FTC: Otigba helyett már keresik az új védőjelöltet

Vágólapra másolva!
2015.09.01. 08:05
null
Otigba nem lesz a Fradié, új megoldás után néznek a zöld-fehérek (Fotó: Twitter)
Hétfő délután átigazolási hírfolyamunkban már jeleztük, hogy a Ferencváros labdarúgócsapatának valószínűleg le kell mondania első számú védőkiszemeltjéről, a Heerenveenben játszó Otigba Kenneth ügyében ugyanis nem született egyezség. A Fradi azóta sem jelentette be az érkezését, és úgy tudjuk, már megkezdődött a keresés egy másik hátvéd iránt. Igaz, ő már lehet, hogy csak télen érkezik.

Bár Pintér Ádám érkezésével megoldódni látszódtak a hátvédgondok a Fradinál, a klub vezetői továbbra sem mondtak le arról, hogy Michal Nalepa, a jelenleg sérült Batik Bence, illetve Pintér és a kényszermegoldásként szóba jöhető Leandro (esetleg Vladan Csukics és a sérült Gyömbér Gábor vehető még számításba) mellé középső védőt szerződtessenek.

Az ugyanis már tegnap délután biztosnak tűnt, hogy a korábban kiszemelt Otigba Kenneth ügyében másodszorra sem jár sikerrel a Ferencváros, a klub újabb ajánlatát is elutasította a magyar U-válogatott védőt foglalkoztató holland Heerenveen.

Az FTC-nél az újabb elutasítás után megkezdték a piac felmérését, kik azok a játékosok, akik klub nélkül maradtak, így az augusztus 31-i átigazolási határidőt követően is szabadon igazolhatók. Mivel a magyar piacon ilyen játékost már nemigen találni, elsősorban külföldiek jöhetnek szóba.

Igaz, a magyar piacon hétfőn felszabadult például az előző idényben Újpesten játszó Vadász Viktor, aki korábban készült és jó ideig tárgyalt is a Fradival, de nem gondoljuk, hogy a liláknál az előző idényben csak 14 NB I-es meccsen játszó védő ismét képbe kerülne. Nem úgy a Werder horvátja, Mateo Pavlovic, akit Thomas Doll vélhetően ismét szívesen szerződtetne, miután hétfői hírek szerint nem rendeződött az ügye, de ha klubja nem bontott vele szerződést, akkor leghamarabb télen kerülhet ismét szóba a Fradinál legutóbb kölcsönben szereplő játékos szerződtetése.

Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy a Ferencvárosnál most már a csapat hosszú távú építésében gondolkodnak, vagyis könnyen lehet, hogy csak a télen érkezik új védő, akit a nyári nemzetközi szereplésig be tud építeni a csapatba Thomas Doll.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Pintér Ádám (Levadiakosz – Görögország, szabadon igazolhatóként), Radó András (Haladás),Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár)

Az utánpótlásból felkerültek: Dragóner Filip, Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek:

Távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (fél évet kihagy), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Hidvégi Sándor (dunaújvárosi kölcsön után szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein*), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), Lannert Bence (soroksári kölcsön után Pénzügyőr), David Mateos (spanyol, Orlando City – Egyesült Államok), Nagy Dániel (Würzburger Kicker – Németország), Péter Antal (soroksári kölcsön után Paks), Simita Gergő (soroksári kölcsön után Rákosmenti KSK), Somália (brazil, Toulouse – Franciaország), Tarczy Pál (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia), Ugrai Roland (Haladás)
Kölcsönbe távozók: Csilus Tamás (pápai kölcsön után Kisvárda), Korozmán Kevin (Soroksár), Pölöskei Péter (Vác – ismét kölcsönbe), Valencsik Ádám (Soroksár), Zsivóczky Péter (Soroksár)

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország)

Távozhatnak:
* Az FC Vaduz liechtensteini csapat, de a svájci élvonalban szerepel.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik