nemzetisport.hu 2016.01.16 13:53 Frissítve: 2016.01.16 19:26

Fiataljai harcolták ki az FTC második felkészülési győzelmét

A labdarúgó NB I listavezetője, a Ferencváros a második téli felkészülési mérkőzésén 2–0-ra győzött a Zemplín Michalovce ellen. A 0–0-s félidőt követően Nagy Dominik és Kárász Krisztián is betalált, így a zöld-fehérek megérdemelt sikert arattak.

Gera Zoltán talppal közelít a labda felé (Fotó: Szabó Miklós)

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS–ZEMPLÍN MICHALOVCE (szlovák) 2–0 (0˜–0)
Budapest, Népliget, 300 néző
FTC:
Dibusz – Dilaver, Pintér Á., Leandro, Ramírez – Nagy Á., Gera Z. – Varga R., Hajnal, Lamah – Sesták. 2. félidő: Jova – Kárász, Pintér Á., Gyurácz, Silye – Csukics, Gera Dávid – Nagy D., Busai, Nyéki – Dragóner F.
MICHALOVCE:
Kira – Simcák, Podhorin, Bednár, Garcia Bayón – Sedlák – Koscelník, Vernon De Marco, Tóth – Kunca, Hamulak
Gólszerző:
Nagy D. (54.), Kárász (66.)

A Ferencváros legerősebb csapatával vágott neki a tizenkét csapatos szlovák élvonal tizedik helyén álló Nagymihály elleni felkészülési mérkőzésnek. Ennek ellenére az első igazi hazai helyzetre közel fél órát kellett várnia a Népligetbe kilátogató mintegy 300 nézőnek. A 28. percben előbb Roland Lamah passzából Gera Zoltán tizennyolc méterről eleresztett, bal alsó sarokba tartó lövését ütötte szögletre Kira, majd Hajnal szöglete után Gera kilenc méterről fejelt, de a vendégkapus ezúttal is a helyén volt, és kitolta a léc alá tartó labdát.

DOLL: KEMÉNY TESZT VOLT A MAI MÉRKŐZÉS

„Kemény teszt volt a mai. Az első félidőben mindkét csapat a legjobb összeállításában futballozott, ez látszott is, hiszen jó futballt mutatott a két együttes. Egy hét felkészülési időszak után kifejezett jó felmérő volt ez a játékrész. A második félidőben sok fiatalunk lehetőséget kapott. Ők is jól mentek előre, persze, azt látjuk, hogy van, akinek még egy kis időre van szüksége. Az eredmény nem mindig fontos a felkészülési időszak alatt, de jól játszottunk, szép gólokat szereztünk, ráadásul senki nem sérült meg. Ezeknek mindenképpen örülhetünk” – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a fradi.hu-nak.

Az első félidő folyatásában Dibusz Dénesnek is akadt dolga, míg a másik oldalon Varga Roland és Cristian Ramírez is betalálhatott volna, ez azonban egyiküknek sem sikerült, így a csapatok 0–0-val vonultak a pihenőre.

A Fradi szinte teljes sort cserélt a második félidőre, Thomas Doll pedig sok fiatal játékosának szavazott bizalmat, akik – mint később kiderült – éltek is lehetőséggel.

Az 54. percben Nagy Dominik lépett ki egy ellenféltől kapott labdával, majd tizenöt méterről a kapujából kirontó kapus lába között a hálóba lőtt (1–0). Ezzel azonban nem álltak le a zöld-fehérek: a 66. percben az első csapatban most bemutatkozó Gera Dávid jobb oldali beadása után Kárász Krisztián az ötös sarkáról ívelt fejessel vette be a nagymihályiak kapuját. 2–0

A folytatásban még akadt lehetőség Busai Attila és Nyéki Márk előtt is, mindketten elhibázták; a Ferencváros megérdemelten győzött 2–0-ra a második félidőre elfáradó nagymihályiak ellen.

PERCRŐL PERCRE

90. perc: Véget ért a találkozó, a Ferencváros megérdemelten nyert 2–0-ra.

85. perc: Már mindkét csapat a végét várja, egyik fél sem erőlteti a támadásokat.
78. perc: Egy kontra végén Nyéki kissé kisodródott helyzetből, ballal az oldalhálóba lőtt.
74. perc: Gera Dávid az alapvonalról passzolt Busai elé, aki a kapuval szemben lőhetett, de a vendégkapus bravúrral hárított.
70. perc: A második gól óta kissé leült a meccs, ellenben az időjárás jobbra fordult, és már szépen süt a nap.
68. perc: Vajs lőtt huszonöt méterről, de próbálkozása jócskán elkerülte a hazai kaput.

66. perc: Gera Dávid jobb oldali beadása után Kárász Krisztián az ötös sarkáról egy ívelt fejessel vette be a nagymihályiak kapuját. 2–0

59. perc: Dragóner Filipet könyökölték le a vendégek tizenhatosán belül, a bíró azonban nem látta szabálytalannak az esetet, kiváltva ezzel a hazai nézők nemtetszését.

54. perc: Nagy Dominik lépett ki egy ellenféltől kapott labdával, majd tizenöt méterről a kilépő kapus lábai között a hálóba lőtt. 1–0

47. perc: A Fradi szinte teljes sort cserélt a második félidőre, csak Pintér Ádám maradt a pályán. Így néz ki most a fiatalokkal teletűzdelt hazai csapat felállása: Jova – Kárász, Pintér Á., Gyurácz, Silye – Csukics, Gera D. – Nagy D., Busai, Nyéki – Dragóner F.

46. perc: Rövid szünet után újra útjára indult a labda.

45. perc: Véget ért az első félidő, az állás 0–0!

42. perc: Lamah és Ramírez összjátéka után utóbbi lőtt kapura 22 méterről, lövése azonban elszállt a jobb felső sarok mellett.
40. perc:
Gera ugratta ki Varga Rolandot, aki nem tudta átemelni a kapujából kilépő Kirát.
38. perc:
Leandro hosszan előrevágott labdája után Lamah esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.
31. perc: Egy szépen felépített vendégtámadás végén Hamulak fejelhetett hét méterről, senkitől sem zavartatva, próbálkozása azonban elkerülte Dibusz kapuját.

28. perc: Veszélyes FTC-helyzetek! Előbb Lamah passzából Gera tizennyolc méterről eleresztett bal alsó sarokba tartó lövését ütötte szögletre Kira, majd Hajnal szöglete után Gera kilenc méterről fejelt, de a vendégkapus ezúttal is a helyén volt, és kitolta a léc alá tartó labdát.

23. perc: Sedlák vállalkozott lövésre 20 méterről, de Dibusz résen volt, és szögletre tolta a jobb alsóba tartó labdát.
21. perc: Hajnal szöglete után Leandro húzott kapura egy lecsorgó labdát, a vendégek azonban az utolsó pillanatban, a gólvonalról felszabadítottak.
18. perc: A nagymihályiak legaktívabbja, Garcia Bayón lőtt huszonöt méterről a hazai kapu fölé.
16. perc:
Lamah kiugratása után Dilaver léphetett volna ki ziccerben, a vendégkapus azonban jó ütemben lépett ki a kapujából.
15. perc: Csendesen csordogál a meccs, főleg a középpályán birkóznak a csapatok, igazi helyzet még egyik oldalon sem adódott.
10. perc: Hajnal és Lamah háromszögelése után a magyar középpályás tüzelt tizennégy méterről, a labda azonban a kapu fölé szállt.
6. perc:  Lamah gurított vissza az alapvonalról Ramírezhez, aki remekül tekert Varga Rolandhoz, a csatár fejesét azonban könnyedén lehúzta a vendégek kapusa.
5. perc: Tóth és Garcia Bayón szép összjátéka végén utóbbi adott be, de középen Pintér Ádám biztosan mentett az érkező csatárok elől. 

A mérkőzést a népligeti edzőcentrum műfüves pályáján rendezik meg, amely körül nagyjából háromszáz néző helyezkedik el.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ!

Thomas Doll csapatának ellenfele a tizenkét csapatos szlovák első osztály tizedik helyén álló Zemplín Michalovce.

A Ferencváros labdarúgócsapata a szerdai, Bonyhád elleni 17–0-s siker után újra a Népligetben lép pályára. A csapat a jövő héten a törökországi Belekben folytatja a felkészülést, ahol összecsap a Paderbornnal, a Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków-val, valamint a horvát élvonal harmadik helyén álló Hajduk Splittel.

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–ZEMPLÍN MICHALOVCE FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN! HAMAROSAN KEZDŐDIK A TALÁLKOZÓ!

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
– 
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Holman Dávid (Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ognjen Djelmic (bosnyák, Zeljeznicar Bosznia-Hercegovina), Kleinheisler László (Videoton), Otigba Kenneth (Heerenveen Hollandia), Stieber Zoltán (Hamburg Németország)
Távozók: Kurucz Péter (lejárt a szerződése, érdeklődnek iránta: Kisvárda, Nyíregyháza)
Kölcsönbe távozók: Csilus Ádám (Soroksár), Haris Attila (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Haraszti Zsolt, Holman Dávid (DVTK, Haladás, Puskás FC), Popov Patrik (Soroksár) 

A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Külföldi edzőtábor: Törökország (Belek), január 20–30.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK 
Január 13., 15.00: FTC–Bonyhád 17–0 (Varga R. 3, Sesták 3, Busai 2, Lamah 2, Dragóner F. 2, Gera, Hajnal, Leandro, Csukics, öngól)
Január 16., 14.00: FTC–Zemplín Michalovce (Nagymihály; szlovák)
Január 23., 15.00, Törökország: Paderborn (német II.)–FTC
Január 26., Törökország: Wisla Kraków (lengyel)–FTC
Január 29., 15.00, Törökország: Hajduk Split (horvát)–FTC
Február 4., 14.00: FTC–DVSC

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.20 22:08:10

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Azért pedig ne kelljen már elnézést kérni – pontosabban a tényektől elvonatkoztatni –, ha egyes történések kapcsán bele-belebotlunk a honi futball történetének legsötétebb fejezeteibe, s ennek kapcsán megírjuk valakiről az igazat.

2018.02.20 17:55:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Debrecen otthon kapott ki, s került nehéz helyzetbe • Az Újpest és a Paks meccse elmaradt.

2018.02.19 23:18:11

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES TAVASZVÁRÓ I. Ez az igazi Haladás? 11 mérkőzés óta veretlen a Hipp-csapat.

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.