Felkészülés: félpályás Kanta-gól, de MTK-vereség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.13. 19:08
Elszenvedte első vereségét a felkészülési időszakban az MTK labdarúgócsapata. A kék-fehérek 4–3-ra kaptak ki a szlovák Podbrezovától a Hidegkuti-stadionban. Vass Patrik gólt szerzett, Kanta József duplázott, a hajrában hatalmas góllal állította be a végeredményt.
Az MTK Dragan Vukmir nélkül állt ki a találkozóra, a légiósnak családi okok miatt sürgősen Belgrádba kellett utaznia, a helyén Tóth Ferenc kapott lehetőséget. A legutóbb a szlovák másodosztály második helyén végző zólyombrézói ellenfél egy szöglet utáni fejes révén jutott előnyhöz, majd egy eladott labdát követően a szünetre már 2–0-ra vezetett, emellett egy kapufát is lőtt.Az MTK a második félidő elején gyorsan szépített: Horváth Péter ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt Kanta József értékesítette. Egyenlítés helyett jött az újabb szlovák gól, ismét egy szöglet utáni fejesből. Vass Patrik szépített ismét, a tizenhatoson kívülről nagy gólt ragasztott a pipába, ám az ellenfél egy cselsorozat végén ismét kétgólosra növelte előnyét. A végeredményt Kanta állította be, nem mindennapi góllal: a csapatkapitány kiszúrta, hogy a kapus kicsit kint áll, így a felezővonal közeléből kapura emelt, sikerrel.

Az MTK legközelebb a Vasas ellen lép pályára kedden, 17 órától.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK–PODBREZOVÁ (szlovák II.) 3–4
(0–2)
Budapest, Hidegkuti Stadion
MTK:
Groppioni – Nagy, Kálnoki Kis, Tóth F. (Ayub), Deutsch (Hajdú) – Pölöskei Zs., Poór, Kanta J. – Vass P., Tischler (Horváth P.), Horváth Zs. (Bese). Szakmai igazgató: Garami József
Az MTK gólszerzői: Kanta J. (2), Vass P.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik