Felkészülés: utolsó győri meccsén kikapott a Honvéd a Siófoktól

Vágólapra másolva!
2020.07.29. 21:01
null
Amíg pályán volt, nem kapott gólt csapata (Fotó: Szabó Miklós)
Harmadik nyári felkészülési mérkőzését játszotta a Győrben edzőtáborozó Budapest Honvéd, az ellenfél ezúttal a hétvégén induló másodosztályú bajnokságra készülő BFC Siófok volt. Bódog Tamás csapatába visszatért a válogatott védő, Baráth Botond, aki rögtön meg is kapta a csapatkapitányi karszalagot.

Az első félidő gólt nem hozott, mind a két csapat csak helyzetekig jutott: a Honvéd letámadással, míg a siófokiak jobbára kontrák vezetésével igyekeztek meglepni az ellenfelet – nem sok sikerrel. A siófoki kaput őrző Hutvágner Gergely remek formában védett, ezért neki is köszönhetően nem esett gól az első játékrészben.

A másodikban Bódog Tamás három cserét eszközölt – lehívta többek között a visszatérő Baráth Botondot –, és alig három perc játék után a siófokiak szerezték meg a vezetést: az MFA-n nevelkedett Hajnal Gergely talált be a Bp. Honvéd kapujába.

A folytatásban a Honvéd ugyan nagy erőket mozgatott meg az egyenlítésért, de helyzetei rendre kimaradtak, míg a hajrára fordulva a másodosztályú siófokiak növelték előnyüket: előbb Balogh Benitó volt eredményes, majd röviddel a vége előtt egy újabb kontrát követően Németh Dániel állította be a 3–0-ás siófoki győzelmet jelentő végeredményt.

Ezzel véget ért a Honvéd győri edzőtábora, legalábbis ami a mérkőzéseket illeti: a csapat még szombatig Győrben edz, de aznap este már Kispesten fogadja a Paksot.

Eppel és Lanzafame? A Honvéd játékosai lehetnek, meglátjuk... – Bódog

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Bp. Honvéd–BFC Siófok (NB II) 0–3 (0–0)
Győr, ETO Park,zárt kapuk mögött, Vezette: Juhász B.
Bp. Honvéd: Nagy S. – Buna, Baráth (Szabó A., a szünetben), Kálnoki-Kis, Tamás K. (Uzoma, a szünetben) – Sani, Bocskay (Hidi, 79.), Cipf (Ugrai, 59.), Zsótér (Kamber, a szünetben) – Gale (Tóth-Gábor, 65.), Moutari. Vezetőedző:Bódog Tamás
Siófok: 1. félidő:Hutvágner – Kiss B., Jagodics, Horváth M., Deutsch B. – Kecskés T., Tajthy T. – Nikházi, Horváth P., Tömösvári – Elek B.2. félidő:Hutvágner (Kovács D., 69.) – Medgyesi, Hajnal G., György N., Lapos, Németh D., Balogh Benitó, Polényi, Erdély, László D., Lukács. Vezetőedző:Gál István
Gólszerző:Hajnal G. (48.), Balogh Benitó (81.), Németh D. (87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik