FTC: Jobb nem is történhetett volna velem – Petrjak

Vágólapra másolva!
2018.10.19. 13:11
A nyáron érkezett kölcsönbe az ukrán élvonalban szereplő Sahtar Donecktől a Ferencvároshoz az immár ötszörös ukrán válogatott szélső, Ivan Petrjak, aki egy interjúban elárulta, először nem tudta, hova került, de ma már tudja: a lehető legjobb helyre.

A 24 éves Petrjak számára kimondottan jól sikerült az első néhány hónapja a Ferencvárosban, hiszen 10 bajnokin négy gól mellett négy gólpasszt jegyzett, és vissza is került az ukrán válogatottba, amelyben az olaszok elleni felkészülési meccs előtt idén egyetlen percet játszott – még a tavasszal Japán ellen –, amit megelőzően két éve volt legutóbb a csapat tagja.

A 24 éves szélső az ukrán Profutbalnak elmondta, bízik benne, hogy a Sahtar és a Ferencváros megállapodik egymással, és ő végleg a zöld-fehérek játékosa lehet.

„Az elmúlt idényben, főleg tavasszal alig kaptam játéklehetőséget a Sahtarnál, és amikor néha-néha beszálltam, az edző akkor is jobbhátvédként játszatott. Persze szerettem volna a lehető legjobban teljesíteni, de életemben először játszottam jobb-bekket tavasszal. Az idény végén aztán az edzőnk, Paulo Fonseca közölte, hogy nem számít rám a jelenlegi idényben” – idézte fel Ivan Petrjak a nyáron történteket.

„Ekkor lett volna lehetőségem a Mariupolhoz igazolni, de tudtam, hogy az visszalépés lenne. Később jött a Ferencváros érdeklődése, és a magyar bajnokságról csak annyit tudtam, hogy az NB I-ből befutó ajánlatokat csak akkor lehet visszautasítani, ha az ember a Sahtar vagy a Dinamo játékosa. Ha más csapatban játszol, azonnal csomagolj. Habár pontosan nem tudtam, hogy hova is indulok, hova kerülök majd, ma már tudom, hogy annál jobb dolog nem is igazán történhetett volna velem, mint hogy a Ferencvárosba igazolok. Igazán bízom benne, hogy a Sahtar és a Fradi meg tudnak állapodni a végleges átigazolásomról. Örömmel maradnék” – idézte a Tribuna című lap az ukrán szélsőt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mik a zöld-fehérek szándékai Petrjakkal kapcsolatban, csupán két dolog biztos – a halálon és az adófizetésen kívül –: az ukrán játékost nyáron egy évre vette kölcsön a Ferencváros, ugyanakkor a Sahtarral fennálló szerződése is ekkor jár le, legalábbis a transfermarkt.com szerint, amely egyébként a játékos jelenlegi becsült értékét kétmillió euróra taksálja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik