Felkészülés: az U20-as válogatott legyőzte a Honvédot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.19. 18:17
Az U20-as magyar labdarúgó-válogatott Telkiben felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte a Bp. Honvédot.

A május végén kezdődő U20-as világbajnokságra készülő magyar válogatott vasárnaptól csütörtökig edzőtáborozott Telkiben – olvasható az mlsz.hu beszámolójában.

Szalai László szövetségi edző 20 játékosnak tartott edzőtáborozást, de a klubokkal való egyeztetések után, a közös együttműködés során kialakult jó viszony fenntartásának jegyében elengedett néhány labdarúgót egyesületéhez, így volt, aki csak az első napokban vett részt az edzéseken, és akadt olyan is, aki az utolsó napokra érkezett meg Telkibe. A Budapest Honvéd elleni csütörtöki edzőmeccsre 13 mezőnyjátékos maradt a keretben, közülük mindannyian pályára léptek a találkozón.

A meccsen a gól nélküli első félidő után a kispestiek szereztek vezetést egy szöglet után, nem sokkal később Kővári Róbert egyenlített, a hajrában pedig a mérkőzés egyik legjobbja, Gera Dániel büntetőből belőtte a válogatott győztes gólját.

„Az edzések során elsősorban a masszív védekezést és az abból indított kontratámadásokat gyakoroltuk, úgy éreztem, a mérkőzésen sikerült megvalósítanunk a kért feladatokat – mondta a találkozó után az mlsz.hu-nak Gera Dániel. – A csapatjátékban sikerült valamelyest előrelépnünk, de még távol vagyunk attól, amit szeretnénk elérni. A védekezés része rendben volt, támadásban viszont kevesebbszer tudtunk felérni az ellenfél kapuja elé, mint terveztük. Mindig kritikus vagyok magammal szemben, ezért most is úgy éreztem, hogy lehetett volna jobb is a játékom, de nagyon figyeltem a kért mozgásokra, a taktikai feladatok betartására, ez többé-kevésbé jól ment, támadásban viszont szerettem volna jobb teljesítményt nyújtani.”

A kispestieknél a szerdán Diósgyőrben nem szereplő játékosok léptek pályára, nem számítva Csábi Mihályt, aki a válogatottat erősítette. A Honvéd az utolsó tíz percben már csak tíz emberrel játszott, mert Botka lába begörcsölt, és Rossi mester inkább lehozta, minthogy megsérüljön a védő.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
U20-AS VÁLOGATOTT–BP. HONVÉD 2–1
(0–0)
Telki
MAGYARORSZÁG U20:
Székely György (Dániel Csaba, a szünetben) – Polgár Kristóf, Kecskés Ákos, Asztalos Dávid, Marcsek Ákos – Osváth Attila (Csábi Mihály, a szünetben), Gera Dániel, Bereczki Dániel (Nagy Ádám, 70.) – Kővári Róbert, Vida Krisztopher (Mervó Bence, a szünetben), Németh Márió
HONVÉD: Horváth (Czuczi) – Botka, Elez (Bora), Kristi (Dékány), Projics (Morgan) – Meza (Tóth B. (Miski), Lőrinczy, Izazola, Punosevac (Koszta), Palacios
G:
Kővári, Gera, ill. Palacios

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik