, Karim Benunesz és Lázok János is helyet kapott a kezdőcsapatban.

A támadó felállás hamar meg is hozta az eredményt, hiszen Pavicsevics már a találkozó elején előnyhöz jutatta az ezúttal narancsszínű mezben feszítő piros-kékeket. Sőt, három perccel Pavicsevics gólja után kettőre nőtt a hazaiak előnye, Benunesz kiugratása után Ferenczi is a hálóba talált: kilőtte a jobb alsó sarkot.

Az MTK a Haladástól kölcsönvett Skriba Máté 20 méteres lövésével szépített, de egy bal oldali beadás – és rossz kapuskifutás – után Benunesz kapáslövéssel visszaállította a kétgólos különbséget (3–1).

A fordulás után is a Vasas akarata érvényesült a pályán, Horváth András kapus újabb hibája – a kipattanót Ferenczi váltotta gólra – pedig végleg eldöntötte a találkozót.

Az MTK a B-csapatával a Paksnak négyet rúgott, a Vasastól négyet kapott – felemás idény előtti kilátások. Angyalföldön bizakodhatnak.

LIGAKUPA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Vasas–MTK Budapest 4–1 (3–1)  
Gólszerző: Ferenczi (2), Cs. Pavicsevics, Benunesz, ill. Skriba
Részletes jegyzőkönyv később.
A TOVÁBBI PROGRAM
A-csoport: Kecskeméti TE–Bp. Honvéd  19 óra
C-csoport: Lombard Pápa TFC–Ferencváros  17.30 (tv: Sport1)
D-csoport: Újpest FC–BFC Siófok csütörtök, 19 óra
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Vasas 1 1 4–1 3
2. MTK Budapest 2
1 1 5–6 3
3. Paksi FC
1 1 2–4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik