Felkészülés: kikapott a Honvéd, két próbajátékos is bemutatkozott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 19:15
A labdarúgó NB I-es Budapest Honvéd felkészülési mérkőzésen 2–0-ra kikapott a kínai Csiangszu Szuningtól.

Supka Attila a kezdőcsapatban szavazott bizalmat az újonnan igazolt Eke Uzomának, valamint ott volt a próbajátékon szereplő Igor Csukovics, nem utazott viszont az együttessel Olaszországba a szabadságát töltő Eppel Márton, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Davide Lanzafame sem. Igor Csukovics, nem utazott viszont az együttessel Olaszországba a szabadságát töltő Eppel Márton, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Davide Lanzafame sem.

A 25 esztendős, 191 centiméter magas Csukovics jelenleg az FC Kamza védője – a futballista a téli transzferidőszakban csatlakozott az albán gárdához, melynél a 2017–2018-as kiírásban 16 mérkőzésen szerepelt, ezeken egyszer volt eredményes, emellett kiosztott egy gólpasszt is.

A piros-feketék honlapjának beszámolójából kiderül, hogy a kínaiak a 19. percben egy véleményes szabadrúgás után megszerezték a vezetést, noha egészen addig momentumuk sem volt!

Hat perccel később az olasz játékvezető ismét kétes ítéletet hozott, a szabadrúgás után pedig 18 méterről a kispesti kapuba lőtt a Csiangszu egyik labdarúgója, amivel 2–0-ra alakította az állást.

A 43. percben Danilo került nagy helyzetbe, de a brazil közeli kísérletét védte az ellenfél kapusa. A 73. percben újabb próbajátékos lépett pályára – Supka beküldte a 20 esztendős Lippai Tibort Csukovics helyére.

A nyolcvanadik percben Holender Filip előtt, a 87. percben pedig Danilo előtt adódott nagy lehetőség, azonban a kínaiak kapusa nagyot védett mindkét támadás végén. A második félidőben már nem született gól, így a Budapest Honvéd 2–0-ra kikapott a kínai élvonal negyedik helyén álló Csiangszu Szuningtól.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Csiangszu Szuning (kínai)–Budapest Honvéd 2–0
(2–0)
Olaszország, Crema. Zárt kapuk mögött. V: Parraella (olasz)
HONVÉD:
Gróf – Heffler T. (Kovács N., 65.), Baráth, Csukovics (Lippai, 73.) – Holender, Gazdag (Nagy G., 58.), Pölöskei (Tömösvári, 46.), Banó-Szabó (Kukoc, 46.), Uzoma – Danilo, Cipf (Májer, 46.).
G: Hszie Peng-fej (19.), Li Ang (25.)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL*
Érkezők:
Holdampf Gergő (Nyíregyháza Spartacus), Eke Uzoma (nigériai, Balmazújváros – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Göblyös Dániel (Dorog, ?), Kovács Dániel (Dorog, ?), Raul-Ioan Palmes (román, Kazincbarcika, ?), Vajda Dániel (Dorog, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Igor Csukovics (montenegrói, FC Kamza – Albánia), Lippai Tibor (Hajdúböszörmény), Bacsana Arabuli (grúz, Balmazújváros), Felix Burmeister (német, Vasas – szabadon igazolható),
Távozók: Bobál Dávid (lejár a szerződése, szabadon igazolható), George Patrick Ikenne-King (nigériai, MTK Budapest – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Tomás Kosút (szlovák), Davide Lanzafame (olasz, Videoton), Eppel Márton (Kazahsztán)

*Azok a játékosok nem szerepelnek a táblázatban, akik nem tagjai és nem is voltak tagjai az első keretnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik