Felkészülés: Mitrovics gólja döntetlent ért a Videotonnak

Vágólapra másolva!
2013.02.13. 15:52
A Belekben edzőtáborozó Videoton labdarúgócsapata 1–1-es döntetlent játszott az orosz bajnokságban ötödik helyen álló Tyerek Groznijjal. Az ellenfél tizenegyesből szerzett vezetést az első félidő végén, erre Nikola Mitrovics válaszolt a második játékrészben egy szép találattal.

A vidi.hu beszámolója szerint a meccs első szakaszában Nikolics Nemanja volt igazán aktív, többször is helyzetbe tudott kerülni, de gól nem született, ugyanúgy ahogy Gyurcsó Ádám próbálkozása után sem. Több kemény belépő tarkította a meccset, az első félóra végén Nikola Mitrovics találta el egy szabadrúgás utáni lepattanóból a kapufát. vidi.hu beszámolója szerint a meccs első szakaszában Nikolics Nemanja volt igazán aktív, többször is helyzetbe tudott kerülni, de gól nem született, ugyanúgy ahogy Gyurcsó Ádám próbálkozása után sem. Több kemény belépő tarkította a meccset, az első félóra végén Nikola Mitrovics találta el egy szabadrúgás utáni lepattanóból a kapufát.

A félidő hajrájában Paulo Vinícius ellen ítéltek tizenegyest, amelyet Adlan Kacajev értékesített. Egygólos hátrányban következett a szünet, a parázs jelenetek a második játékrészben sem maradtak el, a két csapat játékosai rögtön összeszólalkoztak. Kovács István több ígéretes beadással, illetve lövéssel jelentkezett, de az egyenlítés Mitrovics révén jött össze. A 60. percben a Vidi légiósa a tizenhatoson belül vette át a labdát, és egy pattanás után a jobb alsóba bombázott. A 67. percben Brachi találta el szabadrúgásból a kapufát.

Az edzőmeccsen csereként pályára lépett a tétmérkőzésen legutóbb október elején, a Sporting elleni, 3–0-ra megnyert Európa-liga-meccsen szereplő Stopira is. Rajta kívül a két téli szerzemény, Arturo Álvarez és Vítor Gomes is beállt a második játékrészben. Az utolsó negyedórában ugyan volt több lehetőség, de gól már nem esett, 1–1-gyel zárult a találkozó.

FELKÉSZÜLÉS
VIDEOTON–TYEREK GROZNIJ (OROSZ) 1–1 (0–1)

Belek, Törökország.
Videoton: Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Héctor Sánchez (Álvarez) – Gyurcsó, Tóth B., Kovács I., Mitrovics (Vítor Gomes), Oliveira (Stopira) – Nikolics (Torghelle)
Tyerek Groznij: Arbi – Polczak, Ferreira, Jatcsenko, Ojala – Kacajev, Makuszewski, Murihin, Píriz – Kadirov (Asahanov), Ahjadov
Gólszerző: Mitrovics, ill. Kacajev (11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik