Egygólos DVSC-győzelem a DVTK ellen

Vágólapra másolva!
2013.02.23. 16:50
null
Pölöskey Péter (balra) lőtte a DVSC győztes gólját (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó NB I címvédője, a DVSC-Teva felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte a DVTK-t Pallagon. A Paks 3–0-ra nyert a Kozármisleny ellen, a Lombard két góllal kikapott dunaszerdahelyi ellenfelétől, míg a Kecskemét a visszatérő Yannick találatával verte meg a Békéscsabát.


DVSC-TEVA–DVTK

A diósgyőri klub Twitter-oldalának tájékoztatása szerint az esőben elkezdett találkozó 12. percéig kellett várni az első nagy helyzetre, de mindjárt gól is esett ekkor, Vági labdaszerzése után Rudolf kapta meg a labdát, centerezését pedig Bacsa 1 méterről a hálóba vágta (0–1).

Az első negyedórát követően kiegyenlített a debreceni együttes, Ribánszki buktatta a kilépő támadót a 16-os előtt, amiért piros lapot kapott – emberhátrányba nem került a DVTK –, a 17 méteres szabadrúgást pedig Rezes Tajti kapujába csavarta (1–1).

Ezt követően a hazaiak részéről Boudla, a vendégekéről Rudolf lövése kerülte el a kaput, majd utóbbi szöglete után Kádár fejelt fölé, mielőtt a hajrában Luque távoli löketét Polekszics hárította.

A második játékrészre sort cserélt a DVSC, a kezdőcsapat pedig öt perc után megszerezte a vezetést, Pölöskey lépett ki a leshatárról, és 10 méterről nem hibázott (2–1).

A 65. percben Luque szöglete után a gólvonalon álló Abdouramanról pattant ki a labda, majd a hajrában a spanyol középpályás kornerét Hanek fejelte centikkel mellé. Az utolsó perceket nagyon megnyomta a diósgyőri csapat, de újabb gólt már nem tudott szerezni, így a DVSC 2–1-re nyert végül.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–Diósgyőr 2–1 (1–1)
Debrecen-Pallag,
zárt kapus. Vezette: Varga L.
DVSC, 1. félidő: Polekszics – Kuti, Máté, Ludánszki, Ferenczi – Kulcsár, Gál, Sl. Boudla (Bódi, 37.), Rezes – Szécsi M., Sidibe
DVSC, 2. félidő: Polekszics – Kuti, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics, Ferenczi (Se. Bouadla, 56.) – Pölöskey, Coulibaly
DVTK: Ribánszki (Tajti, 15.) – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Bacsa (Hanek, 84.), Elek Á. (Abdouraman, 46.), Takács P., Luque – Tisza (Gallardo, 37.), Rudolf (Fernando, 72.)
Gólszerző: Rezes (16.), Pölöskey (50.), ill. Bacsa (12.)
Piros lap: Ribánszki (15.)
Forrás: dvsc.hu


LOMBARD FC–DAC (szlovákiai)

A dunaszerdahelyi DAC futballcsapata felkészülési mérkőzésen 2–0-ra nyert a Lombard FC otthonában, Pápán.

„A mai találkozón főként a Lombard saját nevelésű labdarúgóinak, valamint azoknak a külföldi játékosainknak adtam lehetőséget, akik teljes mérkőzést a felkészülés folyamán még nem játszottak. Mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a szlovák csapatnak, a gólhelyzetek kihasználásával azonban gondjaink voltak, ők viszont két védelmi megingásunkat kihasználták – nyilatkozta a Lombardot irányító Zsivóczky Gyula a klub honlapjának.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LOMBARD FC–DAC (szlovákiai) 0–2

 

KECSKEMÉT–BÉKÉSCSABA

Yannick Mbengono a héten tért vissza a DVSC-Tevától a Kecskemét labdarúgócsapatába, amely az ő góljával nyerte meg 1–0-ra szombati felkészülési mérkőzését hazai pályán a másodosztályú Békéscsaba ellen.

A KTE-Phoenix Mecano – a klub hivatalos honlapja szerint – már a 27. percben cserére kényszerült Rajczi Péter kisebb húzódása miatt, és a hazaiak a 75. percig hiába támadtak többet, nem tudták feltörni a békéscsabaiak védelmét. Negyedórával a vége előtt azonban Patvaros Zsolt kiugratta Yannickot, aki a kapus kicselezése után megszerezte a találkozó egyetlen gólját. A KTE így győzelemmel zárta a téli felkészülést.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KTE-Phoenix Mecano–Békéscsaba 1–0

KTE: Antal – Mogyorósi, Póti, Vaskó, Forró – Pekár (Joszeliani, 46.), Vukaszovics, Patvaros, Bertus (Díaz, 70.) – Rajczi (Balázs Zs., 27.), Burgos (Yannick, 65.).
G: Yannick (75.)

 

PAKS–KOZÁRMISLENY

A tavaszi idényrajtot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén az NB I-es MVM Paks labdarúgócsapata hazai pályán 3–0-ra nyert a másodosztályú Kozármisleny ellen.

„Míg az edzőtáborokban füvön játszottunk, addig ezt az utolsó felkészülési mérkőzésünket műfüvön kellett lejátszanunk az időjárás miatt. Egy igazán jó csapat ellen tudtunk nyerni, de nem is ez, hanem inkább az a fontos, hogy egyrészt nem kaptunk gólt, másrészt pedig az új igazolásaink jó teljesítményt nyújtottak” – nyilatkozta a Paks edzője, Tomiszlav Szivics a klub honlapjának.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MVM PAKS–KOZÁRMISLENY 3–0
PAKS: Németh G. (Csernyánszky) – Heffler T. (Sifter), Éger, Fiola, Szabó J. (Juhász D.) – Könyves (Hahn), Bartha (Kovács G.), Báló (Vayer G.), Heffler N. (Tököli) – Lázok (Mészáros I.), Eppel
KOZÁRMISLENY: Sólyom (Helesfay D.) – Vég, Fellai (Erős), Nagy J., Fenyvesi – Szabó B. (Városi), Nagy D. – Karacs (Berdó V.), Birtalan (Boda), Bjelanovics – Fröhlich
G: Eppel (26.), Lázok (52.), Juhász D. (69.)

 

PMFC-MATIAS–ND MURA

A labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC-Matias felkészülési mérkőzésen 4–3-as vereséget szenvedett a szlovén ND Murától.

A pécsiek góljait Wittrédi Dávid (2) és Miroszlav Grumics jegyezte.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PMFC-Matias–ND MURA 3–4 (0–1)
PMFC: Sánta (Dibusz, 69.) – Lázár, Causic, Balogh B. (Krejci, a szünetben), Zeljkovic (Fodor, a szünetben) – Akassou (Horváth A., 65.), Koller (Uzoma, a szünetben) – Bailo (Nagy O., a szünetben), Szatmári (Wittrédi, a szünetben), Horváth Zs. – Simon Attila (Grumics, 65.)
A Pécs gólszerzői: Grumics (70.), (Wittrédi 82., 90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik