A szünet utáni rövidzárlat a Fradi vesztét okozta

Vágólapra másolva!
2012.09.26. 17:50
null
Csalóka kép, az FTC nem tudott a Haladás fölé kerekedni (Fotó: <a href="http://www.blikk.hu/" target="_blank">blikk.hu</a>)
Címkék
Revánsot vett a labdarúgó Magyar Kupában a Haladás a Ferencvároson: az NB I hetedik fordulójában a fővárosiak legyőzték a szombathelyieket, ám Artner Tamás együttese a kupában visszavágott és 2–0-s győzelmével kiejtette a Fradit.

Nehezen pörögtek fel a csapatok a mérkőzés elején, sokáig csak tapogatózott mindkét együttes az Albert-stadionban. A 14. percben Orosz Márk szabadrúgása tűnt veszélyesnek, ám a középre csavarodó labda egyenesen Gőcze kezében pattant.

A 25. percben Julian Jenner kanyarított középre egy szögletet, melyet Martin Klein csúsztatott meg, végül Mark Otten fejelt mellé jó hét méterről. Négy minutummal később Nagy Dániel kapott remek indítást, ám kissé hosszan tolta meg a labdát, így a visszazáró Muhamed Besic beérte őt és szerelni tudott.

A félidő hajrájára elszabadultak az indulatok a pályán, előbb Andorka Péter kapott sárgát, majd Somalia is begyűjtött egyet. Aleksandar Jovanovic meg is sérült egy belépő után, így őt a szünetben le kellett cserélni.

A második félidőben villámrajtot vett a Haladás: a 48. percben Nagy Gábor ment el a jobb oldalon, felnézett és a hosszún érkező Halmosi Péter – aki a szünetben állt be csereként – elé tálalt, aki könnyedén helyezett a kapuba az ötös sarkáról. 0–1

A Ferencváros játékosai mintha az öltözőben maradtak volna, egy perc múlva újabb gólt kaptak: Schimmer Szabolcs lövése levágódott, a tétlenkedő hazaiak között Andorka szemfülesen lecsapott a labdára és az üres kapuba gurította azt. 0–2

Tíz perc múlva emberhátrányba került a Haladás, ugyanis Andorka könyöklésért megkapta második sárgáját, így kiállította a játékvezető. A pályán érződött a házigazdák emberelőnye a későbbiekben, ám Gőcze kapujára alig-alig voltak veszélyesek Ricardo Moniz tanítványai.

A Ferencváros többnyire felívelt, magas labdákkal próbálkozott, melyeket a vendégek rendre kifejeltek, vagy szögletre mentettek – a hazaiak több mint tíz sarokrúgást végezhettek el a találkozón, mindhiába.

A végén Martin Klein fejese tűnt veszélyesnek, ám Gőczén ez sem fogott ki, így a Haladás kettő nullára megnyerte az összecsapást, ezzel kiejtette a Ferencvárost a Magyar Kupából.

GYŐZÖTT A SZOMBATHELYI FILOZÓFIA

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

MAGYAR KUPA
2. FORDULÓ
FERENCVÁROS–HALADÁS 0–2 (0–0)
Albert-stadion, 1000 néző. Vezette: Szabó Zs. (ifj. Tóth V., Viszokai L.)
FERENCVÁROS: Ranilovic –Jovanovic (Perics, a szünetben), Otten (Sváb 56.), Klein, Besic – Gyömbér – Csukics (Ionescu, 68.), Orosz M. – Somália, Böde, Jenner
Vezetőedző: Ricardo Moniz
HALADÁS: Gőcze – Schimmer, Fehér Z., Devecseri, Búrány – Rajos, Iszlai – Nagy D. (Jagodics, 81.), Nagy I G. (Szakály A., 89.), Ugrai (Halmosi, a szünetben) – Andorka
Vezetőedző: Artner Tamás
Gólszerző: Halmosi (0–1) a 48., Andorka (0–2) a 49. percben
Kiállítva: Andorka (második sárga lap után) az 59. percben
MESTERMÉRLEG
Ricardo Moniz: – Az első félidőben egy fal ellen futballoztunk, egyelőre azonban hiányzik belőlünk az a kretivitás, amivel fel tudnánk törni. A második félidőben három perc alatt kaptunk két gólt, sajnos el is dőlt a mérkőzés. (A Sport TV alapján.)
Artner Tamás: – Büszke vagyok a csapatomra, amit kértem, megcsinálták a fiúk. Elkezdtünk egyfajta filozófiát Szombathelyen, saját nevelésekkel igyekszünk sikeresek lenni, örülök, hogy közülük ma hatan pályán lehettek. Ők átérzik, mit jelent a Haladás mezében futballozni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik