Ferencváros: cseh és brazil próbajátékos érkezett az Üllői útra

Vágólapra másolva!
2010.07.20. 10:19
null
Heinz (18) és Matusovic (20) a 2004-es Eb előtti cseh csapatképen (Fotó: Action Images, archív)
Az ftc.hu információja szerint a zöld-fehérek szakmai stábja teszteli a cseh Miroslav Matusovicot és a brazil Adriano Alves dos Santost. Matusovic a már szerződtetett Marek Heinzcel együtt a Baník Ostrava 2003–2004-es „aranycsapatának” kulcsembere volt.

A támadóként és középpályásként is bevethető Matusovic legutóbb a ciprusi Apollon Limassol csapatában játszott, de korábban szerepelt a Sparta Prahában és a Baník Ostravában is. Előbbi gárda színeiben 2005 szeptemberében gólt lőtt az Ajaxnak a Bajnokok Ligájában, míg az ostravai csapatban együtt játszott és szerzett 2004-ben bajnoki címet a zöld-fehérek újdonsült igazolásával, Marek Heinzcel.

A 2004-es Európa-bajnokság előtt Matusovic is tagja volt a cseh válogatott bő keretének, de végül Heinzcel szemben ő nem került be a huszonhárom utazó közé, ő lett az egyetlen kimaradó. Matusovic kitűnő rúgótechnikájú, ballábas játékos, korábbi klubjaiban rendszeresen ő végezhette el a rögzített játékhelyzeteket. A Baník bajnoki címében Heinz és ő játszották a kulcsszerepet: előbbi 19 találattal lett gólkirály, utóbbi 10 góllal 7. a góllövőlistán.

A védőként is bevethető brazil középpályás, Adriano Alves dos Santos hazája bajnokságában, a Goiásban futballozott, majd kölcsönbe került a negyedosztályú Oeste együtteséhez. Itt rendszeres játéklehetőséghez jutott, a 2010-es idényben 20 mérkőzésen lépett pályára és 1 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik