Visszatértek a válogatottak, új arcokkal nyert kupát a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.06. 17:54
null
Egy rontás döntött, a Ferencváros tizenegyespárbajban múlta felül a Standardot (Fotó: Földi D. Attila)
A labdarúgó NB I-re, valamint a Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Ferencváros a negyedik – eddigi tudásunk szerinti utolsó – felkészülési mérkőzésén tizenegyespárbajban 6–5-re legyőzte a belga Standard Liege-t az Üllői úton. Az FTC-ben Lovrencsics Gergő és Marco Djuricin is bemutatkozott.

 

 

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, MASPED-KUPA
FERENCVÁROS–STANDARD LIEGE (belga) 0–0, 11-esekkel 6–5
Budapest,
Groupama Aréna, 3923 néző. V: Berke Balázs
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing, Leandro – Lovrencsics, Pintér Á., Gera Z., Ramírez – Böde, Sesták. 2. félidő:Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing (Haris, 65.), Ramírez – Radó, Gyömbér, Csukics, Sesták (Csernik, 65.) – Busai, Djuricin. Vezetőedző: Thomas Doll
STANDARD LIEGE: Hubert – Fai, Arslanagic, Scholz, Andrade – Edmílson Junior, Trebel (Yattara, 62.), B. Touré (Legear, 62.), Dossevi (Marquet, 62.) – Santini, Miya (I. Cissé, 62.). Vezetőedző: Yannick Ferrera

Negyedik felkészülési mérkőzésén, de a Groupama Arénában a szezonban először lépett pályára a Ferencváros. Az ellenfél a belga Standard Liege volt, amely Belga Kupa-győztesnek mondhatja magát, ezért már biztosan az Európa-liga csoportkörében kezdi meg az európai kupaszereplését.

A mérkőzés meglehetősen eseménytelenül kezdődött, hiába kapott a Fradi kezdőcsapatában helyet az Eb-t megjáró Gera Zoltán, Dibusz Dénes, Pintér Ádám, Böde Dániel és – a friss igazolásként – Lovrencsics Gergő, valamint a szlovák válogatott Stanislav Sesták, illetve a Copa Americán szereplő Cristian Ramírez is. Több nagy név viszont a keretbe sem került be: Nagy Ádám, Varga Roland, Hajnal Tamás és Florian Trinks.

Az első nagyobb helyzet a belgák előtt adódott, Ivan Santini közeli próbálkozását Dibusz remek vetődéssel hárította a 24. percben. Két perccel később Gera egy támadáson belül két gólt is szerezhetett volna, ám előbb közeli fejesét kivágta a gólvonalról Birama Touré, majd a visszaemelt labda utáni próbálkozásába Darwin Andrade ugrott bele. A folytatásban Santini fejese, majd Mathieu Dossevi lövése is csak centikkel ment el a jobb oldali kapufa mellett, míg a másik oldalon Böde kiugratása után Ramírez a kapusba vágta a labdát ziccerben.

A második negyvenöt percre – Dibuszt leszámítva – magyar válogatottjai nélkül, ötöt cserélve a Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing, Ramírez – Radó, Gyömbér, Csukics, Sesták – Busai, Djuricin felállásban futott ki a Ferencváros. A belgáknál is több friss ember állt be, ám ez a játék képén nem mutatkozott meg, a második félidő eléggé ellaposodott.

A Fradiban az utolsó fél órában lehetőséget kapott két fiatal, Haris Attila és Csernik Kornél is, a kapuk ezután sem igen forogtak veszélyben, gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó (0–0). A mérkőzésen azonban el kellett dönteni a Masped-kupa sorsát, ezért tizenegyespárbaj következett, amelynek első öt körében senki sem hibázott, a hatodikban Cristian Ramírez értékesített 11-ese után az ellenfél rúgója azonban igen, így Thomas Doll csapata örülhetett.

„Hasznos mérkőzést játszottunk, sok tapasztalattal gazdagodtunk, jó teszt volt a belgák elleni meccs. A válogatott játékosok jól tértek vissza, úgy gondolom, hogy elsőre igazán remekül megoldották a feladatukat. Egy erős ellenfél ellen játszottunk, nagyon jó játékerőt képviselnek a belgák. A fontos selejtező mérkőzések előtt nagyon kellett egy ilyen találkozó, reális képet kaptunk arról, hogy jelenleg hol tartunk a felkészülésben” – mondta a mérkőzést követően Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a fradi.hu-nak.

PERCRŐL PERCRE

Marquet hibázott, Dibusz megfogta a jobb alsóba tartó tizenegyesét, így a Ferencváros nyerte meg a Masped-kupát. 6–5

Hubert jó irányba indult, de Ramírez tizenegyesét sem tudta hárítani. 6–5

Ibrahima Cissé is szépen a hálóba helyezte a labdát. Még mindig nincs hiba. 5–5

Csukics a másik irányba vetődő Hubert mellett a jobb alsóba lőtt. 5–4

Goreux tizenegyesét érezte Dibusz, a bal alsóban kikötő labdát azonban nem érte el. 4–4

Gyömbér esélyt sem hagyott a belga kapusnak, így továbbra sincs hiba egyik oldalon sem. 4–3

Fiore sem hibázott, a kapu bal oldalát választotta. 3–3

Hubert újra jó felé ment, de Radó megemelte a labdát, így ebbe nem tudott beleérni sem. 3–2

Dibusz ezúttal nem érezte az irányt, Yattara simán a kapu jobb oldalába lőtte a labdát 2–2

Djuricin tizenegyesébe ugyan beleért Hubert, hárítani azonban nem tudott. 2–1

Legear erősen és laposan a kapu jobb oldalába vágta a labdát. 1–1

Busai a bal alsóba helyezte a labdát, a kapus a másik irányba vetődött. 1–0

90. perc: Véget ért a mérkőzés, így a Masped-kupa sorsát tizenegyespárbajban döntik el a csapatok.

90. perc: Ramírez vágta fel Dompét, amiért ő is kapott egy sárgát. A belgák játékosa lefeküdt az oldalvonalon kívülre, nem tudja folytatni az összecsapást.

89. perc: Haris emelt kevéssel a kapu fölé a tizenhatos bal csücskéről.

88. perc: Dompé tüzelt huszonöt méterről, Dibusz azonban egy vetődéssel hárított.

85. perc: Csernik és Ramírez játszott össze a tizenhatoson belül, egy szögletet sikerült kiharcolniuk, melyet Radó hiába ívelt középre, a kapus könnyedén lehúzta.

82. perc: Djuricin is eleresztett egy lövést, középre tartó próbálkozását azonban könnyedén fogta Hubert.

81. perc: Marquet próbálkozott egy lövéssel, ám több méterrel célt tévesztett.

Közben az izlandi szurkolók is megérkeztek, legalábbis az általuk elterjesztett ütemes taps harsant fel az Üllői úton.

79. perc: A tizenhatoson belülre betörő Dompé elől mentett egy remek becsúszással Dilaver.

78. perc: Haris kapott egy rúgást Ibrahima Cissétől, ám a sárga lap ezúttal nem villant.

76. perc: Gyömbér Gábor buktatta Dompét, amiért megkapta a találkozó első sárga lapját.

75. perc: Egy előreívelt labda után Hüsing próbálta középre juttatni a labdát, Hubert azonban a kapujából kivetődve megszerezte azt.

71. perc: Radó bal oldali lapos beadása pattant szögletre.

70. perc: Radó ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, melyet Djuricin bólintott a kapu felé, ám Hubert könnyedén felszedte a labdát.

68. perc: Djuricin mellett Arslanagic esett el, ám nincs harag, mindketten folytatják a játékot.

65. perc: Újabb két csere a Fradinál: Sesták és Nalepa hagyta el a pályát, helyükre Haris Attila és Csernik Kornél állt be.

62. perc: Cseréltek a belgák: Dossevi, Miya, Trebel és Touré jött le a pályáról, helyükre beállt Yattara, Legear, Marquet és Ibrahima Cissé.

61. perc: Miya védője szorításában fejelt a kapu fölé.

59. perc: Radó bal odldali szöglete után eltakarították a labdát a vendégek, majd kis híján ziccerig vezettek egy kontrát, az utolsó passzba azonban hiba csúszott.

56. perc: Radó szabadrúgása után kavarodásban úgy tűnt, egy belga játékos kézzel ért a labdába, a játkvezető azonban nem ítélt büntetőt.

55. perc: Csukics előrevágott labdáját fogta meg Hubert a tizenhatos vonalánál.

52. perc: Touré lapos kísérlete suhant el jóval a jobb kapufa mellett.

48. perc: Trebel tekert a kapura egy szabadrúgást, Dibusz azonban a léc fölé paskolta a próbálkozását.

46. perc: Így áll fel a második félidőre a Fradi: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing, Ramírez – Radó, Gyömbér, Csukics, Sesták – Busai, Djuricin.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a belgák kezdték a második félidőt.

A Fradiban ma biztosan nem kap szerepet Varga Roland és Hajnal Tamás, akik civilben vannak jelen a mérkőzés. Mellettük a rengeteg klub által keresett Nagy Ádámot egyelőre sem a lelátón, sem a kispadon nem fedeztük fel.

Egy kis színes: a mérkőzés előtt Kassai Viktor neve szerepelt a hivatalos összeállításokon, mint játékvezető, azonban természetesen nem ő, hanem Berke Balázs vezeti a mérkőzést.

45. perc: Véget ért az első félidő, mindkét csapat előtt több nagy helyzet is adódott, ám egyelőre gól nélküli állással vonulnak a pihenőre a felek.

43. perc: Dilaver állt be szépen Andradének, így Dibusz végezhetett el kirúgást.

39. perc: Miya durrantott a kapu mellé harminc méterről.

37. perc: Böde ugratta ki remek ütemben Ramírezt, aki kettőt igazított a labdán, majd lőtt, Hubert lábában azonban elakadt a labda.

36. perc: Edmílson Junior egymás után másodszor is beadással próbálkozhatott, ezúttal Dilaverben elakadt a labdája.

32. perc: Santini szerzett labdát a Fradi térfelén, majd Dossevit ugratta ki, akinek a lövése elsuhant a jobb kapufa mellett. Ez is veszélyes volt.

30. perc: Treben jobb oldali szöglete után Santini emelkedett a legmagasabbra, fejese azonban centikkel elment a jobb oldali kapufa mellett. Dibusz csak szemmel verte a labdát.

26. perc: Edmílson verte meg a bal oldalon Dilavert, majd a beadást választotta, Ramírez azonban becsúszva szögletre vágta a veszélyesen érkező labdát.

26. perc: TŰZIJÁTÉK A BELGA KAPU ELŐTT! Lovrencsics szöglete után Gera közeli fejesét Touré a gólvonalról vágta ki, majd a visszaemelt labda is Gera elé került, ám újabb lövésébe Andrade belevetődött.

24. perc: HELYZET! Edmílson Junior bal oldali beadását Santini húzta kapásból kapura, de Dibusz egy remek vetődéssel oldalra tolta a labdát.

21. perc: Arslanagic bólintott a kapu fölé egy jobb oldali szöglet után.

20. perc: Trebel próbálkozott huszonöt méterről, de labdája jóval elment Dibusz kapuja mellett.

16. perc: Lovrencsics szögletének alászaladt Hubert, ám hiába került Leandro elé a labda, a védőkről azonban azonban újabb szögletre pattant a próbálkozása. Az újabb sarokrúgás után Böde lőtt a kapu fölé.

15. perc: Gera próbálta az alapvonalról az ötösön belülre juttatni a labdát, ám a védők szögletre mentettek.

13. perc: Lovrencsics és a korábbi újpesti Andrade csapott össze keményen, de úgy tűnik, sikerült megbeszélniük a kisebb nézeteltérést.

11. perc: Lovrencsics jobb oldali félmagas beadása sem volt pontos.

9. perc: Böde kiugratása után a védőjével viaskodó Lovrencsics elől a kapujából kifutó Hubert becsúszva elrúgta a labdát.

6. perc: Andrade bal oldali beadását Dilaver vágta szögletre, melyet követően higgadtan hozta ki a labdát a Ferencváros.

4. perc: Edmílson Junior beívelését ölelte könnyedén magához Dibusz.

3. perc: Sesták bal oldali szöglete után szabadítottak fel a vendégek.

A Ferencváros zöld-fehérben, a belgák piros felsőben és fehér nadrágban léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros indította útjára a labdát.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Standard Liege felkészülési mérkőzés. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A Fradi háza táján ma két fontos bejelentés is történt: egyrészt a klub szerződést hosszabbított a Thomas Doll vezette szakmai stábbal (így Ralf Zumdickkal és Theo Schneiderrel is), míg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a BL-ben az FTC ellenfelének kisorsolt Skënderbeu keresetét, így Gera Zoltánék játék nélkül jutottak a harmadik selejtezőkörbe, amelynek sorsolását július 15-én tartják meg Nyonban.

Az FTC mai ellenfele a Standard Liege lesz, amely a belga élvonal 2015–2016-os kiírásának alapszakaszában a hetedik helyen végzett, így épp csak lecsúszott a bajnoki címért rendezett hatcsapatos rájátszásról. A Belga Kupát azonban elhódította, így az Európa-liga csoportkörében kezdheti meg nemzetközi kupaszereplését a 2016–2017-es szezonban.

A Ferencváros az első felkészülési találkozóján nehezen, de 2–1-re legyőzte a Szekszárdot, majd 4–0-ra kiütötte a másodosztályba frissen feljutó Cigándot, a harmadik népligeti edzőmeccsén pedig gól nélküli döntetlent játszott a szerb élvonalbeli FK Vozsdovaccal.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Oliver Hüsing(német, Werder Bremen – Németország), Lovrencsics Gergő(Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők:Marco Djuricin(osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria, legutóbb kölcsönben Brentford – Anglia)
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám(Soroksár),Csilus Tamás (Kisvárda, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:BeseBarnabás(MTK),Fiola Attila(Puskás Akadémia), Stieber Zoltán(Hamburg, a tavasszal kölcsönben Nürnberg – Németország),Szalai Ádám(Hoffenheim, a tavasszal kölcsönben Hannover 96 – Németország),Rafael van der Vaart(holland, Real Betis – Spanyolország)
Távozók:Hodgyai László(szabadon igazolható),Kunsági Roland(soroksági kölcsön után ETO FC Győr),Roland Lamah(belga, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Crvena zvezda – Szerbia, Egyesült Államok, Katar, Kína)
Kölcsönbe távozók: Haris Attila(Soroksár, ismét kölcsönbe),Silye Erik(Soroksár), Valencsik Dávid(Soroksár, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Böde Dániel(érdeklődik iránta: Hapoel Beer-Seva – Izrael),Nagy Ádám(érdeklődnek iránta: Chelsea, Liverpool, Leicester City, Southampton – Anglia; Freiburg, Hamburg – Németország; Bologna – Olaszország; Benfica, Braga – Portugália, Trabzonspor – Törökország; Marseille – Franciaország; Rapid Wien – Ausztria)

A FERENCVÁROS NYÁRIFELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
június 8.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 17.:Ferencváros–Szekszárd 2–1(Busai, Nagy D. – 11-esből)
Június 23.:Ferencváros–Cigánd 4–0(Busai 2, Trinks, Csernik)
Június 29.:Ferencváros–Vozsdovac (szerb) 0–0
Július 6., 18.00: Ferencváros–Standard Liege (belga)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik