Felkészülés: Haladás-búcsú Törökországtól - döntetlennel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.04. 16:04
null
Kanta József szerezte az MTK győztes gólját (Fotó: Fuszek Gábor)
A Haladás NB I-es labdarúgócsapata a cseh élvonalbeli Slovácko ellen játszotta negyedik, egyben utolsó idei törökországi mérkőzését, melyen az előző hárommal ellentétben nem kapott ki, 1–1-es döntetlent játszott.


GELEI JÓZSEF JELENTI ANTALYÁBÓL

Ha kedd, akkor meccsnap. A szombathelyi Haladás együttese lejátszotta utolsó törökországi felkészülési mérkőzését. A zöld-fehérek ezúttal a cseh első osztály középmezőnyében találhatóó Slovácko gárdája ellen léptek pályára Antalyában. A WOW (World of Wonders – a Csodák Világa) Center kifogástalan gyepszőnyegén, kellemes, tavaszias napsütésben kezdődött az összecsapás, amelyre kiegészült a szombathelyiek kerete.

„Sikerült megegyeznünk Pintér Attila szövetségi kapitánnyal, hogy a Belekben edzőtáborozó válogatottól visszatérhettek játékosaink a csapathoz – felelte lapunk érdeklődésére a mérkőzés előtt a vasiak ügyvezető igazgatója, Tóth Miklós. – Radó András és Predrag Bosnjak mellett a sérülését a nemzeti csapat táborában kezeltető Devecseri Szilárd is Artner Tamás rendelkezésére állhat a találkozón. Guzmics Richárd eddig is velünk készült, s bár középső védőnk az első két meccset még kénytelen volt kihagyni, a Slavia Praha ellen már beszállt egy félidő erejéig. A csehek elleni mérkőzést követően mind a négy válogatottunk visszatér Belekbe, s csak pénteken indul haza a kerettel.”

Mint néhány perccel később kiderült, Devecseri deréksérülése nem javult az elmúlt napokban, így továbbra sem állhatott csapata rendelkezésére.

„Bosnjak ugyan pályára léphetett volna, de úgy voltam vele, legutóbb ő játszott a bal oldalon, így most Tóth Pétert szerepeltettem” – tudtuk meg Artner Tamástól, a Haladás vezetőedzőjétől.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Haladás–Slovácko (cseh) 1–1 (1–0)
Antalya, 100
néző.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics (Dvorschák), Fehér, Tóth P. (Zsirai) – Simon (Jagodics), Iszlai (Szakály) – Nagy G. (Németh M.), Radó (Halmai), Halmosi (Medgyes) – Ugrai
Slovácko: Heca – Kunc (Danicek), Rada, Mezlik (Travnik), Simko (Reinberk) – Sinulikoski (Bartos), Havlik – Divis (Ondrejka), Jakus (Kosut), Kerbiz – Dosek
Gólszerző: Radó (30.), ill. Dosek (55.)

Az első félidőben szikrázóan kemény, nagy iramú meccset vívott a két együttes. Radó András – Iszlai Bence parádés indítása után – ismét bebizonyította, miért vetett rá szemet a francia Nantes és a belga Genk gárdája, olyan gólt szerzett, melyet csak az igazi talentumok tudnak. A térfélcserét követően aztán egy védelmi hibát kihasználva egyenlítettek a csehek, s bár a hatvanadik perc táján szinte komplett kezdőcsapatát ifikre cserélte Artner Tamás, ezt nem tudta kihasználni a Slovácko. Sőt, ha Szakály Attila kicsit higgadtabb, a győztes gólt is a Haladás szerezhette volna meg.

A Nyíregyháza és a Haladás neve a jelek szerint összefonódott a 2013–2014-es szezonban. Először az őszi MK-találkozók kapcsán emlegették együtt a két gárdát. Akkor általános meglepetést keltett, hogy a szabolcsiak – bár toronymagas esélyesei az NB I-be jutásnak, hiszen tíz pont az előnyük az NB II harmadik helyezettjével szemben – kiverték a Magyar Kupából az élvonalbeli bajnokságban remekül szereplő Haladást. Most Antalyában találkoztak ismét. Lucsánszky Tamás együttes váltja ugyanis – két közösen eltöltött nap után – a Topkapi Place ötcsillagos szállodájában a szombathelyi alakulatot.

Míg a szombathelyiek kedd reggel ráhangoló átmozgatással készültek a délutáni kilencven percre, addig a Szpari duplázott a hotel pályáján. Amint Halmosi Péterék befejezték a tréninget, azonnal a piros-kékek vették birtokukba a gyepszőnyeget. Sőt, mindjárt kettőt is. Míg az egyiken a vezetőedző és Sándor István szakmai igazgató vezetésével végezték a bemelegítést Bajzát Péterék, addig a másikon Téglási Gábor kapusedző dolgoztatta meg alaposan a nyíregyháziak portásait. Mintegy fél óra elteltével már közösen zajlott a munka. Szemmel láthatóan valamennyi gyakorlatot óriási erőbedobással végeztek a játékosok, pillanatnyi lazítást sem engedtek számukra a vezetők. Még az első napi foglalkozáson nagyot huppanó, s oldalát fájdalmas arccal tapogató Molnár Marcell sem kért – nem is kapott volna – felmentést egyetlen gyakorlat alól sem.

