Fiataljai harcolták ki az FTC második felkészülési győzelmét

Vágólapra másolva!
2016.01.16. 13:53
null
Gera Zoltán talppal közelít a labda felé (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I listavezetője, a Ferencváros a második téli felkészülési mérkőzésén 2–0-ra győzött a Zemplín Michalovce ellen. A 0–0-s félidőt követően Nagy Dominik és Kárász Krisztián is betalált, így a zöld-fehérek megérdemelt sikert arattak.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS–ZEMPLÍN MICHALOVCE (szlovák) 2–0 (0˜–0)
Budapest, Népliget, 300 néző
FTC:
Dibusz – Dilaver, Pintér Á., Leandro, Ramírez – Nagy Á., Gera Z. – Varga R., Hajnal, Lamah – Sesták. 2. félidő: Jova – Kárász, Pintér Á., Gyurácz, Silye – Csukics, Gera Dávid – Nagy D., Busai, Nyéki – Dragóner F.
MICHALOVCE:
Kira – Simcák, Podhorin, Bednár, Garcia Bayón – Sedlák – Koscelník, Vernon De Marco, Tóth – Kunca, Hamulak
Gólszerző:
Nagy D. (54.), Kárász (66.)

A Ferencváros legerősebb csapatával vágott neki a tizenkét csapatos szlovák élvonal tizedik helyén álló Nagymihály elleni felkészülési mérkőzésnek. Ennek ellenére az első igazi hazai helyzetre közel fél órát kellett várnia a Népligetbe kilátogató mintegy 300 nézőnek. A 28. percben előbb Roland Lamah passzából Gera Zoltán tizennyolc méterről eleresztett, bal alsó sarokba tartó lövését ütötte szögletre Kira, majd Hajnal szöglete után Gera kilenc méterről fejelt, de a vendégkapus ezúttal is a helyén volt, és kitolta a léc alá tartó labdát.

DOLL: KEMÉNY TESZT VOLT A MAI MÉRKŐZÉS

„Kemény teszt volt a mai. Az első félidőben mindkét csapat a legjobb összeállításában futballozott, ez látszott is, hiszen jó futballt mutatott a két együttes. Egy hét felkészülési időszak után kifejezett jó felmérő volt ez a játékrész. A második félidőben sok fiatalunk lehetőséget kapott. Ők is jól mentek előre, persze, azt látjuk, hogy van, akinek még egy kis időre van szüksége. Az eredmény nem mindig fontos a felkészülési időszak alatt, de jól játszottunk, szép gólokat szereztünk, ráadásul senki nem sérült meg. Ezeknek mindenképpen örülhetünk” – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a fradi.hu-nak.

Az első félidő folyatásában Dibusz Dénesnek is akadt dolga, míg a másik oldalon Varga Roland és Cristian Ramírez is betalálhatott volna, ez azonban egyiküknek sem sikerült, így a csapatok 0–0-val vonultak a pihenőre.

A Fradi szinte teljes sort cserélt a második félidőre, Thomas Doll pedig sok fiatal játékosának szavazott bizalmat, akik – mint később kiderült – éltek is lehetőséggel.

Az 54. percben Nagy Dominik lépett ki egy ellenféltől kapott labdával, majd tizenöt méterről a kapujából kirontó kapus lába között a hálóba lőtt (1–0). Ezzel azonban nem álltak le a zöld-fehérek: a 66. percben az első csapatban most bemutatkozó Gera Dávid jobb oldali beadása után Kárász Krisztián az ötös sarkáról ívelt fejessel vette be a nagymihályiak kapuját. 2–0

A folytatásban még akadt lehetőség Busai Attila és Nyéki Márk előtt is, mindketten elhibázták; a Ferencváros megérdemelten győzött 2–0-ra a második félidőre elfáradó nagymihályiak ellen.

PERCRŐL PERCRE

90. perc: Véget ért a találkozó, a Ferencváros megérdemelten nyert 2–0-ra.

85. perc: Már mindkét csapat a végét várja, egyik fél sem erőlteti a támadásokat.
78. perc: Egy kontra végén Nyéki kissé kisodródott helyzetből, ballal az oldalhálóba lőtt.
74. perc: Gera Dávid az alapvonalról passzolt Busai elé, aki a kapuval szemben lőhetett, de a vendégkapus bravúrral hárított.
70. perc: A második gól óta kissé leült a meccs, ellenben az időjárás jobbra fordult, és már szépen süt a nap.
68. perc: Vajs lőtt huszonöt méterről, de próbálkozása jócskán elkerülte a hazai kaput.

66. perc: Gera Dávid jobb oldali beadása után Kárász Krisztián az ötös sarkáról egy ívelt fejessel vette be a nagymihályiak kapuját. 2–0

59. perc: Dragóner Filipet könyökölték le a vendégek tizenhatosán belül, a bíró azonban nem látta szabálytalannak az esetet, kiváltva ezzel a hazai nézők nemtetszését.

54. perc: Nagy Dominik lépett ki egy ellenféltől kapott labdával, majd tizenöt méterről a kilépő kapus lábai között a hálóba lőtt. 1–0

47. perc: A Fradi szinte teljes sort cserélt a második félidőre, csak Pintér Ádám maradt a pályán. Így néz ki most a fiatalokkal teletűzdelt hazai csapat felállása: Jova – Kárász, Pintér Á., Gyurácz, Silye – Csukics, Gera D. – Nagy D., Busai, Nyéki – Dragóner F.

46. perc: Rövid szünet után újra útjára indult a labda.

45. perc: Véget ért az első félidő, az állás 0–0!

42. perc: Lamah és Ramírez összjátéka után utóbbi lőtt kapura 22 méterről, lövése azonban elszállt a jobb felső sarok mellett.
40. perc:
Gera ugratta ki Varga Rolandot, aki nem tudta átemelni a kapujából kilépő Kirát.
38. perc:
Leandro hosszan előrevágott labdája után Lamah esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.
31. perc: Egy szépen felépített vendégtámadás végén Hamulak fejelhetett hét méterről, senkitől sem zavartatva, próbálkozása azonban elkerülte Dibusz kapuját.

28. perc: Veszélyes FTC-helyzetek! Előbb Lamah passzából Gera tizennyolc méterről eleresztett bal alsó sarokba tartó lövését ütötte szögletre Kira, majd Hajnal szöglete után Gera kilenc méterről fejelt, de a vendégkapus ezúttal is a helyén volt, és kitolta a léc alá tartó labdát.

23. perc: Sedlák vállalkozott lövésre 20 méterről, de Dibusz résen volt, és szögletre tolta a jobb alsóba tartó labdát.
21. perc: Hajnal szöglete után Leandro húzott kapura egy lecsorgó labdát, a vendégek azonban az utolsó pillanatban, a gólvonalról felszabadítottak.
18. perc: A nagymihályiak legaktívabbja, Garcia Bayón lőtt huszonöt méterről a hazai kapu fölé.
16. perc:
Lamah kiugratása után Dilaver léphetett volna ki ziccerben, a vendégkapus azonban jó ütemben lépett ki a kapujából.
15. perc: Csendesen csordogál a meccs, főleg a középpályán birkóznak a csapatok, igazi helyzet még egyik oldalon sem adódott.
10. perc: Hajnal és Lamah háromszögelése után a magyar középpályás tüzelt tizennégy méterről, a labda azonban a kapu fölé szállt.
6. perc: Lamah gurított vissza az alapvonalról Ramírezhez, aki remekül tekert Varga Rolandhoz, a csatár fejesét azonban könnyedén lehúzta a vendégek kapusa.
5. perc: Tóth és Garcia Bayón szép összjátéka végén utóbbi adott be, de középen Pintér Ádám biztosan mentett az érkező csatárok elől.

A mérkőzést a népligeti edzőcentrum műfüves pályáján rendezik meg, amely körül nagyjából háromszáz néző helyezkedik el.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ!

Thomas Doll csapatának ellenfele a tizenkét csapatos szlovák első osztály tizedik helyén álló Zemplín Michalovce.

A Ferencváros labdarúgócsapata a szerdai, Bonyhád elleni 17–0-s siker után újra a Népligetben lép pályára. A csapat a jövő héten a törökországi Belekben folytatja a felkészülést, ahol összecsap a Paderbornnal, a Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków-val, valamint a horvát élvonal harmadik helyén álló Hajduk Splittel.

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–ZEMPLÍN MICHALOVCE FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN! HAMAROSAN KEZDŐDIK A TALÁLKOZÓ!

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Holman Dávid (Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ognjen Djelmic (bosnyák, Zeljeznicar Bosznia-Hercegovina), Kleinheisler László (Videoton), Otigba Kenneth (Heerenveen Hollandia), Stieber Zoltán (Hamburg Németország)
Távozók: Kurucz Péter (lejárt a szerződése, érdeklődnek iránta: Kisvárda, Nyíregyháza)
Kölcsönbe távozók: Csilus Ádám (Soroksár), Haris Attila (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Haraszti Zsolt, Holman Dávid (DVTK, Haladás, Puskás FC), Popov Patrik (Soroksár)

A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Külföldi edzőtábor: Törökország (Belek), január 20–30.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 13., 15.00: FTC–Bonyhád 17–0 (Varga R. 3, Sesták 3, Busai 2, Lamah 2, Dragóner F. 2, Gera, Hajnal, Leandro, Csukics, öngól)
Január 16., 14.00: FTC–Zemplín Michalovce (Nagymihály; szlovák)
Január 23., 15.00, Törökország: Paderborn (német II.)–FTC
Január 26., Törökország: Wisla Kraków (lengyel)–FTC
Január 29., 15.00, Törökország: Hajduk Split (horvát)–FTC
Február 4., 14.00: FTC–DVSC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik