Felkészülés: az MTK bő tizenöt perc alatt lerendezte a Vasast

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.16. 18:46
A labdarúgó NB I rajtjára készülő MTK felkészülési mérkőzésen 3–1-es győzelmet aratatt a másodosztályú Vasas ellen. Garami József együttese, már 16 perc játék után három góllal vezetett.

A jelentősebb játékerőt képviselő MTK-nak hozzávetőlegesen negyed órára volt szüksége ahhoz, hogy eldöntse a Vasas elleni előkészületi mérkőzést, amelyen előbb volt gól, mint helyzet.

A harmadik percben Tischler Patrik lefejelt labdáját Vass Patrik tűzte kapura 18 méterről, ám Hermány bravúrral védett, a kipattanóra azonban érkezett Pölöskei Zsolt, és közvetlen közelről a léc alá bombázta a labdát (1–0).

Az angyalföldieket megfogta a korán kapott gól, hiszen a folytatásban is csak a vendégek térfelén folyt a játék. A 11. percben pedig annak rendje és módja szerint meg is születetett a második MTK-gól. Horváth Zsolt a tizenegyespont magasságából estében a kapu bal oldalába bombázta a labdát (2–0).

Garami József legénysége ugyanakkornem ült rá az eredményre, tovább ostromolta a Vasas kapuját, és a 16. percben újabb gólt szerzett. Pölöskei és Tischler kényszerítője után utóbbi játékos emelte át a labdát a kiszolgáltatt helyzetben lévő Hermány felett (3–0).

Ezt követően már csillapodtak a kedélyek, az első félidő végéig a piros-kékeknek is akadtak lehetőségei, szépíteniük azonban nem sikerült.

A második játékrészben már a Vasas akarata érvényesült, a másodosztályú együttes ha nem is tucatszámra, de kidolgozott lehetőségeket, ám vagy a léc, vagy Groppioni a szépítő találat útjába állt.

A 87. percben végül megtört az ellenállás, és kozmetikázott az eredményen a Vasas. Recklet szerzett labdát a hazaiak térfelén, majd Csekét hozta játékba, aki azonnal Zamostnyhoz játszott, a támadó egy csellel átverte Vukmirt, és a jobböszekötő helyéről, nyolc méterről ballal a hosszú sarokba csavart (3–1).

Az eredmény a hátralévő időben már nem változott, az MTK kiváló első negyedórájának – és jó helyzetkihasználásának – köszönheti magabiztos sikerét.

A Nemzeti Sport információja szerint egyébként a kék-fehérek a meccset követően kétéves szerződést kötöttek a próbajátékon megfelelt 19 esztendős spanyol középső középpályással, Harrak Ayubbal.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK–VASAS 3–1 (3–0)
Hidegkuti-stadion, 500
néző. V: Bereczki M.
MTK: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir (Vadnai), Fejes – Poór, Pölöskei Zs. (Ayub) – Kanta J. (Vass P.) – Horváth Zs. (Frank), Tischler (Horváth P.), Vass P. (Bese).
VASAS: Hermány – Horváth L., Izing, Schulz (Nagy G.), Marcsek (Oren) – Gál M., Horia – Ádám (Recklet), Vida (Cseke), Boda – Zamostny.
Gólszerző: Pölöskei Zs. (4.), Horváth Zs. (12.), Tischler (16.), ill. Zamostny (86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik