Ferencváros: elhelyezték az új stadion első alappillérét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 13:00
null
Nagy változásokon megy keresztül az Albert-stadion: a régiből egyre kevesebb, az újból egyre több látszik (Fotó: Mirkó István)
Látványos pillanatához érkezett az új Albert Flórián Stadion építése: csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt helyezték el a leendő vendégtribün első vasbeton pillérét. Az ünnepélyes eseményen részt vettek a Ferencváros elnökségének tagjai, egykori kiváló játékosai, valamint vezetői is.
Moniz is terepbejárást tartott
Moniz is terepbejárást tartott

„Abban az örömben lehet részünk, hogy a stadionunk a mai nappal kilépett a földből, és elhelyeztük az első pillérét" – fogalmazott a sajtóbejáráson Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, majd kiemelte, hogy az Albert-stadiont magyar mérnökök tervezték, magyar cég építi, magyar alapanyagokat építenek bele, és erre véleménye szerint nem csak a fradisták lesznek büszkék.

„Minden magyar ember, aki elmegy mellette, azt mondhatja, hogy Európa egyik legmodernebb stadionját építjük” – jelentette ki. Az elnök elmondta, hogy információi szerint az építkezés összességében két hét előnyben van a tervezetthez képest.

Pintér Lajos, az építő Market Zrt. projektvezetője ezt azzal egészítette ki, hogy leginkább az új fejépület alapozásával és a földmunkával haladnak a vártnál jobban, míg a vasbeton szerkezet építése terén néhány nappal járnak előrébb. Elmondta, hogy a stadionban 180 hasonló vasbeton tartópillér lesz, és összesen 3400 vasbeton elemet építenek majd be. Tájékoztatása szerint a régi Albert-stadion utolsó elemei – így a székház – június-júliusra tűnnek véglegesen el.

Kubatov Gábor az MTI-nek elmondta, hogy a labdarúgócsapat az új szezonban is változatlan költségvetéssel működik majd, s továbbra is Ricardo Moniz vezetőedző irányításával, akit a futball megszállottjának nevezett, és legfőképpen pozitív hozzáállását emelte ki.

„Szeretnénk, ha pár éven belül teljesülhetne tízéves álmunk, s újra bajnokok lennénk” – tette hozzá Kubatov.

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy az éves büdzsé továbbra is másfél milliárd forint lesz. Hozzátette: elégedettek Moniz munkájával, mert érkezésekor azt a célt tűzték ki, hogy a csapat az első ötben végezzen.

Az édesapára és a csapattársra emlékezve
Az édesapára és a csapattársra emlékezve

„Nem bántuk volna, ha Európa-liga-indulást jelentő helyre is odaérünk, de ez a terveinkben nem volt benne. Volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, hogy megvan, de mi rontottuk el, mert nem nyertünk meg olyan mérkőzéseket, amelyeket meg kellett volna” – fogalmazott.

A játékosállományt érintő változásokról szólva a vezérigazgató azt mondta: „Vannak olyan alappillérek, akikhez nem nyúlunk hozzá, de erősíteni mindenképpen fogunk. Böde Dani mellé kell egy más típusú támadó, aki állandó veszélyt tud jelenteni az ellenfél kapujára, és a védelem területén is erősítenünk kell.”

A labdarúgócsapat játékosai a bajnokság végeztével szabadságot kapnak, majd a tervek szerint június 24-én kezdik meg öthetes felkészülésüket a következő idényre.

HELYZETJELENTÉS AZ ÜLLŐI ÚTRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik