nemzetisport.hu 2019.01.14 17:54 Frissítve: 2019.01.14 21:49

Felkészülés: sima Vidi-győzelem a Kaiserslautern ellen

A Mol Vidi FC 2–0-ra legyőzte felkészülési mérkőzésen a német harmadosztályú Kaiserslauternt a spanyolországi Coinban.

Futács Márkó (jobbra) bemutatkozott, az első percben 19 méterről vette célba a kaput (Fotó: molvidi.hu)

 

Elek Ákos és Futács Márkó is kezdett Marko Nikolics csapatában, és a Horvátországból hazatérő Futács már az első percben megvillant, 19 méteres lövését kellett hárítania az egykor szebb napokat látott német klub kapusának. A gólra a 14. percig kellett várni, ekkor Boban Nikolov szöglete után Juhász Roland volt eredményes fejjel.

A Vidi honlapjának beszámolója szerint Elek Ákos nagyon hasznos munkát végzett a mezőnyben, szinte az összes párharcot megnyerte a németek ellen, és rengeteg labdát szerzett. A második félidőre sort cserélt Nikolics, a 49. percben pedig növelte előnyét a magyar bajnok: Loic Nego beadása után Armin Hodzic lőtt hét méterről a kapuba.

A hátralévő időben a  németek támadgattak, de nem alakítottak ki veszélyes helyzetet, így 2–0-ra nyert a székesfehérvári csapat.

„Csak öt napja tart a felkészülés, de a két gól mellett voltak helyzeteink is. Igaz, az ellenfélnek is engedtünk pár helyzete, de ez csak az első meccs volt, vegyes csapatokkal játszottunk, a legfontosabb, hogy nem sérült meg senki – értékelt a klub honlapján Marko Nikolics. Most nem a legjobb időszakát éli a Kaiserslautern, de számunkra jó ellenfél volt, szóval összességében elégedett vagyok a találkozóval. Voltak természetesen hibák, de jó, hogy ezek ilyenkor történnek, amikor még van idő kielemezni, javítani azokat. Elek Ákost és Futács Márkót Magyarországon mindenki ismeri az eddigi pályafutásuk miatt, mindketten hasznos tagjai lesznek a csapatnak.”

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MOL VIDI FC–KAISERSLAUTERN (német) 2–0
(1–0)
Coin (Spanyolország)
VIDI, 1. félidő: Tujvel – Nego, Juhász, Tóth B., Tamás K. – Milanov, Nikolov, Elek Á., Sós – M. Scsepovics, Futács. 2. félidő: Kovácsik – Nego (Réti, 84.), Mocsi, Vinícius, Hangya – Kovács I., Berecz, Pátkai, Huszti – Hodzic, E. Hadzic
G: Juhász (14.), Hodzic (49.)
Forrás: molvidi.hu

 

2019.08.19 09:35:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NB I-ES LEGEK. Kemény meccsek várnak a gyengén teljesítő Honvédra.

2019.08.18 12:03:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dobos Barna nem tartja sportszerűnek, hogy Barczi fülbevalója miatt tíz emberrel kellett kezdeniük – mestermérlegek.

2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Brkovics kiállítása miatt is összeomlott a DVTK a mérkőzés végére, súlyos vereséget szenvedett.