„Kedd délután is meghajtottam a fiúkat, ám szerdán nem lesz okuk panaszra, egyetlen edzést sem tartok számukra. Még mielőtt valaki félre értené, hogy »nyaralni« jöttünk Antalyába, gyorsan hozzáteszem, két mérkőzésen is lesz jelenésünk – mosolyodott el a vacsora előtt Lucsánszky Tamás. – Kettéosztom a keretet (huszonegy mezőnyjátékos és két kapus, valamint a válogatottal készülő Balogh János alkotja a szabolcsi küldöttséget), az egyik fele a cseh első osztályú Príbram, a másik a szerb második vonalban szereplő FC Timok ellen lép pályára, azaz mindenki kilencvenperces terhelést kap.”

A VASASSAL NEM BÍRNAK AZ NB I-ES CSAPATOK

A Vasas NB II-es labdarúgócsapata ezen a télen már legyőzte a Mezőkövesdet és ikszelt a DVTK-val, ma pedig Lipóton a szintén élvonalbeli Paks ellen is jól kezdett. A 10. percben Vida Máté, a 35.-ben Remili Mohamed találta el a kapufát, majd a 42. minutumban utóbbi egy visszahúzós csel után a tizenhatos bal sarkáról a hosszú felső sarokba ívelt, megszerezve ezzel a vezetést a fővárosiaknak – derült ki a Vasas labdarúgás Facebook-oldalának tudósításából.

A második félidőben, a találkozó 61. percében egyenlített a Paks: Windecker József került a védők mögé és lőtt a kapuba a kimozduló Németh Gábor mellett.

Újabb gól már nem született, a Vasast a harmadik élvonalbeli ellenfele sem tudta legyőzni.
Hirdetés

„Egyenrangú ellenfelei voltunk az elsőosztályú Paksnak. Nem túlzás azt mondani, hogy az első félidőben három-négy góllal is vezethettünk volna. A második félidő elején a Paks több játékossal frissített, ekkor játékosainkon kiütköztek az elmúlt hetek alatt elvégzett erőnléti edzések fáradtságai. Az edzőtábor körülményeivel tökéletesen elégedett vagyok mind a pályák minőségével, mind pedig a szállással. Szerdán két edzéssel folytatjuk a felkészülést, majd csütörtökön 14 órától Dunaszerdahelyen a helyi csapattal mérkőzünk meg" – idézi az angyalföldi csapat Facebook-oldala Szanyó Károly vezetőedzőt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS–MVM-PAKS 1–1 (1–0)
Lipót, 50
néző. V: Móri
VASAS: Németh G. – Görgényi, Izing, Tamás L., Piller (Kiss R.) – Vida, Cseke (Ferenczi I.) – Pál D. (Menyhárt A.), Berecz, Remili – Ádám (Nagy T.)
PAKS: Csernyánszki – Kulcsár D., Éger, Nyári (Báló), Szabó J. – Windecker (Kiss T.), Kecskés (Szekszárdi) – Nagy O., Tóth B. (Nagy R.), Lázok (Könyves) – Simon A. (Délczeg)
G: Remili, ill. Windecker

ÖT GÓL A SZÜNET UTÁN, HÁRMAT AZ MTK SZERZETT

Az MTK labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 3–2-es győzelmet aratott Budafokon a dunaszerdahelyi DAC ellen.

Az első félidőben nem született gól, nem sokkal a szünet után azonban sikerült megszerezni a vezetést: az mtkhungaria.hu beszámolója szerint szép támadás végén Eppel kapta vissza a labdát Torghellétől, és közelről a kapuba lőtt. A DAC tíz perccel később egyenlített (Hrazdilek 20 méterről lőtt a kapuba), és ez a találat izgalmas gólváltást indított el, néhány percenként estek a találatok. Először Bese talált be hasonlóan távolról, majd újra egyenlített a Dunaszerdahely egy átlövéssel. A győzelmet jelentő gólt Kanta József szerezte, miután Besét buktatták a tizenhatoson belül. A büntetőt az MTK csapatkapitány értékesítette, így negyedik felkészülési mérkőzését is megnyerte a kék-fehér gárda.

Az MTK a következő találkozóját már a törökországi edzőtáborban játssza, a pontos program egyelőre még nem ismert.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–DAC DUNAJSKÁ STREDA (szlovákiai) 3–2 (0–0)
Budafok, Promontor utca, 100
néző. V: Oláh G.
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Rodenbücher, Poór (Eppel) – Vukmir, Hajdú Á. – Bese, Kanta J., Csiki (Kelemen D.) – Torghelle
G: Eppel, Bese, Kanta J. (11-esből), ill. Hrazdilek, Matus

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik