Felkészülés: a Videoton ötöt vágott spanyol ellenfelének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.25. 18:48
null
Trebotic szerezte meg a vezetést a Vidinek (Fotó: Vidinstagram)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton Marbellában 5–1-re legyőzte a spanyol negyedosztályú UD San Pedrót, míg az ugyancsak NB I-es Szombathelyi Haladás a törökországi Manavgatban 2–0-s vereséget szenvedett az azeri Qäbälä gárdájától (amelynek Tony Adams, az Arsenal legendája a sportigazgatója).

A kilencedik percben szerezte meg a vezetést a Videoton, Dinko Trebotic szép csapatjáték után 10 méterről lőtt a spanyolok kapujába (0–1) – írja a vidi.hu. A 15. percben Szofian Sakla szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőből pedig egyenlítettek a spanyolok (1–1).

Hat perccel később újra előnybe kerültek a székesfehérváriak, az új szerzemény Mirko Ivanovszki szerezte meg a labdát a spanyolok tizenhatosának előterében, megiramodott, kicselezte a kapust, és kissé kisodródott helyzetből magabiztosan talált a hálóba (1–2).

A szünetben Joan Carrillo a teljes csapatát lecserélte, az 55. percben pedig növelte előnyét a Vidi. Kovács István észrevette, hogy a hosszú oldalon egyedül érkezik Gyurcsó Ádám, és játékba is hozta a szélsőt, aki átvette a labdát, majd higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt (1–3).

A 81. percben Nikolics Nemanja kicselezte a spanyol kapust, és 10 méterről a kapuba lőtt (1–4). Két perccel később egy szélről érkező beadást követően a menteni igyekvő védő pont Gyurcsó elé tette a labdát, aki köszönte a lehetőséget, és néhány lépésről a kapuba lőtt – 5–1-re nyert a Videoton.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
UD SAN PEDRO (spanyol IV.)–VIDEOTON 1–5
VIDEOTON:
Pajovics – Heffler, Juhász, Sakla, Szolnoki – Simon, Trebotic – Álvarez, Ivanovszki, Pajac – Feczesin
VIDEOTON, II. félidő: Horváth – Brachi, Vinícius, Maréval, Fejes – Sándor, Kocsis – Gyurcsó, Kovács, F. Oliveira – Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo
G: Domingo (15.), ill. Trebotic (9.), Ivanovszki (21.), Gyurcsó (55., 83.), Nikolics (81.)

A mérkőzés napjának délelőttjén a kezdőcsapat tagjai erőnléti edzésen vettek részt, míg a kimaradók számára kemény tréninget vezényelt Szentes Lázár – írja a haladas.hu. A mérkőzést kihagyta Fehér Zoltán, a védő csütörtökön, a Groznij ellen szenvedett térdsérülést, azóta nem edzett. A meccs napján befutott az U20-as válogatott spanyolországi edzőtáborából Németh Márió.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a Haladás Radó András lövésével, majd Jagodics Márk ötméteres fejesével veszélyeztetett. A 24. percben Halmosi Péter bal oldali beadásáról centikkel késett le Leandro Martínez és Radó. A változatos, jó iramú küzdelem közepette a 28. percben egy szöglet után Victor Mendy hat méterről Laurentiu Branescu hálójába fejelt (0–1).

A 35. percben Gaál Bálint 25 méteres, sorfalon megpattanó szabadrúgását védte bravúrral az azeriek kapusa. A 44. percben szép támadás után Martínez tört be a tizenhatoson belülre, bal sarokra tartó lövését védte a kapus. Egy perc múlva Gaált rúgták mellbe a tizenhatoson belül, ám a török bíró tizenegyes helyett csak veszélyes játékért ítélt szabadrúgást a Hali javára. A kaputól 14 méterre elvégzett szabadrúgást pedig túlbonyolították a zöld-fehérek.

A szünet után az 50. percben az egyik azerbajdzsáni védő kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül. A büntetőt Radó a jobb sarok felé rúgta, de a kapus hárított. A 69. percben egy kontra után Elvin Jamalov kétgólosra növelte a Qäbälä előnyét (0–2). A hátralévő időben a Haladás még nagyobb erőket mozgósított – mindhiába.

„Nem játszottunk olyan jól, mint a Groznij ellen – értékelt Szentes Lázár. – Az első félidő szoros volt, a másodikban kihagytuk a tizenegyest, pedig ha bemegy, visszajöhettünk volna a meccsbe. Ezután nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, ám egy kontrából mi kaptunk gólt.”

A Vas megyeiek legközelebb kedden a macedón listavezető Vardar Szkopje ellen játszanak Belekben. A pontos kezdési időpont még nem ismert.

HALADÁS–QÄBÄLÄ (azeri) 0–2
HALADÁS: Branescu – Schimmer, Alcibiade, Devecseri (Nagy P., 85.), Katona (Czingráber, 27.) – Jagodics, Iszlai – Gaál, Martínez, Halmosi – Radó
G: Mendy (28.), Jamalov (69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik