BORSOS LÁSZLÓ, K. Zs. 2020.07.15 12:44 Frissítve: 2020.07.15 16:31

Felkészülés: az MTK ötöt vágott a III. Kerületi TVE-nek

Az élvonalbeli rajtra készülő MTK 5–1-re legyőzte az NB III-as III. Kerületi TVE-t a két labdarúgócsapat szerda délelőtti felkészülési mérkőzésén.

Öt gólt ünnepelhettek az MTK-sok (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Az első játékrészben három új igazolás, Milan Mijatovics, Barna Szabolcs és Balázs Benjámin is bemutatkozott Michael Boris együttesében. A kék-fehérek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, a 22. percben góllá érett a mezőnyfölény: a sérüléséből felépülő Myke Bouard Ramos érkezett kiváló ütemben Prosser Dániel beadására, és a kapu bal oldalába bombázta a labdát.

Két perccel később kétgólosra nőtt a házigazda előnye, Prosser lőtte ki mintegy 20 méterről a jobb felső sarkot. Egy perccel később Remili Mohamed harcolt ki büntetőt a túloldalon – Mijatovics ugyan bravúrral hárította Remili tizenegyesét, a kipattanó labda a hálóba került, szépített a III. Kerület.

A második félidőben sort cserélt az MTK, csupán Prosser és Varju Benedek maradt mindvégig a pályán. A klub színeiben első mérkőzésén léphetett pályára Tiago Ferreira, valamint Sebastián Herrera, mind a ketten biztatóan mozogtak.

A folytatásban is a házigazda dominált, a 63. percben Prosser hanyag eleganciával szerzett átemelős gólt, majd önzetlenül kiszolgálta Lencse Lászlót, aki megszerezte csapata negyedik találatát. Ezt követően sem állt le az együttes, sorra alakította ki a helyzeteket, s Lencse értékesített tizenegyese révén beállította az 5–1-es végeredményt.

Kisebb sérülés miatt nem játszott Pintér Ádám, de ugyanúgy elutazik a csütörtökön kezdődő szlovéniai edzőtáborba, ahogyan az egyik edzésen megsérülő Bojan Miovszki, valamint a szintén pihenő Gera Dániel és Baki Ákos is – tudtuk meg a kék-fehérek hivatalos honlapjáról.

Szlovéniában szombaton két edzőmérkőzés is vár az MTK-ra, ezt követően a jövő hét kedden és szombaton lép pályára a csapat. A hazatérés után újabb két felkészülési meccset terveznek.

NB I-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK Budapest–III. Kerületi TVE (NB III) 5–1 (2–1)
Salgótarjáni út, edzőpálya
MTK BUDAPEST. I. félidő: Mijatovics – Balázs B. (Katona M., 41.), Varju, Nagy Zs., Barna Sz. – Cseke, Kanta J., Mezei – Prosser, Bíró B., Ramos. II. félidő: Somodi – Ikenne-King, Varju, Ferreira, Herrera – Kata, Katona M., Palincsár – Prosser, Lencse, Schön. Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Ramos (21.), Prosser (27., 62.), Lencse (67., 69. – a másodikat 11-esből), ill. Remili (29.)
Forrás: mtkbudapest.hu

2020.08.05 19:22:55

Labdarúgó NB I M. G.

Még Nyilasi is elképedt: „Kispadon ülve, edzőként nem voltam szemtanúja ilyen ragyogó mérkőzésnek.”

2020.08.05 14:36:09

Labdarúgó NB I H. D.

Szerhij Rebrov csapata a gól nélküli első félidő után győzte le a szlovén élvonalbeli ellenfelét.

2020.08.05 11:44:44

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

Európai szenzáció is volt, hogy 1940 nyarán villanyfényes tornát rendeztek az Elektromos-pályán.

2020.08.04 23:04:40

Labdarúgó NB I S. T. J.

2020.08.04 16:39:56

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Barkócon rendezett felkészülési mérkőzésen egy-egy gólt fejelt a magyar bajnok és a szlovén ellenfele is.