Felkészülés: az Újpest egy góllal legyőzte az eszékieket

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.15. 20:29
null
Kire Risztevszki (jobbra) kezdőként lépett pályára az NK Osijek ellen (Fotó: ujpestfc.hu)
Az Újpest FC NB I-es labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte az NK Osijeket Szekszárdon. A lila-fehérek győztes gólját az első félidő végén Koszta Márk lőtte.

 

Azért Szekszárdon került sor az Újpest és a horvát élvonalbeli NK Osijek összecsapására, hogy a két csapat nagyjából egyforma távolságban legyen a saját stadionjától. A lila-fehérek kezdőcsapatába a nyári szerzemények közül Mészáros Karol és Koszta Márk is bekerült, a vezetést épp utóbbi játékos találatával szerezte meg Nebojsa Vignjevics csapata az első félidő végén. Az ellenfél védelemének bizonytalankodását Koszta használta ki, aki Rácz Barnabás előkészítése után higgadtan emelt az eszékiek kapujába.

A második félidőben mindkét csapat sokat cserélt, s újabb gól már nem esett (rögtön a második félidő elején Koszta büntetőt hibázott), így az Újpest a harmadik nyári felkészülési meccsén a második győzelmét aratta.

A lila-fehéreknél két próbajátékos is pályára lépett: Mateja Milasinovic a Partizan Beograd U19-es csapatának játékosa – ő már az ETO FC Győr és az FC Ajka elleni mérkőzésen is szerepet kapott –, míg Jelena Richárd a Paksi FC kötelékébe tartozik, de az előző idényt kölcsönben az NB II-ből kieső Mosonmagyaróvárnál töltötte (30 NB II-es meccsen 6 gólt szerzett).

„Jó teszt volt számunkra ebben a periódusban egy kemény ellenféllel szemben. A mostani időszakban elégedett lehetek a teljesítményünkkel, a játék több elemében még jobbak lehetnénk, de általánosságban jó meccset láthattunk. Nyilvánvalóan kemény munka áll már mögöttünk, ezt folytatjuk a jövőben is” – értékelt az Újpest FC hivatalos honlapján Nebojsa Vignjevics.

Az eszéki együttesben Kleinheisler László nem játszott.

NB I-ES CSAPAT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Újpest FC–NK Osijek (Eszék, horvát I.) 1–0
(1–0)
Szekszárd,
zárt kapuk mögött
ÚJPEST: Banai – Pauljevics, Litauszki, Risztevszki, Balázs B. – Kovács L., Onovo – Mészáros K., Rácz B., Simon K. – Koszta. Csereként lépett pályára: Pajovics, Burekovic, Milasinovic, Szankovics, Filipovics, Rossy, Zsótér, Obinna, Jelena
Gólszerző: Koszta (41.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik