Felkészülés: egy győzelem, egy vereség a Loki mérlege

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 18:40
null
Akcióban a debreceni Varga József (Fotó: dvsc.hu)
Tisza Tibor két góljával a DVSC-Teva szombat délután 2–1-re legyőzte a Spartak Myjavát, majd rövid szünetet követően a két csapat ismét összecsapott – a „visszavágót” a szlovák élvonalbeli vendégek nyerték meg 3–2-re. Ez volt a debreceni labdarúgócsapat első két felkészülési mérkőzése a nyáron. A Videoton 1–0-s vereséggel kezdte felkészülési meccsei sorát, a Paks 16 gólt vágott bemutató mérkőzésen.

 

1. MÉRKŐZÉS: GYŐZELEM

A Debrecen az első helyzetéből megszerezte a vezetést: a 16. percben Tisza Tibor a kapust elfektetve, a védők között lőtt az üres kapuba – tudósít a Loki hivatalos honlapja. A felhőszakadással sújtott első félidőben több gól nem született.

A második játékrészben Tisza okos támadás után növelte az előnyt, és volt esélye a mesterhármasra is, csakhogy nagy helyzetben a bal kapufa mellé lőtt. Hiába támadott többet a debreceni csapat, a 87. percben a vendégek lőttek gólt kontrából.

A mérkőzésen pályára lépett a Loki három utánpótlás-játékosa, Nagy Kevin, Balogh Krisztián és Virág Ákos, valamint a Felcsútról igazolt Mészáros Karol is.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-Teva–Spartak Myjava (szlovák) 2–1 (1–0)
Debrecen-Pallag
DVSC:
Balogh J. (Radosevic) – Bokros (Nagy Z.), Ludánszki (Nagy K.) – Szatmári Cs., Barna – Djelmic, Jovanovic, Szakály P., Mészáros K. (Balogh K.) – Kulcsár T., Tisza (Virág Á.)
Spartak Myjava: Hruska – Mehremic (Konicek), Pavlik, Cernacek, Ciernik – Ferehcic, Duga, Bilovsky, Copko – Abraham (Pecha), Mudry
Gólszerző: Tisza (2), ill. Mudry
Forrás: dvsc.hu

2. MÉRKŐZÉS: VERESÉG

A két csapat második szombati mérkőzésén jobban kezdtek a szlovákok – ezt előbb egy kapufa, majd egy gól jelezte. A második félidőben gyors egymásutánban két újabb Spartak-találat született, de a fölényes vezetés ellenére még nem dőlt el a meccs.

A második félidőre becserélt Geoffrey Castillion egy-egy előkészítéséből előbb Takács Tamás, majd Holman Dávid lőtt gólt, így izgalmassá vált az utolsó húsz perc. Nem sokkal a befejezés előtt a holland támadó egyenlíthetett is volna, csakhogy veszélyes fejese néhány centivel elkerülte a vendégek kapuját.

A Spartak a harmadik helyen végzett a legutóbbi szlovák bajnokságban – a két csapat akár az Európa-liga-selejtező első körében is találkozhat.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-Teva–Spartak Myjava 2–3 (0–1)
Debrecen-Pallag. V:
Karakó
DVSC: Verpecz – Kinyik, Brkovics, Mészáros N., Ferenczi J. – Bereczki, Varga J., Szekulics (Castillion, 46.) – Horváth Zs.(Nagy K., 83.), Holman, Takács T.
Spartak Myjava: Solhicka – Ostojic, Pavlik, Machover, Kona – Beho, Kolar, Duga, Marcek – Daniel, Kukol
Gólszerző: Takács T., Holman, ill. Ostojic, Kolar, Mehremic
Forrás: dvsc.hu

VERESÉGGEL KEZDETT A VIDI AUSZTRIÁBAN

Szombaton a Videoton is lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését: a fehérvári labdarúgócsapat 1–0-ra kikapott a grúz élvonal negyedik helyezettjétől, a Csihura Szacsherétől az ausztriai Tarcsafürdőn.

A grúzok kezdtek jobban, idővel aztán lábra kapott a magyar csapat is: volt olyan, hogy a Videoton játékosai 39 passzal járatták a labdát úgy, hogy az ellenfél nem tudott közbeavatkozni – tudtuk meg a fehérváriak hivatalos honlapjáról, a vidi.hu-ról.

Az első játékrészben mindkét csapatnak volt nagy lehetősége a gólszerzésre – a Vidi részéről Géresi Krisztián beadását és Bódi Ádám passzát követően Loic Nego lőtt közelről, de a grúz csapat kapusa védett.

A második félidő nagy Videoton-helyzettel kezdődött (Asmir Suljic passza után Filipe Oliveira 19 méterről az üres kapu mellé gurított), majd grúz góllal folytatódott: jobb oldali beadás után Tornike Mumladze közelről lőtt, Horváth Tamás hatalmas bravúrral védett, a kipattanót azonban a grúz már a hálóba lőtte.

Az utolsó percekben többet támadott a magyar csapat, de erőfeszítéseit nem koronázta gól.

Henning Berg, az új vezetőedző a szünetbeli sorcsere után több játékost új poszton próbált ki: Sejben Viktor jobbhátvédként, Zsótér Donát balhátvédként, míg Stopira belső védőként játszott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Videoton–Csihura Szacshere (grúz) 0–1 (0–0)
Tarcsafürdő
VIDEOTON. I. félidő:
Kovácsik – Nego, Vinícius, Fejes, Szolnoki – Barczi, Simon Á., Pátkai, Bódi – Kovács I., Géresi. II. félidő: Horváth T. – Sejben, Lorentz, Stopira, Zsótér – Suljic, Heffler T., Pölöskei Zs., Oliveira – Feczesin, Tischler. Vezetőedző: Henning Berg
G:
Mumladze (58.)
Forrás: vidi.hu

TIZENHAT GÓLOS PAKSI KEZDÉS

A Paks első felkészülési mérkőzésén tizenhat gólt vágott vendéglátójának, a Tolna megyei II. osztály tizenegy csapatos Keleti csoportjában a legutóbbi kiírásban utolsó helyen végző Kajdacsnak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KAJDACS–PAKS 0–16 (0–8)
KAJDACS:
Bérdi Z., Farkas A., Király R., Mirák A., Lengyel J., Király P., Kapás B., Szeder B., Varga L., Szalai L., Simon B., Brautigam D., Orsós D., Gazdag A., Lengyel P., Micskei M., Simon B. II., Szendi F., Borbély I., Kőrösi G. Vezetőedző: Kovács Dénes
PAKS: Molnár P. – Kulcsár D., Kelemen, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai, Kecskés, Bertus, Bartha – Balázs Zs.. 2. félidő: Kemenes – Kulcsár D., Szekszárdi, Kelemen, Báló – Kesztyűs – Kővári, Szakály D., Nagy R., Haraszti – Bajner. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Bertus 7., 44., Bartha 11., 29., 34., Kecskés 25., Kulcsár D. 31., 60., Balázs 45., Nagy 52., Bajner 54., 61., Kővári 58., Szekszárdi 69., Haraszti 71., 79.
Forrás: paksifc.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik