Felkészülés: Rudolf-dupla és cseh válogatott az ETO-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.11. 20:24
A labdarúgó NB I rajtjára készülő Győri ETO Rudolf Gergely két gólja révén 2–2-es döntetlent játszott a cseh élvonalbeli Slováckóval a két csapat péntek esti győri felkészülési mérkőzésén. Ikszelt a Nyíregyháza is.

GYŐRI ETO–SLOVÁCKO 2–2 GYŐRI ETO–SLOVÁCKO 2–2

Hatalmas esőben kezdődött a mérkőzés, ez olykor irreálissá tette a játékot, a pálya több pontján tócsák alakultak ki – olvasható az eto.hu tudósításában.

Már elállt az eső, amikor egy kipattanóból Rudolf Gergely megszerezte a vezetést a győrieknek, és az első félidő végén, sikeres letámadás után másodszor is ő juttatta előnyhöz csapatát. A második félidőben Varga Roland 11-esből biztossá tehette volna a győzelmet, de hibázott, a hajrában pedig Travnik egyenlített.

A Győri ETO-ban pályára lépett a 14-szeres cseh válogatott Martin Fenin, aki Teplicében kezdett focizni, majd megfordult az Eintracht Frankfurt és a Cottbus csapataiban, jelenleg a Slavia Praha játékosa. A találkozót megtekintette Priskin Tamás, aki egy hete edzésbe állt az Austria Wien csapatánál, és mint elmondta, szívesen jönne haza, hogy újra zöld-fehérben játszhasson.

A meccs második félidejében pályára lépett a győriek válogatott védője, Lipták Zoltán is, de néhány perces játék után cserét kért, mivel, mint a rögtönzött orvosi vizsgálaton kiderült, kiújult a két hete a bal vádlijában szerzett sérülése.

NYÍREGYHÁZA–CONCORDIA CHIAJNA 1–1

Felhőszakadás miatt késve kezdődött a bécsújhelyi mérkőzés, és a Szpari már a 11. percben előnybe kerülhetett volna, ám a Pákolicz Dávid által kiharcolt büntetőt Bajzát Péter kihagyta, a román kapusa védett – derült ki a nyiregyhazaspartacus.hu tudósításából.

Az első játékrész közepén a román csapat megszerezte a vezetést, de a második félidőben a Nyíregyháza kezdeményezett többet, és a 77. percben egyenlített is: Rezes László ment el a bal oldalon, egy szép csel után csak szabálytalanul tudták megállítani. A játékvezető előnyszabályt alkalmazott, és Sándor István 16 méterről ballal kilőtte a bal alsó sarkot.

Öt perccel később megint Rezes László villant, lendületesen tört kapura, ám az egyik román védő elütötte, amiért piros lapot kapott. Kezdett eldurvulni a meccs, kisebb dulakodás is kialakult, így a játékvezető jobbnak látta, ha hat perccel hamarabb lefújja az edzőmérkőzést.

A nyíregyháziak hivatalos oldala pénteken azt is közzétette, hogy a következő szezonban is JAKO márkában, de új szín-összeállítású szerelésben játszik majd a Szpari. Összesen négy különböző garnitúrát használhatnak majd a játékosok a bajnokságban.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

GYŐRI ETO FC–1. FC SLOVÁCKO (cseh) 2–2 (2–1)
Győr, ETO-park, 300
néző. Vezette: Erdős J.
GYŐR: Kamenar – Svec, Lang (Lipták, Babic), Had, Dinjar (Völgyi) – Kamber (Fenin) – Kronaveter (Stieber A.), Pátkai (Windecker) – Dudás (Koltai), Rudolf (Trajkovics), Andrics (Varga R.)
Gólszerző: Rudolf (2), ill. Valenta, Travnik

NYÍREGYHÁZA–CONCORDIA CHIAJNA (ROMÁN) 1–1 (0–1)
Bécsújhely (Ausztria)
NYÍREGYHÁZA:
Ovszijenko (Perger) – Szokol (Patály), Rubus, Póti (Gengeliczki), Jánvári (Törtei) – Spitzmüller (Huszák), Abdulraman (Sándor) – Pákolicz (Pekár), Koller (Csordás), Lázár B. (Szécsi) – Bajzát (Rezes)
Gólszerző: Sándor I. (77.), ill. Stan (25.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik