Felkészülés: nyert a Vasas, a Debrecen vereséggel kezdett

Vágólapra másolva!
2017.02.01. 22:40
null
A tizenegyszeres svéd bajnok legyőzte a Debrecent (Fotó: dvsc.hu)
Három NB I-es csapat játszott felkészülési találkozót február első napján. Közülük csak a Vasas lépett pályára Magyarország közigazgatási határain belül – a Gyirmót Horvátországban, a Debrecen Portugáliában találkozott aktuális ellenfelével. Íme, a három mérkőzés összefoglalója!

DEBRECEN–DJURGARDEN

Svéd csapat ellen kezdte meg az Atlantic Kupán való szereplést a Debrecen. Ráadásul nem is akármilyen csapat ellen: a Djurgarden tizenegyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes hazájában – nehéz mérkőzésre számíthattak Leonel Pontes játékosai.

A Djurgarden magához ragadta az irányítást, majd a vezetést is: a 23. percben Kevin Walker tizenegyesből szerezte meg az első gólt.

A második játékrészben a hajdúságiak próbálkoztak ugyan, de nem találtak svéd ellenfelük kapujába, így vereséggel kezdték meg az Atlantic Kupát.

ATLANTIC KUPA, PARCHAL
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
DVSC–Djurgarden (svéd) 0–1

DVSC:
Danilovics – Jovanovic (Osváth, 73.), Mészáros N. (Szatmári, 63.), Brkovics, Ferenczi J. (Barna, 63.) – Könyves (Szekulics, 63.), Filip, Tőzsér, Ventura – Holman (Kóródi, 73.) – Chuka Ogbu (Takács T., 83.)
Gólszerző: Walker (23. – 11-esből)

VASAS–NITRA

A téli időszak ötödik felkészülési találkozójára került sor 16 órától Lipóton, a Vasas összes korábbi meccsét megnyerte. Az első félidőben főleg a magyar alakulat irányított, sőt, helyzetig is eljutott: Gaál Bálint és Felix Burmeister sem állt távol a gólszerzéstől.

Az 54. percben érkezett az első találat: a Nitra kapusa Gaált vágta fel a tizenhatoson belül, a büntetőt Ádám Martin értékesítette – 1–0.

A találkozó végéhez közeledve valamelyest átvette az irányítást a Nitra, azonban a második gólt is a Vasas szerezte: remek összjáték végén Mahir Saglik eldöntötte a mérkőzést – 2–0.

Az NB I harmadik helyén álló gárda tehát az ötödik felkészülési mérkőzésén is nyert, legközelebb február 2-án, a Mosonmagyaróvár ellen lép pályára.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, LIPÓT
Vasas–FC Nitra (Nyitra, szlovák II.) 2–0
Vasas: Nagy G. – Burmeister, Korcsmár, Risztevszki – Murka (Szivacski, a szünetben), James, Berecz, Hangya – Ádám (Kulcsár T. 67.), Saglik, Gaál B.
Gólszerző:
Ádám M. (54. – 11-esből), Saglik (89.)


NOVIGRAD–GYIRMÓT


Kezdőként léphetett pályára a Gyirmótban Tamás Krisztián, akinek szerződtetését tegnap jelentette be a gárda. Az NB I sereghajtója a korábbi években kétszer is találkozott a horvát másodosztályú együttessel, mindkétszer a magyar csapat nyert.

Az első félidőben mindkét csapat két helyzetet tudott kidolgozni, a Novigrad támadásainak végén mindkétszer védett a magyar alakulat kapuját őrző Nagy Sándor. Gyirmóti részről Simon András fejjel, Kiss Máté szabadrúgásból veszélyeztetett.

A szünetben mindkét csapat jelentős változtatásokat hajtott végre. Öt sárga lapot, valamint több gólhelyzetet is feljegyezhettünk mindkét részről, azonban gólt nem – döntetlenre végzett tehát második csoportmeccsén a Gyirmót.

ISTRIA WINTER CUP, FELKÉSZÜLÉSI TORNA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
NK Novigrad (horvát II.)–Gyirmót 0–0
Gyirmót, 1. félidő:
Nagy S. – Kolcák, Bojovics, Radeljic – Vass P., Kiss Máté, Veres, Tamás K. – Tancsik, Bebeto, Simon András
Gyirmót, 2. félidő:
Rusák – Achim, Lázár Patrik, Présinger – Szegi, Paku, Veres, Madarász – Máté J., Novák Cs., Csiki

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik